Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Snímek Hon na myš je založen na archetypiálním komediálním modelu, v němž se silnější pokouší dopadnout slabšího, a přitom dostává jednu ránu za druhou. Hrdiny bláznivé komedie debutujícího režiséra Gora Verbinského jsou bratři Ernie a Lars Smuntzové, kteří po otci zdědí kromě zastaralé továrny na provázky i zchátralý dům, z něhož se vyklube architektonický unikát. Aby bratři získali z prodeje co nejvíce peněz, musejí z nemovitosti vystrnadit myš. Vychytralý hlodavec se ovšem nehodlá vzdát svého domova. Vypořádá se s bratry, s krvelačnou kočkou i s profesionálním hubitelem, a houževnatě bojuje, až dokud útočníci vzácnou nemovitost zcela nezničí... (Cinemax)

(více)

Recenze (293)

Mat21 

všechny recenze uživatele

Továrník Schmutz umírá, aby svým dvěma synům po sobě zanechal neprosperující továrnu na motouzy a taktéž chátrající vilu z minulého století. A jelikož Ernieho vyhodí manželka z domu a Lars coby šéfkuchař nepřímo zaviní smrt starosty, oba končí na mizině před prahem vily. Pod hávem prachu se však skrývá dílo velmi ceněného architekta a potenciál dražby stoupá do miliónů. Vila však má jednu vadu na kráse, nezvaného návštěvníka v podobě malé myšky, kterou je nutné co nejdříve odstranit. Po vzoru kultovního filmu Sám doma všechny nastražené pasti a pokusy o chycení však končí zkázonosně pro naše dva aktéry, až vše vyústí v celkovou destrukci domu. Poslední šancí tak zbývá Schmutzova motouzovna, kterou zamýšleli prodat... ● Originální komedie, která Vás osloví nejenom zajímavou kamerou a během které si myšku bezesporu zamilujete. ║19.4.2009║ ()

MRPitivier 

všechny recenze uživatele

Komedie, která je určená především dětským divákům! Když jsem byl malý, film mi poskytl bezvadný zážitek! Myšákova chytrost a vtip mě jako dítě pobavili! Čím starší jste, tím více vidíte film jako kýč, příběh a scénky ohrané s chytáním slabšího silnějším! Jak jsem řekl, pro děti ideál a pro nás je to film, který si dvakrát nepustíte! ()

Reklama

tempus 

všechny recenze uživatele

Když jsem chodil do 5. třidy, tak tento film patřil mezi mé oblíbené (spolu s Myšákem Stuartem a Dr. Dolittlem) a celkem rád na něj vzpomínám (třeba Kočkodzzil). Ale když jsme ho viděl nedávno, tak téměř, kdyby chyběly vážné scény (vzpomínka na umírajícího otce) tak mě ten zbytek úplně unudí. Jedno mu upřít nemůžu: akční momenty jsou na pěkně zpracované. ()

unagi 

všechny recenze uživatele

Prvý raz som to kukal na nejakom nemeckom programe! Nerozumel som ani slovo, ale stálo mi to za to aby som to dokukal. Bol som očarený, možno aj preto, lebo som mal nejakých 14 rokov. Teraz mi to príde ako normálny film...ale aj tak mu dávam 4*....chytačky sú perfektne spravené a tá myška si to zaslúži :D ()

cab 

všechny recenze uživatele

Dva bratri zdedi dum, ktery k jejich prekvapeni ma obrovskou hodnotu. Nanestesti pro ne se v jeho utrobach schovava nesnadno polapitelna myska. Od tohoto zjisteni se odviji mnoho scenek, ktere me vetsinou neprinutily se usmat, coz je hlavni kamen urazu jinak rezisersky i kamerove zvladnute podivane. A herecky vyber nebyl z nejlepsich. Jediny (Christoph Walken) ma u me absolutorium. Coz mi nedava na vybranou - 60% ()

Galerie (39)

Zajímavosti (7)

  • V některých scénách, kde je kamera zaměřena na myš ve zdi se musela použít krysa jako "body doubler". (HappySmile)
  • K filmu byla natočena raritní upoutávka, kterou ale bohužel nenajdete na VHS ani na DVD. Na začátku je slyšet dramatický hlas: "Příběh o myši..." a ze stínu pomalu vystupuje obrys známé Disneyho postavičky Mickeyho Mouse. V dalším záběru se ale ukáže, že je to myš z Honu na myš, která drží blízko u hlavy párátka, na kterých má napíchnuté olivy. (HappySmile)
  • Ve scéně před dražbou domu pozdraví Ernie Smuntz (Nathan Lane) arabského šejka slovy "Hakuna matata". Nathan Lane daboval v originálním znění postavu Timona ve filmu Lví král (1994), ve kterém tato fráze proslula. Pod stejným názvem pak nazpíval i píseň. (ing.Frosty)

Reklama

Reklama