Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Uprchlý vězeň Sam Gillen narazí při svém útěku na malý domek, ve kterém žije mladá sympatická Clydie se dvěma dětmi. O jejich pozemek má ale zájem důlní společnost a je ochotna použít jakýchkoliv prostředků k vynucení souhlasu s těžbou. Sam se s Clydií a dětmi postupně sblíží, zatímco představitelé důlní společnosti začínají chápat, že proti nim stojí velmi silný a nebezpečný protivník. Po několika pokusech podplatit Clydii a zbavit se Sama dojde ke konečnému účtování, krvavému, bolestivému, ale spravedlivému. Sam se nakonec nechá dobrovolně odvést policií, ale slibuje Clydii a dětem, že se vrátí... (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (157)

cachina 

všechny recenze uživatele

Nejsem žádným fanouškem Jean-Clouada Van Damma a ani jeho filmů. A to se nezmění ani po snímku Není úniku. Jean-Cloude prostě podle mě neumí hrát a to dokazuje i nyní. Film má sice dokonce i děj. Ale bohužel velmi šablonovitý a předvídatelný. Je tu méně akce, která ustupuje na úkor milostné dějové linky. Jean-Cloade jako hodný propuštěný vězeň, který zachraňuje zvířata a vesničany proti velké bezohledné společnosti. U toho se stačí zamilovat, stát se novým otcem dětí a zmlátit pár chlápků. Je jenom otázka času, kdy se dá dohromady s vdovou a kdy na něho praskne, že je právě utekl z vězní. Obojí musí nevyhnutelně přijít. Absence více akce a děj bohužel znamenají, že Jean musí trochu i hrát. A to i v citovějších scénách např. s malými dětmi atd. Jenže Jean-Claude si po celou dobu vystačí s jedním obličejem, který se nezmění při rvačce ani při sexu. Párkrát se tam mihne nahý a je konec. Snímek Není úniku mě tedy nepřesvědčil a nedonutil, abych si pustil jiné filmy s nehercem Jean-Claudem. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Van Dammova slabá chvilka poté, co se mu podařilo prokopat se z videa až do hlavní role hollywoodského blockbusteru Univerzální voják. Jako většinu i mě tenhle naivní provařený slaďák svého času zklamal a ani po letech nehodnotím výše, i když oproti Jeanově současné tvorbě to je aspoň velmi slušně natočeno (rozpočet 15 melounů), mistr je ve formě a na skopání má kvalitního hajzla Teda Levina. A žádný film obsahující scénu přepadení vězeňského autobusu nemůže být úplně špatný. ()

Reklama

Hakha 

všechny recenze uživatele

Opět filmek mého mládí, který mohu vidět stále dokola. Pěkná příroda, sympatičtí herci a nesympatičtí záporáci. Příjemná výprava a dost dobrý romantický příběh jež nechápu, proč film má tak špatné hodnocení, možná jsem já zaslepen nostalgií a nebo je film zavrhnut hned už kvůli JCVD... ale i tak tento příjemný, jednoduchý a oddechový film hodnotím silnými 4 hvězdičky... ()

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

No páni. Na doporučení Figuska jsem se hecnul a podíval se na film po dlouhý, vlastně hrozně dlouhý době. A musím říct..No páni. Já už to vlastně jednou řekl. No příběh jednoduchý a na nic si nehrající výborně jde na ruku s trošku pomalejším vyprávěním, protože stihnete poznat všechny postavy. Dokonce si některé i oblíbit. JCVD je zde výborný. Nic nepřehrává i když je vidět, že snaha o herectví zde je. Fešná mamča, konečně neotravní fakani, hláška o penisu mě rozesmála, a zlí zlouši. Prostě nekomplikovaná stará škola jak má být. Takže přijemný pokoukání, JCVD ve výborné formě a slečna nostalgie. 90 a plná palba. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Mám Žánklóda rád, ale takový typ filmu se na něj vůbec nehodí. Akce je pomálu, spíše se zaměřuje na příběh, který je vcelku jednoduchý, za to docela účinný. Já jsem z toho tuláka, kterého tam hraje, měl vcelku dobrý pocit, a to tam té akce skutečně moc není. Jenže celý film ukazuje, jaký je Žánklód správňák a nejsou vidět žádné činy, tak mě to začíná docela nudit. Zase to bylo ale v té době, kdy nebyl ovlivněn filmem, a točil to spíše proto, že ho to bavilo a ne pro prachy, slávu a aby si vydělal na drogy, a z rozpočtu filmu si ukrad půlku. Pravda je, že ho to pohltilo, ale doufám, že filmem JCVD pochopil, co posral a nadále se to pokusí změnit. Z filmu Není úniku je přesto cítit taková ta milá atmosféra fajnového chlapa s Belgickými svaly, který si to tenkrát brázdil jedním filmem za druhým a stával se oblíbenějším, i když tenhle film mu na tom příliš nepřidal, spíše okamžitě zapadl, a já se vůbec nedivím. Zřejmě si na něj v budoucnosti také nevzpomenu, a proč taky. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (4)

  • Když Sam (Jean-Claude Van Damme) řídí terénní motorku 650cc Triumph T120 Bonneville z roku 1969, můžeme si všimnout, že se mění pneumatiky v závislosti na terénu, po kterém zrovna jede – terénní pneumatiky v terénu a silniční na silnici. (Untentrauer)
  • Když šerif Lonnie (Edward Blatchford) zmlátí Sama (Jean-Claude Van Damme), tak Sam zůstane ležet ve stodole na dřevěných prknech, ale když o chvíli později dorazí Clydie (Rosanna Arquette), Sam je stále v bezvědomí před stodolou na prašné zemi. (Untentrauer)

Reklama

Reklama