Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Azazel je jeden z padlých andělů, které Bůh zbavil podoby a oni se za to mstí na lidech. Protože nemá vlastní tělo, žije v tělesných schránkách jiných lidí i zvířat, do nichž může vstoupit jediným letmým dotykem. Mluví všemi jazyky a je skutečným, téměř absolutním zlem. Nezničitelným, nepřemožitelným, nelítostným a bezcharakterním. Přesvědčit se o tom může filadelfský policejní detektiv John Hobbes, který sice chytil obávaného sériového vraha Edgara Reese a předal ho porotě, která ho poslala do plynové komory, jenže tím to pro něj neskončilo. Právě naopak. Objevují se další mrtvoly, stejný modus operandi a taky hádanka, kterou mu těsně před smrtí položil Reese. Zpočátku nevěřící a skeptický detektiv se přesvědčí, že si s ním krutě pohrává pomstychtivý démon, a s hrůzou si uvědomí, že se na něj nejen snaží svést podezření z dalších vražd, ale navíc se zřejmě velmi dobře baví jeho pozvolným ničením a deptáním. Detektiv se však nevzdává, a dokonce se zdá, že objevil způsob, jak ho porazit a zničit. Pomoci by mu mohla Gretta Milano, dcera policisty, který před třiceti lety spáchal sebevraždu, poté co byl obviněn z řady zločinů. S její pomocí se dostane k několika starobylým textům, které popisují, jaké má Azazel schopnosti a slabé stránky. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (199)

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Znáte to - šplháte se po strmých schodech do otevřených dveří, když už jste ale jen krůček od rohožky, dveře se vám přibouchnou a vás tak čeká obtížný sestup. Stejně jsem to měl s Hoblitovou partou, která na mě sice vyrukovala s opravdu skvělým námětem, ovšem zabila ho tím, co jen stěží mohla ovlivnit; dobou. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Až doteraz mi tu svietili nostalgické tri hviezdy a aj ma to pri sledovaní občas chytalo, a celý čas som si hovoril, že stupidný je na tom viacmenej iba ten voiceover, až sa to preklopilo do záverečnej tretiny, kde už to bolo vyslovene Blbý a televíznejší. A pri scénkach s chlapcom na úteku som sa potom už vyslovene len nahlas smial. Jo a prosím Vás, neviete náhodou, čo je to apokalypsa? :) ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

„Nyní vám povím příběh, jak jsem skoro umřel!“ Tak zhruba těmito slovy začíná tento mysteriózní thriller, který zprvu vypadá spíše jako temnější detektivka. Hned na začátku se seznámíme s hlavním hrdinou detektivem Hobbesem, který si vymění několik posledních „láskyplných slov“ s odsouzencem. Již podivné vrahovo chování a především mluva vydá první varovné signály, že něco zvláštního musí vyset ve vzduchu. Přiznám se, že úvodní melodie od Rolling Stone a vrahův taneček ve mně vyvolali příjemné uvolnění, protože jsem očekával něco ve stylu znovuzrození jako k tomu došlo ve známé Dětské hře. Podivné chování kolemjdoucích a jejich letmé dotyky tomu všemu napovídali, přesto jsem si nebyl ještě pořádně jistý co mě čeká. Před spuštěním filmu jsem si totiž nesháněl žádné informace o filmu. Atmosféra sama o sobě nabízí docela potemnělou stránku pohledu na celou věc a čas od času to scénář skouší i na naše city. Možná to přece jenom chtělo ještě více přitvrdit a ořezaná stopáž by taky nebyla na škodu. Těch 123.minut bylo dle mého názoru až zbytečně moc a některé pasáže jsou zbytečně natahovány. Ale jinak jsem byl docela spokojený především s hereckými výkony. Především pak Denzel ukázal, že je pán herec a film se mohl opírat hlavně o něj. Donald Sutherland byl rovněž skvělý, ale nedostal zde zas až tolik prostoru. Myslím si, že to byla celkem škoda, protože Goodman spíš jen sekundoval. Mírným zklamáním se pro mě stalo zakončení celého filmu. Očekával jsem potom všem přece jenom trochu něco jiného. I tak však musím tvůrcům vystřihnout pochvalu za netuctovou koncovku, jelikož happyendy moc nemusím. Fallen se tak v klidu zařadil v mé sbírce mezi kousky, které si kdykoliv pustím znovu. Chtělo to jen vychytat všechny mouchy, ale tak nikdo není dokonalý. ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Hodně zajímavý mysteriozní thriller, kde Azazel číhá na každém rohu. Celková myšlenka snímku je dobrá, provedení už o něco slabší, ale pořád se na to dívalo dobře. Jenom ten konec nebyl zrovna nejlepší. Za prvé jsem tušil, pročpak asi na tu chatu jede (ve druhé třetině snímku dostanete hodně indícií, aby vás to napadlo), za druhé to mělo skončit bez té kočky. Kdyby se tam neobjevila, Anděl smrti by okamžitě dostal čtyři hvězdy téměř bez přemýšlení. Ale takhle.... no necháme to na 3,5/5. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Perfektný Denzel Washington a taktiež príbeh a atmosféra tiež stoja za to. Záhadné vraždy, otázky a vrah, to je hlavné lákadlo filmu a je podávané celkom dobre. Atmosféra a napätie sa čím ďalej tým viac stupňujú, hlavnej postave sa čoraz viac komplikuje situácia a film graduje presne tak ako má. Nebudem tu spoilerovať, takže aby som to dal na správnu mieru, tak celý koncept filmu sa mi páčil až na hlavného zloducha, ktorý mi prišiel skratka malo rozvinutý. Ale inak rozhodne dobrý film. 70% - 3* ()

Galerie (29)

Zajímavosti (8)

  • Všechny scény Edgara Reese (Elias Koteas) se natáčely dříve než většina ostatních záběrů. Režiséra Hoblita natolik zaujala fyzičnost Koteasova projevu, že trval na tom, aby se všichni ostatní herci, které posléze rovněž posedne Azazel, pohybovali podobně jako on. Tito herci potom studovali Koteasovy záběry, aby od něj pochytili gesta a mimiku. (Morien)
  • Scéna, kdy se propadne strop ve sklepě chaty, který zrovna Hobbes prohledává, nebyla ve scénáři ani v hrubém střihu filmu. Původně měl Hobbes najít knihu a odejít. Během jedné z testovacích projekcí ale během této scény odešel ze sálu jeden divák na toaletu a zavřel za sebou dveře s hlasitým prásknutím, což vylekalo všechny přítomné. Produkce filmu tak získala nápad, že by se v tomto místě filmu mohla objevit náhlá "lekací scéna" pro posílení atmosféry napětí. (Morien)

Reklama

Reklama