Reklama

Reklama

Obsahy(1)

U jednoho benzinového čerpadla pracuje stálá parta: vedoucí Vávra, bývalý stavební inženýr ing. Stejskal, samolibý podvodníček Karafa a starý pán před důchodem Dvořák. Mají dobře propracovaný systém, díky kterému dovedou přesměrovat část zisku do svých vlastních kapes. Jediný, kdo s nekalými kšefty nechce mít nic společného, je starý Dvořák, který si jednoho dne raději najde jinou práci. Do této situace přichází jako nový zaměstnanec mladík Zdeněk Černý. Je zvídavý a rychle se zapracovává. Pochopí i systém dělení zisku. Ve Vávrovi i ostatních záhy vzbudí důvěru, avšak brzy začne prosazovat své právo na rovný díl ze zisku… (Česká televize)

(více)

Recenze (123)

Godhaj 

všechny recenze uživatele

,,Potřeboval bych párkrát škrábnout na zahrádce.“ Od Pumpařů jsem čekal, že budou obyčejnou kriminálkou o šmelení u pumpy, ale ona se mi před očima místo toho odehrávala nahláškovaná jízda. Na diváka se doslova hrne obrovské množství toho nejlepšího socíkového luxusu, aut, značek, oblečení, chlastu, baráků a hlavně super alá americkejch hlášek, jako ,,Je ólrajtovej“. Víc než kriminálka je to takový náhled do života šmelinářů, krimi to začne být až v úplném závěru. Postavy jsou dobře zahrané i napsané, děj nikam nespěchá a tak je dost času na to, seznámit se se všemi, což je příjemný kontrast k současným trochu uspěchaným filmům. A nesmím zapomenout na rozkošná dvojčata Pohlovy, která měla vskutku talent! ()

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Řada komentářů níže zmiňuje skutečnost, která mě provázela po celou dobu sledování tohohle filmu - neuvěřitelná nuda. Jasně, Krampol má ve filmu knír a jsou tam dvojčata s afrem, ale to je prostě málo. Vinklář ani Bartoška mezi moje oblíbený herce nepatří a Moravec neměl na obrazovce charisma snad nikdy. Upocená jedna hvězda, kterou vlastně ani nevím, za co dát. Ale odpad by byl krutý, to už jsem viděl horší věci. ()

Reklama

waits 

všechny recenze uživatele

Socialistický pokus o kriminálku, tepající tehdejší společenské zlořády. Je to celé blbě zahrané i natočené,ale jelikož mám rád filmy kvůli jejím dobovým zvláštnostem a často nechtěné výpovědi o atmosféře ve společnosti, bez potíží jsem tenhle počin s nepřesvědčivým scénářem dokoukal do konce. Možná i proto,že všichni ti kriminálníci jsou tak nějak legračně nepřesvědčiví (Moravec, Přeučil..) ()

Kovaja 

všechny recenze uživatele

Naprosto suprovej kousek nám ukazuje jak to chodilo za normalizace.Takovejch vejlupků a kšeftmenů co hráli Vinklář,Moravec,Krampol bylo habaděj.Ale Ti co se uměli ohánět a věděli co a jak chodí se pravda špatně neměli.Samozřejmě do doby něž dostali přes prsty.Myslím si že tahle role je přímo stvořená pro p.Vinkláře a nedovedu si nikoho jiného představit v roli prvotřídního kšeftmena jakým byl jen on.Dost podobnou roli zahrál i v Chalupářích jako taxikář zvaný Siola.Zkrátka,takový herci už nebudou a zbejvá na ně jenom vzpomínat ()

Delmondo 

všechny recenze uživatele

Jako kriminálka slabota, ale jako komedie je to výborný. Bartoška nic moc nepředvádí, hrát nemá v podstatě co a zrovna moc velkej sympoš tady taky není. Zato pánové Vinklář, Moravec a Krampol to je jiný kafe, vypouštěj ze sebe neskutečný hlášky, a především Krampol je v této disciplíně nedostižný. Navíc má vytuněný fáro kde furt hraje božský Kája. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (12)

  • Písnička Karla Gotta, která ve snímku zazní opakovaně, se jmenuje „Paganini“. Jedná se rovněž o titulní píseň k filmu Romance za korunu z roku 1975. (majky19)
  • Právě z tohoto filmu pochází zlidovělá hláška "karate je svinstvo", kterou zde pronesla postava Jiřího Krampola ve scéně, kdy lakomému taxikářovi kolenem promáčkne kapotu. (sator)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno