Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když v roce 1962 profesor Webber vyslechl v televizi projev prezidenta Kennedyho o kubánské krizi, rozhodl se uchýlit s těhotnou manželkou Helen do protiatomového krytu pod svým domem, který po léta budoval a vybavil vším potřebným. Když záhy otřese domem exploze, profesor v domnění, že jde o atomový útok, uzavře východ. Netuší, že výbuch byl způsoben havárií stíhačky, která se zřítila na jeho dům. V krytu, který připomíná dobře zařízený byt, se manželům narodí syn Adam, který zde s rodiči prožije harmonické a spokojené dětství. Když uplyne pětatřicet let, dveře krytu se automaticky otevřou. Otec se v ochranném obleku vydá na průzkum. Najde zchátralou čtvrť plnou špíny, bezdomovců a zděšeně se vrátí dolů v domnění, že svět je plný mutantů. Chce žít i nadále v krytu, jenže pak dostane záchvat a Helen pošle syna nahoru, aby opatřil zásoby na další roky v podzemí. Dobrácký Adam, který se ve svých pětatřiceti letech poprvé ocitá na denním světle, okouzleně prochází městem, až nakonec zabloudí. Pokusí se prodat sbírku baseballových kartiček, a když ho chce majitel obchodu podvést, zastane se ho prodavačka Eva. Šéf ji za to vyhodí, ale dívka odmítne mladíkovu vděčnost. Adamovi se nakonec podaří Evu přemluvit, aby mu pomohla nakoupit zásoby. Postupně se seznamuje se světem i jeho obyvateli... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (325)

golfoxovox1 

všechny recenze uživatele

Nejsem vysloveně fanoušek komedií, ale téhle dávám bez výhrad pět, protože je velmi chytrá a vytvořená z originálního nápadu, který je velmi originálně zpracován. Tatínek Ch. Walken je ve své urputné snaze chránit rodinu dokonalý, maminc e se člověk vůbec nediví. Adam je správně natěšený a naivní, zároveň na něm pozorujeme schopnost poměrně rychle se adaptovat do nového prostředí a hláškuje (citace dle paměti): "Sledoval jsem televizi. Barevnou!" "Tady to fakt graduje (písnička v autě)" "Evo, moc rád bych Tě vzal s sebou do našeho krytu, rodiče říkali, že když najdu pěknou a zdravou dívku, mám jí přinést s sebou a Ty se mi zdáš úžasně zdravá" Eva Adamovi zdatně sekunduje a je v podstatě taky čistá duše, neboť kdo by dneska Ty baseballový karty vracel a její představitelka A. Silverstone umí hrát uvěřitelně (především celá scéna, kdy má tepláky.) I vedlejší herci a motivy super Hudba je hollywodsky standardní, ale zapamatovatelné love theme, kdy se do klavírku s elektrickou kytarou v pravý okamžik přidá saxofon. Film není náročný, konec je snadno odhadnutelný happyend, pokud k filmu přistoupíte s tímto očekáváním, můžete se celkem příjemně bavit ;-) ()

MATADOR 

všechny recenze uživatele

Velmi pékná komedie spojená s romantikou.Rodiče jenž se báli,že bude jaderný útok,se schovají do atomového bunkru a přes třicet let tam žijí.Ano nápad je to vskutku jednoduchý a i část,která se odehrává v podzemí, má co nabídnou a Brendan Fraser hraje výborně. Velmi hezké scénky tam byly také ty,při kterých se k rodině Webberových modlil "hospodský".Příjemný film. ()

Reklama

campix 

všechny recenze uživatele

Líbila se mi premisa téhoe romantické komedie a z ní i situace vyplívající. První polovina je opravdu hezky vykreslena. Život rodiny v protiatomovém krytu je popsán hodně do detailů a tam si všechni zúčastnění dost vyhráli. Bohužel s přesunem na povrch a vybubláním romantické linie všechno jde k šípku. Ačkoliv je to příjemná podívaná, tak celkově je to hodně sterilní, kdy od první minuty víte, jak všechno bude probíhat a tohle já si ne vždycky dokážu užít. ()

Pat.Ko 

všechny recenze uživatele

Celkom zábavná komédia s romantickým naladením. Tento film som si pustil úplnou náhodou a popravde som nemal veľkú chuť si to pozrieť, možno práve preto sa mi tento film páčil, lebo som od neho nečakal niečo extra. Ale musím povedať, že Fraser v úlohe naivného muža bol celkom dobrý a Alicia Silverstone bola tu prekrásna, a jej výkon nebol najhorší, ale mohol byť o niečo lepší. Niektoré scénky sa celkom vydarili, pri ktorých sa určite zasmejete, no je tu viacej tých scénok, nad ktorými sa skôr usmejete. Od tohto filmu nečakajte niečo extra a určite vás pobaví. 7/10. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Další báječná "malá" komedie. Souhlasím s POMEM. Námět je slibný a herecké výkony výborné, zvlášť Brendan Fraser je ve své roli "nedotknutého" mladíka skvělý. Nejvíc mě ovšem rozesmály prostřihy z baru v průběhu let a náboženské seance arcibiskupa Belknera. A Alicia Silverstone? Jako třešnička na dortu :-) ()

Galerie (22)

Zajímavosti (22)

  • Ve filmu zmiňovaná baseballová kartička Mickeyho Mantla, byla v roce 2015 prodána na aukci za více jak 525 000 americkýc dolarů, a poté koncem roku 2016 byla prodána za cenu převyšující 1 000 000 amerických dolarů. (Chevees)
  • V bombovém úkrytu promítá otec na plátno projekci a tvrdí, že používá zrcadlo a schválně je kvůli tomu obraz na plátně obráceně. Pokud by však skutečně zrcadlo při projekci použil (což byla běžná technika v 70. letech), obraz by byl normální a ne obrácený, protože ho promítal zezadu plátna, čímž by se přes zrcadlo znovu obrátil. (don corleone)

Reklama

Reklama