Reklama

Reklama

Kickboxer

Trailer 1

Na počátku celého příběhu je mistrovství USA v kickboxu, které koná v Long Beach v Kalifornii. Jedním z favoritů je sebevědomý Eric Sloan, který sráží své soupeře k zemi jako na běžícím pásu. To vše za jásotu diváků a pod obdivným pohledem svého skromného bratra Kurta, pro kterého je Eric velkým vzorem. Když je Eric vyhlášen mistrem světa v kickboxu, rozhodne se vyhrané peníze věnovat na cestu do Thajska, kolébky tohoto bojového umění, kde vyzve na souboj tamějšího mistra - obávaného Tong Poa. Atmosféra zápasu v Thajsku je však úplně jiná než sportovní vášeň na mistrovství v Long Beach. Rozvášněné obecenstvo si žádá krev a Tong Po jim ji hodlá dopřát. S výrazem zabijáka vstoupí do ringu a nejenže několika strašlivými údery srazí Erica k zemi, ale zcela zbytečně a nesportovně ho na celý život zmrzačí. Bezmocný Kurt přísahá, že svého bratra pomstí. Seznámí se se starším thajským zápasníkem a znalcem nejnáročnějšího ze všech stylů kickboxu Xianem Chowem. Přesvědčí ho, aby se stal jeho učitelem a pod jeho vedením pak podstoupí neuvěřitelně tvrdý a bolestivý výcvik. Postupně, po zdolání všech fyzicky i psychicky extrémně obtížných zkoušek se z mladého muže stává skutečný mistr kickboxu, mistr, který se může odvážit vyzvat na souboj zabijáka Tong Poa. V thajském ringu začíná další souboj, tentokrát zcela zjevně souboj na život a na smrt. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (363)

Claw 

všechny recenze uživatele

Další naprosto excelentní akčně-bojový film pozdních 80. let, který mě uchvátil okamžitě na začátku a nepustil do samého konce... Musím sice uznat, že choreografie soubojů je velice diskutabilní a s konkurenčním "Bloodsportem" se film v tomto ohledu nedá srovnávat. Van Damme nebyl nikdy vyloženě profesionální karatista, ale spíš dobrý gymnasta, který uměl roztahovat nohy a házet efektní otočky... Ale ten film!! Ten film je naprosto úžasný!! Výborné herecké výkony, perfektní nápad (i když jednoduchý), kdy se hlavní hrdina musí sžít s naprosto jinou zemí, zvyky a tradicemi. Excelentní trénink, úžasná atmosféra, dokonale zahraná touha Van Damma se za zmrzačeného bratra pomstít... Navíc úžasné prostředí Thajska, to se mi taky moc líbilo. No prostě jeden z největších martial arts masakrů, jaké jsem kdy viděl... Van Damme je zde ve špičkové kondici a podle mě své životní roli, která mu dokonale sedla. /95% + FILM ROKU/ ()

Reklama

mm13 

všechny recenze uživatele

Béčko natočené v takej šťastnej konštelácii, až vôbec nevadí, že je to na dôvažok ešte aj blbosť a brak. Skrátka iné to byť nevedelo a v rámci toho, aké to byť vedelo, to odviedlo maximum. Príbeh, podobne ako napríklad v porne, iba lemuje to, o čo tu ide v prvom rade - bojové scény, tréning a zase bojové scény. A keďže je tu kondícia pána Jean-Clauda na vrchole, tak to celé na pohodový filmový zážitok - z kategórie tých najnenáročnejších - úplne stačí aj po všetkých tých rokoch. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

I pro mě je to jeden z nejlepších filmů, ve kterých si Jean-Claude Van Damme zahrál (kladnou roli). Otec ho v době jeho největší slávy zbožňoval, stejně jako Arnolda, Stalloneho či Seagala, takže jsem na akčních béčkách vyrůstal a rozhodně mi to nevadilo. U těchto odreagovaček si užijete zábavu, podíváte se na pěkné souboje a jako dítě sníte o tom, že budete jednou stejně dobří…Je velká škoda, že další pokračování se už snažili pouze přiživit na slávě a jménu tohoto filmu, leč kvalitou mu nešahají ani po kotníky. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Legendární béčko, které je o třídu lepší než o rok starší Krvavý sport. Souboje jsou konečně hutné a kvalitně nasnímané a Van Damme se mnohem více snaží tvářit jako že to není jenom "jako" a tak se občas stane, že se mu povede i nějaká ta obličejová mimika. Kopance jsou jinak samozřejme v pořádku. Záporák je sice slabší, ale atmosféra Bangkoku a některé scény jsou fantastické. Nejlepší momentka je ta, kdy Van Damme jde do šatny za thajským mistrem. Strhující, atmosférická, démonická sekvence. ()

Galerie (104)

Zajímavosti (30)

  • Film bol kasovým trhákom, keď si zarobil 18,5 násobok oproti rozpočtu. (Arsenal83)
  • Ve scéně, kdy vchází Kurt (Jean-Claude Van Damme) a Taylor (Haskell V. Anderson III) do restaurace, zavírá za sebou Kurt dveře a je po Taylorově pravici, kdežto v dalším záběru zblízka Kurt teprve vchází a je po Taylorovo levici. (Armin82)
  • Hoci bol Dennis Alexio skutočným majstrom sveta v kickboxe v poloťažkej a krížovej váhe, opasok, ktorý má vo filme, však nie je modelovaný podľa skutočného opasku. (Arsenal83)

Související novinky

Van Damme a dvojitý remakový úder

Van Damme a dvojitý remakový úder

26.07.2013

Shodou okolností se téměř současně vynořily zprávy o remaku dvou akčních klasik z konce osmdesátých let, které proslavily belgického „baleťáka". Především je tady Krvavý sport, jehož novou verzi… (více)

Reklama

Reklama