Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Uprchlý vězeň Sam Gillen narazí při svém útěku na malý domek, ve kterém žije mladá sympatická Clydie se dvěma dětmi. O jejich pozemek má ale zájem důlní společnost a je ochotna použít jakýchkoliv prostředků k vynucení souhlasu s těžbou. Sam se s Clydií a dětmi postupně sblíží, zatímco představitelé důlní společnosti začínají chápat, že proti nim stojí velmi silný a nebezpečný protivník. Po několika pokusech podplatit Clydii a zbavit se Sama dojde ke konečnému účtování, krvavému, bolestivému, ale spravedlivému. Sam se nakonec nechá dobrovolně odvést policií, ale slibuje Clydii a dětem, že se vrátí... (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (157)

messi@h 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších filmů JCVD, což sice vzhledem k jeho filmografii (obzvláště z poslední doby) nezní nijak úchvatně, ale je to prostě tak. Samozřejmě to není nějak objevný snímek, ale oceňuju to, že jsem celý film držel hlavnímu hrdinovi palce a taky konec mě překvapil - není to žádná scéna, kdy hlavní hrdina a jeho partnerka v západu slunce odcházejí šťastně žít až do smrti. Překvapivě citlivě natočený akční film (trochu protimluv, ale budiž), kde opravdu fungují vztahy mezi jednotlivými postavami. Soubojů sice moc není, ale musím pochválit jejich pojetí. Je osvěžující vidět zase jednu poctivou rvačku, kde si herci vystačí bez drátů a akrobatických prvků. A vzhledem k tomu, že mě bavil film jako celek, tak vlastně chválím i to, že těch soubojů nebylo přehnaně moc (i když si zároveň myslím, že to je bohužel hlavní důvod zdejšího nízkého hodnocení). ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Jiny Van Damme nez na jakeho jsme zvykli. Tim jinym, ale nemyslim dobry. Ve vetsine filmu jen strili nebo kolem sebe kope a je to zabava, ale tady nejaka poradna honicka nebo rvacka naprosto chybi a sklouzava to k romantice na kterou se Damme vubec nehodi. Opet jednoduchy pribeh - jako vezen utece a schova se u jedny zensky, ktery pak pomuze s bandou chlapku co chtej jeji pudu. Nez akcni spis by se to dalo nazvat komedii s tim, ze vecem, ktere jsou mysleny vazne se smejete a u veci, ktery maj pobavit se obcas pousmejete. Necekal jsem nic extra, jen klasickej akcnak ala Van-Damme, ale ani toho se mi bohuzel nedostalo a proto 2*. ()

Reklama

Hakha 

všechny recenze uživatele

Opět filmek mého mládí, který mohu vidět stále dokola. Pěkná příroda, sympatičtí herci a nesympatičtí záporáci. Příjemná výprava a dost dobrý romantický příběh jež nechápu, proč film má tak špatné hodnocení, možná jsem já zaslepen nostalgií a nebo je film zavrhnut hned už kvůli JCVD... ale i tak tento příjemný, jednoduchý a oddechový film hodnotím silnými 4 hvězdičky... ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Van Damme v trochu dramatičtější roli, respektive filmu. Což se mi líbilo, že akční stránka trochu ustoupila té dramatické. A JCVD to dal. ze sester Arquettových mi Rosanna vždycky přišla trochu upozaděnější, ale nakonec docházím k tomu, že je výraznější, schopnější a proměnlivější než její ségra. A tady jí to ke všemu ještě hrozně sluší. A Kieran je taky mnohem lepší herec než Mechnakulkách. Není úniku v JCVD filmografii lehce zapadne a je přehlédnutelný, ale když se vytáhne v pravý čas, dokáže těch 92 minut zpříjemnit. ()

danny_21 

všechny recenze uživatele

Druhý Žánův pokus o dramatičtější roli, který si zatím vybavuju, je o chloupeček vyvedenější než Lví srdce. Příběh mi přišel dobře postavenej i přes to, že rubaček je jak pomálu, ale dá se to dokoukat bez prskání i díky tomu, že to má nějaké emoce a herci se opravdu snaží a možná i díky odvážně hambaté Rossaně. Někdy mám pocit, že si JCVD až takovu sodu nezaslouží, většina těch kousků 80. a 90 let byly pro náctiletého kluka výbornou zábavou. Jo co se pak dělo dál, to už je smutné. Není Úniku řadím k těm lepším Belgičanovým filmům, pro mě to mělo určité kouzlo - 55 % ()

Galerie (59)

Zajímavosti (4)

  • Van Damme si snímkem vysloužil na MTV Movie Awards svou třetí nominaci v kategorii Nejžádanější muž. (Eldrick)
  • Když Sam (Jean-Claude Van Damme) řídí terénní motorku 650cc Triumph T120 Bonneville z roku 1969, můžeme si všimnout, že se mění pneumatiky v závislosti na terénu, po kterém zrovna jede – terénní pneumatiky v terénu a silniční na silnici. (Untentrauer)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno