Reklama

Reklama

Malý obchod hrůz

  • USA The Little Shop of Horrors (více)
Trailer

Tato černá filmová komedie je příběhem zaměstnance malého květinářství, ke kterému se shodou náhod dostane semeno podivné rostliny. Zpočátku neroste, ale když se její majitel při ošetřování řízne do prstu, rostlina si na jeho krvi ráda pochutná a mohutně povyroste. Když už masožravci přestane stačit krev a maso, začne se její majitel shánět po větších a větších obětech... (Levné knihy)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (100)

Jordan 

všechny recenze uživatele

majster hororovej komédie Roger Corman ponúka niekoľko vtipných hlášok, niekoľko milých fórikov ladených čiernohumorne, celkom podarenú záverečnú naháňačku na pneumatikách, jedného (upozorňujem na mužský rod) hovoriaceho predchodcu "Adély" a jednu z úplne prvých úloh 23-ročného Jacka Nicholsona vo filme (trochu nezmyselná, viacmenej najextravagantnejšie zahraná epizódna postavička masochistického pacienta u zubára/zamestnanca pohrebného ústavu) a po hlbšej úvahe (čo si divák kvôli žánrovosti snímku neuvedomí) aj dosť tragický sociálny tón príbehu vo svižných čiernobielych (a v úvode animovaných) 70 minútach tejto klasiky žánru čierna hororová komédia; Obchodíky ako kvetinárstvo Gravisa Mushnika (je to ten istý typ obchodíku ako ten, kde sa dá kúpiť Aladinova lampa alebo malý Gremlin) sú veľmi vďačnou témou a Corman sa vďačných tém vie celkom vďačne chopiť; ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

V čase svojho vzniku to bola určite nadpriemerná horrorová komédia o hovoriacej mäsožravej rastline, ktorá sa necháva vykrmovať ľudským mäsom a v jednom kuse vykríka: "Feed me! I´m hungry! Feed me more!". Dnes je to skôr záležitosť pre filmových zanietencov, ktorí tento snímok ešte dokážu oceniť a ktorých iste poteší jedna z prvých hereckých úloh Jacka Nicholsona. *** ()

Reklama

Javert 

všechny recenze uživatele

Mám z tohohle filmu dost rozpolcený pocity. Dost vtipů je hodně povedených, dost je "trapných" (jak řekl dobytek, vtipné byly maximálně v éře grotesek). Jack Nicholson ovšem pohladí po duši, možná škoda, že jeho šílenec nedostal ve filmu větší prostor. Rozhodně by to snímku jen prospělo. Takhle jen slabší 3*. ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

"Jedl jsem kytky všude na světě a řeknu vám, že ti, co mají nejzvláštnější sortiment, vydělávají nejvíc peněz." Skvostná temná groteska od mistra Cormana, která je podaná s nadsázkou, ironií a obrovskou porcí humoru. Žádná z postav není úplně normální, můžeme se bavit jen o tom, kdo je ujetější víc a kdo míň, ale psychopati jsou tam vlastně všichni. Přesně do takového světa bych se chtěl probudit. A k tomu všichni hláškují jako o život. Majitel květinářství sklíčené zákaznici v návalu velkodušnosti: "Ukažte si na něco - a je to vaše." "Ehm, třeba kasa?" Závěr je možná očekávatelný, při pointě mě nezamrazilo tolik, jak by asi bylo záhodno, ale to je nepodstatný detail. Jo, a objeví se tam Nicholson, jak všichni píšete, i když je to zcela zbytečná informace. "Hm, ta květina vypadá chutně. Ale není trochu zvadlá?" ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Vtip, nadsázka, ironie. Vše vystavěné na myšlence, že hloupý pomocník vyšlechtí neznámou květinu, která se brzy změní v sestru Adély (obě ještě nevečeřely:)). nejvíce mě fascinovala postava Audrey, protože představitelka dokáže neuvěřitelně dlouho a pevně udržet svůj krásný úsměv. Ten vydal za 100 dobrých vtipů, hlavně u paradoxních reakcí sympatické prodavačky květin. Pro romantiky bez fantazie je tu samozřejmě návod, jak potěšit ženu a získat si její srdce... Pro ostatní postačí třesnička na dortu v podobě tři minuty s Jackem Nicholsonem a jeho nadšeným pohřebákem s krásným úsměvem. Hlavně svého zubaře doporuč, Jacku:) ()

Galerie (65)

Zajímavosti (12)

  • Film byl natočen za tři dny s rozpočtem 30 000 amerických dolarů. Náklady jsou tak nízké, protože byly využity lokace, které zůstaly po natáčení filmu Vědro krve (1959). (Terva)
  • Na počátku 90. let plánovalo studio Warner Bros. prequel, nakonec z projektu vznikla animovaná série pro děti. (Shaqualyck)
  • Krátká natáčecí doba zavinila to, že se později musely konat přetáčky několika scén. (MrCreosote)

Související novinky

Zemřel Roger Corman

Zemřel Roger Corman

včera

Svět filmu přišel o jednu z ikon americké kinematografie, v kalifornské Santa Monice totiž zemřel legendární americký režisér, producent a scenárista Roger Corman. Bylo mu úctyhodných osmadevadesát… (více)

Malý obchod hrůz čeká návrat

Malý obchod hrůz čeká návrat

16.03.2024

Pokud si občas říkáte, že masožravé rostliny nemají na velkém plátně dostatek reprezentace, možná se to brzy změní. Podle informací serveru Deadline je totiž v přípravách nová verze klasické… (více)

Zemřel herec Dick Miller

Zemřel herec Dick Miller

31.01.2019

Ve věku 90 let zemřel v kalifornském Toluca Lake herec Dick Miller. Smutnou zprávu předal médiím rodinný mluvčí. Rodák z Bronxu má od svého debutu v roce 1955 ve snímku Apache Woman na svém kontě… (více)

Reklama

Reklama