Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když v roce 1962 profesor Webber vyslechl v televizi projev prezidenta Kennedyho o kubánské krizi, rozhodl se uchýlit s těhotnou manželkou Helen do protiatomového krytu pod svým domem, který po léta budoval a vybavil vším potřebným. Když záhy otřese domem exploze, profesor v domnění, že jde o atomový útok, uzavře východ. Netuší, že výbuch byl způsoben havárií stíhačky, která se zřítila na jeho dům. V krytu, který připomíná dobře zařízený byt, se manželům narodí syn Adam, který zde s rodiči prožije harmonické a spokojené dětství. Když uplyne pětatřicet let, dveře krytu se automaticky otevřou. Otec se v ochranném obleku vydá na průzkum. Najde zchátralou čtvrť plnou špíny, bezdomovců a zděšeně se vrátí dolů v domnění, že svět je plný mutantů. Chce žít i nadále v krytu, jenže pak dostane záchvat a Helen pošle syna nahoru, aby opatřil zásoby na další roky v podzemí. Dobrácký Adam, který se ve svých pětatřiceti letech poprvé ocitá na denním světle, okouzleně prochází městem, až nakonec zabloudí. Pokusí se prodat sbírku baseballových kartiček, a když ho chce majitel obchodu podvést, zastane se ho prodavačka Eva. Šéf ji za to vyhodí, ale dívka odmítne mladíkovu vděčnost. Adamovi se nakonec podaří Evu přemluvit, aby mu pomohla nakoupit zásoby. Postupně se seznamuje se světem i jeho obyvateli... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (325)

davidek 

všechny recenze uživatele

30 let v dokonale zařízeném protiatomovém krytu. Ještě, že jsou tady dveře za které se dá odejít a zařvat si . . .(samozřejmě, že stále v krytu) Když Vám spadne na dům letadlo a vy si myslíte, že vypukla atomová válka, nezbývá Vám nic jiného než v krytu zůstat. Sissi Spacek- nezapomenutelná řvoucí maminka a Christopher Walken milující otec, kteří vychovají opravdového gentlemana s miliónem znalostí Brendana Frasera. Měli na to čas . Jak to potom může dopadnout, když takto nabitý mladý muž poprvé ve svém třicetiletém životě vyjede výtahem do normálního světa? Sranda, sranda, sranda, občas romantika a zase sranda. Já bych v tom krytu asi nevydržel . . .. ()

nonick1 

všechny recenze uživatele

Pozdě, ale přece jsem objevil tuto poněkud opomíjenou, přesto velmi zábavnou komedii, pod kterou je scénáristicky i režijně podepsán tvůrce nezapomenutelné Policejní akademie - Hugh Wilson. Díky tragikomickému omylu, který typickou americkou rodinku z předměstí uvězní na pětatřicet let v hermeticky uzavřeném podzemním protiatomovém bunkru, jsme svědky celé řady komických situací a nedorozumění. Normálně bych asi hodnotil třemi hvězdami, ale za pobavení v době, ochrnuté iracionálním covidovým strachem, a také za tu parádně procítěnou bluesovou kytaru před závěrem, dávám za čtyři. ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Skvělá pohodová komedie, která těží ze skvělýho nápadu a obsazení, kde ze začátku hlavně Walken a Spacek jsou super, ono taky aby ne, když tam jsou vlastně téměř samotný a v druhý polovině zase celej film přebírá super slušnej a děsně naviní Brendan Fraser, kterej tady vypadá strašně mladě a je fakt zábavnej. Jediný co mi moc nesedlo byla Alicia Silverstone, nevim kdo vymyslel, že je hezká a sexy, ale já to určitě nebyl, mě přišla dost ošklivá. Brandan by si určitě zasloužil k sobě někoho lepšího. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Další báječná "malá" komedie. Souhlasím s POMEM. Námět je slibný a herecké výkony výborné, zvlášť Brendan Fraser je ve své roli "nedotknutého" mladíka skvělý. Nejvíc mě ovšem rozesmály prostřihy z baru v průběhu let a náboženské seance arcibiskupa Belknera. A Alicia Silverstone? Jako třešnička na dortu :-) ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Zabavná a originální postapokalyptická pohodovoka, které nechybí nadhled, humor, ani romantika. Svižná, úsměvná a plná nápadů. Za všechny alespoň zábavné "tak šel čas" zobrazené proměnami malého baru. Walken je výborný jako vždy a dokonce i Brendan Frazer je tentokrát natolik kouzelně roztomilý, že si ho prostě nelze neoblíbit. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (22)

  • Pilot v lietadle má oranžovú kombinézu a podobnú prilbu ako piloti stíhačiek vo filmoch Star Wars (1977). (Pat.Ko)
  • Když na dům spadne letadlo a Webberovi jsou zrovna v podzemí u krytu, táta Webber (Christopher Walken) stihne zavřít pancéřové dveře. Nicméně je vidět, jak vstupní šachtou padá spousta trosek. Po několika desetiletích táta Webber vychází na povrch, ale po otevření pancéřových dveří není po troskách ani zbla. Kam se trosky poděly? A pokud je někdo od vchodu do krytu odstranil, jak to, že by se nepokusil vniknout do krytu a nechal celou záležitost jen tak vyšumět? Logické by bylo, že trosky zavalily vchod (což se skutečně stalo – bylo to zřetelně vidět). (pjotri)
  • Hlavní postava Adam (Brendan Fraser) - gentleman při vstupu do podniku zadrží Troye (Dave Foley), aby nevstoupil do baru dřív, jak Eva (Alicia Silverstone). Tím měl ukázat, jak se správně chovat k ženám, jenže správně by měl vstoupit dřív muž do baru, aby tak ženu neuvedl do rozpaků, když vstupují do "neznáma". (Kity162)

Reklama

Reklama