Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Děj se odehrává od listopadu 1971 do září 1974. Jan Hamr (Jaroslav Satoránský), nový šéf vytvořeného mega družstva, neví kam dřív. Jeho bratr Štěpán se svou ženou za ním přicházejí, aby ho zbavil funkce, na kterou nestačí. V nemocnici navštěvuje nemocného a život rekapitulujícího tajemníka Hrstku (Bedřich Prokoš). Po návratech z práce se Jan cítí v opuštěném domě velmi osamělý, bolest ze ztráty maminky, nejbližšího člověka, je v něm stále přítomna. Ve městě se potkává se svým bratrem Václavem, ale setkání je velmi rozpačité, nemají si co říct. Hamrův kolega Pudil (Ladislav Pešek), první předseda JZD, slaví 75. narozeniny, blahopřát mu přicházejí všichni jeho souputníci. Jan Hamr se potkává po letech se svou první velkou láskou Marií (Jana Šulcová), přišla orodovat za svého bývalého manžela, který byl odvolán ze své funkce. Jan ji i jejího syna pozve k sobě do Bernartic. (sator)

(více)

Recenze (3)

Matesek

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál jsem sledoval již při jeho premieře, ale až po letech si lze všímat, co se nevnímá, když se sleduje děj. V tomto díle zmatenosti v časové posloupnosti dosahují vrcholu. Každý díl má zahrnovat období několika let. V tomto díle se uvádí 3 roky. Z toho polovina dílu se odehrává během jednoho dne, plného nelogičnosti. Na ranní poradě mluví Hamr (Satoranský) s Marií Zajíčkovou (Šulcová), na sobě má sako, dohodnou se, že mu druhý den zavolá. On ji potom jede vyhledat na sídliště, odjede domů, tam je jinak oblečený, jede do JZD, potom už je večer, kdy u kulturáku se mávnutím proutku sejde skoro celá vesnice. K Pudilovi (Pešek) jeden odejde pro demižon a ve vteřině ho přinese z jedné strany, druhý jde do jeho domu pro trumpetu a ihned ji přinese z druhé strany (dům je asi otevřen, stojí hned vedle a každý ví, co tam kde najít). Vzápětí se Hamr opět ocitne za světla u Marie, aby jí sdělil, že zítra nebude v práci. Dohodnou se na její návštěvě za pár dnů a díl končí. Tomu se říká filmová zkratka? Ovšem ve své době to byl seriál velmi populární. Dnes hlavně studiová nostalgie, vzpomínka pro pamětníky. ()

sator 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Děj se odehrává od listopadu 1971 do září 1974. Jan Hamr (Jaroslav Satoránský), nový šéf vytvořeného mega družstva, neví kam dřív. Jeho bratr Štěpán se svou ženou za ním přicházejí aby ho zbavil funkce na kterou nestačí.V nemocnici navštěvuje nemocného a život rekapitulujícího tajemníka Hrstku (Bedřich Prokoš). Po návratech z práce se Jan cítí v opuštěném domě velmi osamělý, bolest ze ztráty maminky, nejbližšího člověka, je v něm stále přítomna. Ve městě se potkává se svým bratrem Václavem, ale setkání je velmi rozpačité, nemají si co říct. Hamrův kolega Pudil (Ladislav Pešek), první předseda JZD, slaví 75 narozeniny, blahopřát mu přicházejí všichni jeho souputníci. Jan Hamr se potkává po letech se svou první velkou láskou Marií (Jana Šulcová), přišla orodovat za svého bývalého manžela který byl odvolán ze své funkce. Jan ji i jejího syna pozve k sobě do Bernartic. ()

Reklama

topi80 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Díl trochu navíc, ale především divačky tak nějak potřebují, aby život a dílo největšího českého manažera od dob Tomáše Bati dostal i nějaké to ukončení z hlediska vztahů, manželství atd. ()

Galerie (1)

Zajímavosti (1)

  • Rocková skupina zkoušící v 18. minutě epizody ve vesnickém sále je Perpetuum Mobile Slávka Jandy krátce před svým rozpadem. (krokodlak)

Reklama

Reklama