Reklama

Reklama

Experiment na válečné lodi Philadelphia odstartuje cestu desetiletími, cestu ze čtyřicet let vzdálené minulosti do rozžhavené současnosti Nevadské pouště. Podaří se ovládnout čas a změnit historii...? (LARS, spol. s.r.o.)

Recenze (56)

infected 

všechny recenze uživatele

Hodně chudý příbuzný filmu Tajemná zář nad pacifikem.Nudné,slabé a nevýrazné i po trikové stránce.Napínavé dobrodružství se nekonalo,za to antidojemný klišé happy end ano.Jestli se měl film svézt se skutečnou tragickou událostí která dodnes nebyla uspokojivě vysvětlena,tak je to chabý výsledek.Jedna hvězda za půvabnou Nancy Allen.Ta jediná se v té blbosti neztratila. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Mně se tenhle film docela líbil. Hlavně ze začátku tam bylo docela pěkně vystižený překvapení cestovatelů v čase nad různejma moderníma věcma. Třeba taková hliníková plechovka od coly (Je to nějaký lehký. Z čeho to je?) nebo automatická převodovka (Kde to má spojku? - To je automat. - WTF?). Bohužel, film ke konci začíná bejt tak trochu hloupej, ale celkově docela dobrá zábava. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"To nechápu. Německo a Japonsko jsou teď naši spojenci a Rusko nepřítel." Doba se zkrátka mění a přenos v čase o 41 let vpřed dává oběma hrdinům řadu důvodů k udiveným pohledům. Já mám rád konspirační teorie, ale událost známá jako Filadelfský experiment je i na mně celkem silné kafe. Pokud však někde zakopnu o spolupráci Tesly s Einsteinem, tak jsem si celkem jist, že jakékoli nemožné se v jejich blízkosti stává relativním. A tohle ztracení v čase bylo celkem v pohodě. ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Účastnit se pokusu, který připravily jiní a vy o tom moc nevíte, je vždycky riskantní. Zatajují vědci výsledky svého bádání a pouštějí je jen pro scenáristy, a přitom si jinde vesele užívají nějakých výhod, které si díky svým pracím vytvořily a jsou díky jim šťastnější než běžní smrtelníci? Tyhlety fantazie jsme si jako děti vytvářely a pak vypravovaly, ale dneska už jen málokdo u nich zůstal a dálsi je v sobě udržuje.***(1.10.2010) ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Nebýt té apokalypsy v současnosti, mohl to být solidní béčkové sci-fi s cestováním časem, armádou a klasickou šablonou "osamělý hrdina získá nečekanou pomoc od buchty, ale pořád po něm všichni jdou, naštěstí se objevují intervalově, takže se stihne zamilovat, spářit a opepřit konec". Kdyby se nevracel zpátky a zase do pohádky, bylo by to na zamyšlení, takhle ale jen zaškrtli kolonku 100% happy end. Film, který vám připomene pár dalších kousků, ačkoliv většinu z nich předstihl (ty blesky a létající noviny mi hodně připomněly Terminátora natočeného shodou okolností ve stejném roce, Michael Paré je zase takový kříženec Hugh Granta a Dolpha Lundgrena. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (9)

  • V scénach z II. svetovej vojny sa objavili jeepy M-151, ktoré však pochádzajú až z dôb vietnamskej vojny. (beso74)
  • Vo filme si je možné všimnúť letecká základňu Wendover v Utahu, kde 509. americká letecká divízia vrátane posádky Enola Gay do mája 1945 nacvičovala atómový útok na Japonsko. V máji sa skupina presunula na ostrov Tinian a následne 6. augusta 1945 o 8:15 zhodila svoj smrtonosný náklad na Hirošimu. (beso74)

Reklama

Reklama