Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

U jednoho benzinového čerpadla pracuje stálá parta: vedoucí Vávra, bývalý stavební inženýr ing. Stejskal, samolibý podvodníček Karafa a starý pán před důchodem Dvořák. Mají dobře propracovaný systém, díky kterému dovedou přesměrovat část zisku do svých vlastních kapes. Jediný, kdo s nekalými kšefty nechce mít nic společného, je starý Dvořák, který si jednoho dne raději najde jinou práci. Do této situace přichází jako nový zaměstnanec mladík Zdeněk Černý. Je zvídavý a rychle se zapracovává. Pochopí i systém dělení zisku. Ve Vávrovi i ostatních záhy vzbudí důvěru, avšak brzy začne prosazovat své právo na rovný díl ze zisku… (Česká televize)

(více)

Recenze (124)

Kimon 

všechny recenze uživatele

Tak to prostě bylo za těch "zlatých" socialistických časů. Žádná agitka, jen pouhopouhá úsměvná kriminální komedie o těch "vyčůraných" a podvodnických časech. Já ty časy prožíval a cítil kolem sebe samé podobné podvody. Zelináři, uzenáři, vedoucí prodejen, závozníci, pumpaři, náměstci, ředitelé, a mnoho, mnoho dalších .... ti všichni podváděli a přihrávali si "malou domů", aby si mohli stavět domečky, vilky, vily a "hrady", chaty, či kupovat zahraniční vozy v Tuzexu. Ti inteligentnější jezdili za ty nakeťasené prachy na dovolené, ... to tak moc nebylo do očí. Skutečnost to byla smutná, ale jako úsměvná komedie je to však výborné. Zvláště po těch uplynulých letech. Označení krimi je opravdu nepřesné. Pravděpodobně si autoři v době vzniku nedovolili označit něco podobného jako komedii, aby náhodou neskončili také v kriminále, stejně jako ten náš pumpař. PS: Myslíte, že těch tehdejších "drobných podvůdků" bylo hodně a byly nepřijatelné? Dnes je toho přece ale daleko víc a v nesrovnatelně větším měřítku. Ty dnešní korupce (nejenom v politice) přece jenom přesahují nezměrně více ty tehdejší "drobné malilinkaté" podvůdky. Z tohoto hlediska vidím tehdejší dobu za přijatelnější. To ovšem neznamená, že bych si přál návrat "starých časů". Tehdy se jednalo o "drobnosti", dnes se jedná o moc a mnohem větší majetek. Přečtěte si noviny, sledujte zprávy a posuďte sami, máte-li s čím srovnávat. Člověk prostě zůstane jen tím obyčejným hrabivým tvorem, ať je jakákoliv doba. Čest vyjimkám. Nevidím důvod tento film zatracovat jen proto, že vznikl za hluboké totality. ()

Mylouch 

všechny recenze uživatele

Pumpa na Strakonický. Vedle štorchovské trilogie a Páralova Katapultu možná největší Bartoškova filmová role :) v úžasné přehlídce fíglů, intrik, padoušských typů a polozapomenutých dobových rekvizit. Šustova ♫ pohodlně pumpařská hudba se slavičím cvrlikáním ze stejného cechu. "Zděndo, vole, chytíme se hadice", holky chtěj jet bruslit na Konopiště. ()

Reklama

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Řada komentářů níže zmiňuje skutečnost, která mě provázela po celou dobu sledování tohohle filmu - neuvěřitelná nuda. Jasně, Krampol má ve filmu knír a jsou tam dvojčata s afrem, ale to je prostě málo. Vinklář ani Bartoška mezi moje oblíbený herce nepatří a Moravec neměl na obrazovce charisma snad nikdy. Upocená jedna hvězda, kterou vlastně ani nevím, za co dát. Ale odpad by byl krutý, to už jsem viděl horší věci. ()

Drom 

všechny recenze uživatele

Tlensto bylo tak nemastný a neslaný, že snad ani nemá cenu psát komentář. Bylo to něco vo tom, jak všický, jejichž svět se skládá z přilehlé několikaproudé vozovky a nedalekého bufáče, šmelej a kradou a podvádí. A pak jsou tam nějaký nezáživný dialogy a jiný interakce. A nějaký scény asi tak na dalších čtyřech místech kolem malebného průtahu Prahou. Naštěstí je tam major Kosma ándr kavr a ten to všecko rozsekne. Pěkně pomalu a nezáživně. Jo a sou tam dvě celkem pěkný fifleny, dnes již ovšem nad hrobem. Jako ostatně každej z aktérů, kterej v něm ještě není. Kéž by pohřbili i tenhle omyl... ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Žrát můžeš, ale nesmíš přitom mlaskat!" Za socialismu se razilo heslo o tom, že kdo nekrade, tak okrádá svou rodinu. Chlapci od Zlaté podkovy své rodiny rozhodně neokrádali, ale trošku při budování atomových krytů mlaskali a mě tím docela dobře pobavili. Nejsem si sice zcela jistý tím, zda to bylo tak blbé, až to bylo dobré nebo naopak, ale já si s nimi kdykoli znovu rád zašmelím. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (12)

  • Motorest se nachází ve Zdibech a jmenuje se Stará pošta. Pumpa, kde byl zaměstnán Černý (Jiří Bartoška), je dnes čerpací stanice Benzina v ul. Poděbradská v Praha 5 v Motole. Pumpa pod mostem, kde posléze pracoval Dvořák (Václav Lohniský), je v současnosti čerpací stanice Robin Oil v ul. Strakonická v pražské Malé Chuchli. Motel Zlatá podkova, dnes Hotel Golf, se nachází v ul. Plzeňská v Praze 5 v Motole. (Cucina_Rc)

Reklama

Reklama