Reklama

Reklama

Kickboxer

Trailer 2

Na počátku celého příběhu je mistrovství USA v kickboxu, které koná v Long Beach v Kalifornii. Jedním z favoritů je sebevědomý Eric Sloan, který sráží své soupeře k zemi jako na běžícím pásu. To vše za jásotu diváků a pod obdivným pohledem svého skromného bratra Kurta, pro kterého je Eric velkým vzorem. Když je Eric vyhlášen mistrem světa v kickboxu, rozhodne se vyhrané peníze věnovat na cestu do Thajska, kolébky tohoto bojového umění, kde vyzve na souboj tamějšího mistra - obávaného Tong Poa. Atmosféra zápasu v Thajsku je však úplně jiná než sportovní vášeň na mistrovství v Long Beach. Rozvášněné obecenstvo si žádá krev a Tong Po jim ji hodlá dopřát. S výrazem zabijáka vstoupí do ringu a nejenže několika strašlivými údery srazí Erica k zemi, ale zcela zbytečně a nesportovně ho na celý život zmrzačí. Bezmocný Kurt přísahá, že svého bratra pomstí. Seznámí se se starším thajským zápasníkem a znalcem nejnáročnějšího ze všech stylů kickboxu Xianem Chowem. Přesvědčí ho, aby se stal jeho učitelem a pod jeho vedením pak podstoupí neuvěřitelně tvrdý a bolestivý výcvik. Postupně, po zdolání všech fyzicky i psychicky extrémně obtížných zkoušek se z mladého muže stává skutečný mistr kickboxu, mistr, který se může odvážit vyzvat na souboj zabijáka Tong Poa. V thajském ringu začíná další souboj, tentokrát zcela zjevně souboj na život a na smrt. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (363)

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Scénářem velice slaboduchý film, přestože hlavní síla hrdiny má být v jeho duši. Přímočarý a jednoduchý příběh o spravedlivém mstiteli, jehož konec víte od začátku. Líbil se mi trénink (tedy až na opileckou vložku), velice se mi nelíbil závěrečný souboj (klasické zmrtvýchvstání), ale jinak ničím výjimečný film. ()

Johny_fork 

všechny recenze uživatele

Jean-Cloude mi zkrátka přirostl k srdci, Kickboxer je béčko podle typické JVCD šablony na kterou nedám dopustit, nechybí motiv pomsty, ultraslizký záporák, moudrý starý mistr, natahování na laně, skvělý soundtrack, mile přitroublé dialogy a úžasný finálový souboj, zde byl Van Damme ve vrcholné formě. ()

Reklama

anais 

všechny recenze uživatele

Kickboxer patří mezi nejslavnější Van Dammeovi filmy, a tak nějak předznamenává jeho následující kariéru, které se málokdy podařilo vybočit z mantinelů podprůměrné podívané. Jsou tu naprosto otřesné herecké výkony (ano, o ty tu sice nejde, ale...), špatně napsané postavy i příběh a nesympatický Van Damme v hlavní roli. To jediné, co v tomto filmu stojí za zmínku je kultovní záporák Tong Po, který svým robotickým kopáním do sloupu, švihání dlouhým copem a v neposlední řadě ďábelským asijským vzhledem dokázal přežít závěrečné titulky a postavit se v humornější reinkarnaci samotnému Topperu Harleymu ve Žhavých výstřelech 2. ()

Eldrick 

všechny recenze uživatele

Jestli se nějaká tréninková sekvence může rovnat tý z Rockyho IV, pak je to ta Van Dammova za zvuků soundtracku Paula Hertzoga. Scéna, kdy Van Damme rozkope palmu tak, že si málem zláme holenní kost, je legendární. Jean-Claude tehdy ve vrcholné formě inspiroval dnešní generaci MMA fighterů, pro které je KICKBOXER a BLOODSPORT kultem, na který nedají dopustit. ()

Galerie (104)

Zajímavosti (30)

  • Van Damme se podílel také na scénáři a bojové choreografii. (Eldrick)
  • Ve scéně, kdy Erik (Dennis Alexio) zakříčí na Kurta (Jean Claude Van Damme) Noxu kao, drží jej Tylor po pravé straně a Xian (Dennis Chan) po straně levé. V dalším záběru jej však drží oba dva obráceně, Xian stojí na straně pravé a Tylor na straně levé. (Sign)
  • Dennis Alexio, ktorý hral Erika Sloana, je držiteľom niekoľkých titulov. (rador)

Související novinky

Van Damme a dvojitý remakový úder

Van Damme a dvojitý remakový úder

26.07.2013

Shodou okolností se téměř současně vynořily zprávy o remaku dvou akčních klasik z konce osmdesátých let, které proslavily belgického „baleťáka". Především je tady Krvavý sport, jehož novou verzi… (více)

Reklama

Reklama