Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Azazel je jeden z padlých andělů, které Bůh zbavil podoby a oni se za to mstí na lidech. Protože nemá vlastní tělo, žije v tělesných schránkách jiných lidí i zvířat, do nichž může vstoupit jediným letmým dotykem. Mluví všemi jazyky a je skutečným, téměř absolutním zlem. Nezničitelným, nepřemožitelným, nelítostným a bezcharakterním. Přesvědčit se o tom může filadelfský policejní detektiv John Hobbes, který sice chytil obávaného sériového vraha Edgara Reese a předal ho porotě, která ho poslala do plynové komory, jenže tím to pro něj neskončilo. Právě naopak. Objevují se další mrtvoly, stejný modus operandi a taky hádanka, kterou mu těsně před smrtí položil Reese. Zpočátku nevěřící a skeptický detektiv se přesvědčí, že si s ním krutě pohrává pomstychtivý démon, a s hrůzou si uvědomí, že se na něj nejen snaží svést podezření z dalších vražd, ale navíc se zřejmě velmi dobře baví jeho pozvolným ničením a deptáním. Detektiv se však nevzdává, a dokonce se zdá, že objevil způsob, jak ho porazit a zničit. Pomoci by mu mohla Gretta Milano, dcera policisty, který před třiceti lety spáchal sebevraždu, poté co byl obviněn z řady zločinů. S její pomocí se dostane k několika starobylým textům, které popisují, jaké má Azazel schopnosti a slabé stránky. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (199)

honajz2 

všechny recenze uživatele

SPOILERY Tohle je další příklad filmu, který by v pohodě mohl mít hodinu a půl, nanejvýš hodinu čtyřicet, ale bůhvíproč trvá lehce přes dvě hodiny. Fallen ale má štěstí v tom, že funguje. Sice úvodní půl hodina je poměrně nudná, ale pak se to rozjede a začne to být dost napínavé. Zahrané a natočené je to skvěle (btw by mě zajímalo, jestli to viděl Gaspar Noe - všechny scény z pohledu Azazela totiž vypadají, jak kdyby vypadly z méně experimentální verze Enter the Void), akorát mi tam ještě vadilo těch pár blbých scén. Třeba když Azazel přidrží Grettu u stěny na hodně rušné ulici, kde chodí spousta lidí, silně pochybuji o tom, že by si toho nikdo nevšiml a nešel jí na pomoc nebo když Hobbes zastřelí na ulici toho starého chlapa, fakt všichni lidi co jdou okolo se budou tvářit, jakože se nic neděje? Nikdo se nepozastaví, nikdo nijak nezareaguje? Dotáhnout tyhle blbosti, zkrátit to a možná bych i těch 5* dal. Takhle jenom 4* ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Perfektný Denzel Washington a taktiež príbeh a atmosféra tiež stoja za to. Záhadné vraždy, otázky a vrah, to je hlavné lákadlo filmu a je podávané celkom dobre. Atmosféra a napätie sa čím ďalej tým viac stupňujú, hlavnej postave sa čoraz viac komplikuje situácia a film graduje presne tak ako má. Nebudem tu spoilerovať, takže aby som to dal na správnu mieru, tak celý koncept filmu sa mi páčil až na hlavného zloducha, ktorý mi prišiel skratka malo rozvinutý. Ale inak rozhodne dobrý film. 70% - 3* ()

Reklama

Jufonka 

všechny recenze uživatele

Mě se tenhle film dost líbí a ano, má dost chyb, každopádně mě fakt zaujal ten děj, pointa, konec a začátek. Film je dost temnej a zajímavej a musim říc,t že nechápu to nízký hodnocení... už zase mam dojem, že sme se nedívali na stejnej film... ale mě se ta myšlenka převtělování pomocí doteku fakt líbí a musíte uznat, že ten konec s kočkou je dobrej, ne? Pro ty, co to neviděli: určitě stojí za to se na to podívat! ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Po měsících pátrání je dopaden a popraven násilný vrah Edgar Reese (Elias Koteas), a zdá se, že si všichni - a hlavně detektiv Hobbs (Denzel Washington) - mohou oddechnout. Ale záhy se začínají objevovat další vraždy, všechny identické s Reesovou "prací". Hobbs začíná mít podezření, že problém nebyl v samotném Reesovi, ale v něčem, co jej ovládalo - a po jeho smrti přešlo dál. I když stojí sám proti všem, snaží se dokázat, že má pravdu ... Teďka ani nevím, jestli se mi film líbil nebo nelíbil. Námět i zápletka rozhodně byly originální - takovéto "mystery" detektivky mám docela rád, a Denzel Washington do hlavní role skvěle zapadl. Ale přesto mi na filmu něco nesedělo - možná nečekaný závěr (nebylo to snad jasné?). Nevím. Než se rozhodnu líp, dávám 3*. ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Jsou chvíle, kdy se rozhoduje o vašem dalším životě, chvíle kdy zjistíte, že už nic nebude takové jako dřív a čas se vám pak rozdělí na dvě části, na předtím… a na potom… ten rozdíl jsem tedy nepostřehla. Anděl smrti je jen chabý pokus o temný thriller, navíc děj se nemožně táhne. Démon Azazel prudí omletou hrou na babu… a kde jsou nějaký extra kejkle..? marný, nedočkám se. Naopak jsem mile překvapená z dobře fungující dvojice poldů D. Washingtona a J. Goodmana, těm se skutečně zadařilo. Člověk sám pozná, že ta chvíle přišla… ale tady si nejsem jistá. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (8)

  • Všechny scény Edgara Reese (Elias Koteas) se natáčely dříve než většina ostatních záběrů. Režiséra Hoblita natolik zaujala fyzičnost Koteasova projevu, že trval na tom, aby se všichni ostatní herci, které posléze rovněž posedne Azazel, pohybovali podobně jako on. Tito herci potom studovali Koteasovy záběry, aby od něj pochytili gesta a mimiku. (Morien)
  • Natáčení probíhalo v amerických městech Philadelphia, New Jersey a Los Angeles. (Terva)
  • Scéna, kdy se propadne strop ve sklepě chaty, který zrovna Hobbes prohledává, nebyla ve scénáři ani v hrubém střihu filmu. Původně měl Hobbes najít knihu a odejít. Během jedné z testovacích projekcí ale během této scény odešel ze sálu jeden divák na toaletu a zavřel za sebou dveře s hlasitým prásknutím, což vylekalo všechny přítomné. Produkce filmu tak získala nápad, že by se v tomto místě filmu mohla objevit náhlá "lekací scéna" pro posílení atmosféry napětí. (Morien)

Reklama

Reklama