Reklama

Reklama

Kickboxer

Trailer 1

Na počátku celého příběhu je mistrovství USA v kickboxu, které koná v Long Beach v Kalifornii. Jedním z favoritů je sebevědomý Eric Sloan, který sráží své soupeře k zemi jako na běžícím pásu. To vše za jásotu diváků a pod obdivným pohledem svého skromného bratra Kurta, pro kterého je Eric velkým vzorem. Když je Eric vyhlášen mistrem světa v kickboxu, rozhodne se vyhrané peníze věnovat na cestu do Thajska, kolébky tohoto bojového umění, kde vyzve na souboj tamějšího mistra - obávaného Tong Poa. Atmosféra zápasu v Thajsku je však úplně jiná než sportovní vášeň na mistrovství v Long Beach. Rozvášněné obecenstvo si žádá krev a Tong Po jim ji hodlá dopřát. S výrazem zabijáka vstoupí do ringu a nejenže několika strašlivými údery srazí Erica k zemi, ale zcela zbytečně a nesportovně ho na celý život zmrzačí. Bezmocný Kurt přísahá, že svého bratra pomstí. Seznámí se se starším thajským zápasníkem a znalcem nejnáročnějšího ze všech stylů kickboxu Xianem Chowem. Přesvědčí ho, aby se stal jeho učitelem a pod jeho vedením pak podstoupí neuvěřitelně tvrdý a bolestivý výcvik. Postupně, po zdolání všech fyzicky i psychicky extrémně obtížných zkoušek se z mladého muže stává skutečný mistr kickboxu, mistr, který se může odvážit vyzvat na souboj zabijáka Tong Poa. V thajském ringu začíná další souboj, tentokrát zcela zjevně souboj na život a na smrt. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (363)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

I pro mě je to jeden z nejlepších filmů, ve kterých si Jean-Claude Van Damme zahrál (kladnou roli). Otec ho v době jeho největší slávy zbožňoval, stejně jako Arnolda, Stalloneho či Seagala, takže jsem na akčních béčkách vyrůstal a rozhodně mi to nevadilo. U těchto odreagovaček si užijete zábavu, podíváte se na pěkné souboje a jako dítě sníte o tom, že budete jednou stejně dobří…Je velká škoda, že další pokračování se už snažili pouze přiživit na slávě a jménu tohoto filmu, leč kvalitou mu nešahají ani po kotníky. ()

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

Rozhodně to řadím mezi top nejlepších Van Dammův filmů. Dobrý trénik,film nabízí pouze jen nějaké ty kopy a pěstní údery,ale dobře udělané. Boje jsou dány v momentu,kdy je třeba,drsný,jeho protivník je pěknej hajzlík. Díky dabingu,který se povedl Van Dammům hlas zní opravdu jako mladého nezkušeného maldíka. Škoda,že dvojka podrazila nohy jedničce tím,že ho nechali v jedničce zabít. HOVADINA!!! ()

Reklama

buldock 

všechny recenze uživatele

Jean-Claude v jedné ze svých lepších rolí sází jednu ránu za druhou hlavně v efektním závěrečném souboji s Thajským mistrem v kickboxu Tong Poem (herec Michel Qissi je v civilním životě kamarádem Jeana-Clauda) , který je ukázkou příkladné záporné postavy filmů podobného ražení. Klasický příběh pomsty , kterých se točily v osmdesátých letech haldy , ale nutno dodat , že tento film je z těch povedenějších. 60% ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Hvězdička za bojová umění, hvězdička za to, že Charlie Sheen díky tomuto filmu mohl ve "Žhavých výstřelech" máčet pěsti do karamelu a gumových medvídků :-). Akční průměr, používání mozku se nedoporučuje, ale pro ženskou je to příjemné pokoukání na zpocená, svalnatá mužská těla v různých akrobatických pozicích ;-). 49% ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Mám rád akční filmy, ve kterých je hlavním motivem pomsta. Člověk se pak na konci cítí tak nějak spokojeně, když ti oškliví padouši dostanou nakopáno. Tady je jeden z těch úplně nejodpornějších, takže se po velkém finále ve staré hrobce dostaví doslova příjemný pocit uspokojení. Jó, to byly časy - Jinolice, letní kino a v něm Kickboxer. Top 3 Van Damme! ()

Galerie (104)

Zajímavosti (30)

  • Při finálním souboji lze v záběru na Tong Poova (Michel Qissi) chráněnce,jak má na pravé tváři stopy po krvi ještě před tím, než Tog Po ošklivě pořeže Kurta (Jean Claude Van Damme). Poté, co je Kurt pořezán střepy, jeho krev potřísní Tong Poova chráněnce na straně levé a na pravé straně není už po krvi ani památky. (Sign)
  • Dennis Alexio, ktorý hral Erika Sloana, je držiteľom niekoľkých titulov. (rador)

Související novinky

Van Damme a dvojitý remakový úder

Van Damme a dvojitý remakový úder

26.07.2013

Shodou okolností se téměř současně vynořily zprávy o remaku dvou akčních klasik z konce osmdesátých let, které proslavily belgického „baleťáka". Především je tady Krvavý sport, jehož novou verzi… (více)

Reklama

Reklama