Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Snímek Hon na myš je založen na archetypiálním komediálním modelu, v němž se silnější pokouší dopadnout slabšího, a přitom dostává jednu ránu za druhou. Hrdiny bláznivé komedie debutujícího režiséra Gora Verbinského jsou bratři Ernie a Lars Smuntzové, kteří po otci zdědí kromě zastaralé továrny na provázky i zchátralý dům, z něhož se vyklube architektonický unikát. Aby bratři získali z prodeje co nejvíce peněz, musejí z nemovitosti vystrnadit myš. Vychytralý hlodavec se ovšem nehodlá vzdát svého domova. Vypořádá se s bratry, s krvelačnou kočkou i s profesionálním hubitelem, a houževnatě bojuje, až dokud útočníci vzácnou nemovitost zcela nezničí... (Cinemax)

(více)

Recenze (293)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Kazdy sa musi nejako rozbehnut, Stallone pornom, Arnold Schwarzenegger akousi kravinou, Connery pred angazman ako Agent 007 zacinal ako robotnik...... No a Gore Verbinski, tvorca neskorsieho kultoveho kruhu, sa rozhodol zacat priemernou komediou, kde dost podstatnu cast deja tvori mys. Nie je to vyslovene spatne, to je iba par scen. ale za 56 % dajako obiede vydalo. ()

MRPitivier 

všechny recenze uživatele

Komedie, která je určená především dětským divákům! Když jsem byl malý, film mi poskytl bezvadný zážitek! Myšákova chytrost a vtip mě jako dítě pobavili! Čím starší jste, tím více vidíte film jako kýč, příběh a scénky ohrané s chytáním slabšího silnějším! Jak jsem řekl, pro děti ideál a pro nás je to film, který si dvakrát nepustíte! ()

Reklama

higuain 

všechny recenze uživatele

Neškodný mix Sám doma a Toma a Jerryho (zde spíš jenom toho Jerryho), který během prvních dvaceti minut nastíní dosti přihlouplou zápletku dvou bratrů a jejich dědictví po otci, aby pak nakonec celkem slušně pobavil eskapádami při honu na myš. Nic objevného, ale pobaví to. Zvláště pak, když jasně nejlepší součástí filmu je geniální Silvestriho soundtrack. ()

nonick1 

všechny recenze uživatele

Podle mého názoru neprávem opomíjená a poněkud podceňovaná rodinná komedie, mající „komiksový“ střih, šmrnc a nadhled. Únosná míra ztřeštěnosti, spousta originálních gagů a pochopitelně - Christopher Walken coby deratizátor, posedlý svým povoláním - posláním… Jeho absolutně úchvatná herecká etuda - to je kapitola sama pro sebe. :-) Jednoznačně za plný počet. ()

tempus 

všechny recenze uživatele

Když jsem chodil do 5. třidy, tak tento film patřil mezi mé oblíbené (spolu s Myšákem Stuartem a Dr. Dolittlem) a celkem rád na něj vzpomínám (třeba Kočkodzzil). Ale když jsme ho viděl nedávno, tak téměř, kdyby chyběly vážné scény (vzpomínka na umírajícího otce) tak mě ten zbytek úplně unudí. Jedno mu upřít nemůžu: akční momenty jsou na pěkně zpracované. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (7)

  • Když se Ernie Smuntz (Nathan Lane) během proslovu snaží trefit myš kladívkem, tak při tom skončí na zemi a shodí mikrofon z pultu. V dalším záběru je ale mikrofon zpátky na pultu. (Duoscop)
  • Ve scéně před dražbou domu pozdraví Ernie Smuntz (Nathan Lane) arabského šejka slovy "Hakuna matata". Nathan Lane daboval v originálním znění postavu Timona ve filmu Lví král (1994), ve kterém tato fráze proslula. Pod stejným názvem pak nazpíval i píseň. (ing.Frosty)
  • V některých scénách, kde je kamera zaměřena na myš ve zdi se musela použít krysa jako "body doubler". (HappySmile)

Reklama

Reklama