Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní postavou dobrodružně akčního příběhu je mladý newyorský muž Christopher Dubois, který s přáteli okrade místního mafiána a na útěku před jeho zabijáky se omylem ocitne na palubě lodi pašeráků zbraní. Ti se ho chtějí zbavit, ale před smrtí v zubech žraloků ho zachrání útok pirátů vedených elegantním lupičem Dobbsem. Chris se k pirátům přidá spolu s nimi pokračuje v cestě v naději, že se dostane zpět do New Yorku. Dobbds ho však vysadí na siamském ostrově, kde prodá svůj lup starému zákazníkovi, mistrovi bojových umění Khaovi. Ten si všimne jeho dovednosti, pokud jde o bojová umění a zařadí ho mezi své svěřence. O půl roku později se Chris opět setká s Dobbsem a požádá ho, aby mu pomohl dostat se do tibetského kláštera, kde se má konat velký turnaj v bojovém umění. Sjíždí se na něj zápasníci celého světa a hlavní cenou má být velká socha draka, celá z ryzího zlata. Dobbs souhlasí, ale protože nevěří v Chrisovo vítězství, vmyslí si vlastní plán, jak se zlaté sošky zmocnit. A zatímco on připravuje drzou loupež, Chris Dubois se řadou soubojů propracovává do finálového střetnutí, kde na něj čeká brutální zabiják, mongolský válečník Khan. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (212)

kingik 

všechny recenze uživatele

Newyorčan Christopher Dubois okrade s přáteli mafiána a rázem jsou mu v patách jeho zabijáci. Je potřeba po sobě bleskurychle zahladit stopy a dát se na útěk. Shodou okolností se na svém útěku ocitne na pirátské lodi. Chris v touze dostat se do New Yorku se k pirátům přidá, ale netuší, že bude následně vysazen na ostrově a prodán mistrovi bojových umění. Tomu se dobře stavěný muž zálíbí a spatřuje v něm potenciál nadaného žáka bojových umění, který by se mu mohl hodit v chystaném kontestu nejlepšího z nejlepších. Van Dammova režijní prvotina se v podstatě láme na dvě poloviny. V první polovině je dobrodružným filmem se sympatickým hrdinou a s několika originálními nápady a tedy tím lepším, co snímek nabízí. Druhá polovina se smrskne na standardně odvednou přehlídku bojů, ve kterém nedá práci vsadit si na vítěze. Právě od Van Damma bych čekal větší režijní nasazení v bojích muže proti muži, ale tady jsem si na soubojích moc "nepošmákl", protože se převážně odehrávaly v mizerném nasvícení scény a s neobratnou kamerou v zádech. Mechanické střídaní bojů mělo dost jednotvárný rytmus a z filmu se vytratila svěžest první poloviny. Van Dammeho režijní rukopis nebyl v konečném hodnocení nijak mimořádný, ale dal mu zřejmě nezbytný pocit uspokojení, že se ani jako režisér neztratí. I když to nemusí platit stoprocentně, protože tenhle film nebyl zrovna na jedničku dramaturgicky zvládnutý. Mé hodnocení: 60% ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Van Damme sa filmom Souboj Cti rozhodol rezisersky debutovat, a na prekvapenie mu to celkom solidne ide. Film je sice klasicka arenovka s kopou subojov a prehladom najrozlicnejsich bojovych umeni, ale tie su aspon solidne natocene. Film drzi nad vodou akurat ucast Rogera Moore-a /Spy who loved Me, Vyhlidka na Vrazdu/. Pribeh je sice predvidatelny, ale arenovky mam rad, preto aspon tych 32 % ()

Reklama

otík 

všechny recenze uživatele

Další trapný z karate filmů Van Damma, hlavně úvodní scény v roli kašpárka jsou opravdu ubohé. Sice pak už je to klasický soubojový film a Jean-Claude vypadá dobře, ale i tak to nenapraví špatný dojem a pocit z další promarněné šance. Je to film z doby, kdy Van Dammovi kopy a rotačky ještě někdo věřil a kdy do sebe nechal mlátit tak dlouho, až vyhrál. Celý film je asi o tom, jak pár sadomasochistů do sebe nechá mlátit polovinu filmu a Van Damme je ten, který nejvíc schytá, ale také nejvíc vydrží, nejvíc koulí očima a vždy zvítězí. Ačkoliv je Jean-Claude podepsán i pod režií, ta rozhodně nepatří k té nejlepší a ani bojové scény nejsou vyšperkované žádným skvělým filmařským uměním. Jde o standartní bojový film jakoby z 80. let. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Taková slabší verze Krvavého sportu. Samozřejmě že oba filmy mají rozdílné příběhy, ale strašně jsem měl nutkání oba neustále srovnávat. Jean-Claude Van Damme se tentokrát vrhl i na režii a nebylo to v jeho podání zrovna nejhorší, ale mě spíš srala celá ta omáčka okolo těch soubojů v klášteře. Zbytečně zdlouhavé pasáže o ničem, spousta kecaní a stejně se každý těšil jen na to, jak si dají další drsňáci pořádně přes držku. Což se nám nakonec splní a ani tentokrát tu nechybí hlavní záporák, který je samozřejmě „ctnost sama“ – to je samozřejmě myšleno ironicky. Představitelé jednotlivých národů si to rozdají pěkně na férovku – no to slovo není zrovna nejsprávnější a konečně poteče krev… ()

mau 

všechny recenze uživatele

V rámci akčňáků výjimečné retro, navíc orámované osmdesátiletým vypravěčem (JCVD), který je stále ve formě. Hodně zábavné představení bojovníků z různých států a jejich umění přizpůsobených lokálním stereotypům - španělský toreador, brazilská capoeira, mongolský barbar, německá mlátička, černošský domorodec (jediný zástupce kontinentu, Afriky, nikoli státu), japonský zápasník sumo, ruský hromotluk a JCVD jako americký citlivý hoch z ulice, který se vzepne k největšímu výkonu, když jde (zase) o pomstu. Karate kop tisíckrát za sebou, yes! ()

Galerie (19)

Zajímavosti (12)

  • Van Damme byl kvůli snímku žalován jeho přítelem Frankem Duxem, který ve scénáři viděl podobnost s jeho starším scénářem k připravovanému ale nikdy nerealizovanému titulu The Kumite. Dux požadoval podíl ze zisku, který mu byl z plánovaného filmu přislíben, soudní proces ale prohrál, mimo jiné také díky tomu, že část důkazů se ztratila během zemětřesení. Přátelství mezi Duxem a Van Dammem tak vzalo za své. (Eldrick)
  • Filmovanie prebiehalo i v Slovinsku na hrade Mokrice v Rajci. (dyfur)

Reklama

Reklama