Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sympatický psychiatr Isaac Barr naslouchá pacientce Diane Baylor, která mu vypráví svůj sen o květinách. Večer ho pak navštíví její sestra Heather Evans a prozradí mu, že Diana byla v dětství znásilněna otcem. Druhý den na něj čeká před domem a vypráví mu, že otec za podivných okolností uhořel a ze založení požáru je podezřelá právě její sestra. Ještě ten večer rozvedený lékař atraktivní krásce podlehne a stane se jejím milencem. Žena mu řekne o svém manželství s gangsterem Jimmym Evansem, od něhož prý nemůže odejít. Isaac se od přítele, advokáta O´Briena, dozví, že Jimmy je opravdu nebezpečný. Zanedlouho je však gangster mrtev. Heather ho v záchvatu vzteku zabije činkou. Přestože prokurátor později u soudu tvrdí, že šlo o chladnokrevnou vraždu, podaří se jejímu obhájci O´Brienovi s pomocí Isaaca dokázat, že žena nebyla za svůj čin odpovědná. Místo do vězení se tak dostane do nemocnice. Isaac zjistí, že sen, který mu Diana vyprávěla, byl opsaný z Freudových spisů. Heather chodila na všechna soudní jednání, kdy on vypovídal jako znalec. Přijde i na to, že žena zdědí z manželovy pojistky čtyři miliony dolarů. V nemocnici Heather potvrdí jeho podezření - vraždu pečlivě připravila. Současně má v hrsti i jeho, protože má schovanou činku, vražedný nástroj, na níž jsou jeho otisky. Detektiv Huggins, vyšetřující případ, si také dal fakta do souvislostí a Isaac se rázem stává podezřelým číslo jedna. (TV Nova)

(více)

Recenze (75)

meave

všechny recenze uživatele

Nemôžem tento film ohviezdiť, pretože hviezdy v tejto konštelácii som zvládla iba dočasu. Presnejšie – do prvej posteľovej scény. Potom som už na vzdychajúcu Kim a roztopeného Richarda nemohla pozerať. Odhliadnuc od skutočnosti, že scenár bol mizerný ma zabilo množstvo klišé a manžel, ktorý na uvoľnenie vyžaduje orál. Nezachránila to ani Uma. Jednoducho ma to nezaujalo natoľko, aby som vyčkala záver a to je u thrilleru chyba. ()

selfesteem 

všechny recenze uživatele

Tenhle styl filmů mám moc ráda. Trochu mi to připomíná ty přehnané "filmy", které běží v televizi v jiných filmech. Krásné ženy, drsní muži, hodní muži, přítmí drahých restaurací, bouře, silný déšť a narušená konstrukce mé nejoblíbenější stavby na světě, kterou je maják. To všechno s příměsí erotiky, napětí, šílenství, přičemž hudba se stupňuje a napětí eskaluje jako ve starých Hitchcockových filmech. Zřejmě se u něj inspirovali. Neříkám, že to vyzní nějak úžasně uvěřitelně. Právě naopak, je to prostě taková strašidelná pohádka. Mě prostě dostává rozbouřené moře, silné světlo majáku, hustý déšť a vražedná atmosféra. Ráda se na tenhle film podívám a přiznám, že se u něj často směju. Je to prostě přehnané, ale krásné. Jinak tedy dabing je také docela "strašidelnej"! ()

Reklama

Faustka 

všechny recenze uživatele

Takové hodně mdlé a ošizené erotično. Podle názvu filmu a hereckých jmen Richard Gere a Kim Basinger jsem si představovala mnohem víc vášně a mrazivější příběh. Takhle z toho nejlépe vychází tajemně svůdná Uma Thurman a to je na takový thriller s hvězdným obsazením a sexuálním podtextem přece jen málo. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Silné herecké obsazení, Basinger, Gere, Thurman a Roberts, ale film se ani s nimi nedostane přes výraznější průměr. Zavítáme do San Franciska, kde svoji praxi vykonává úspěšný psychiatr, který se seznámí s atraktivní Heather, se kterou naváže intimní vztah, když její mladší sestru léčí z depresivních stavů. Vyskytne se problém. Heather je vdaná za násilnického manžela a psychiatrovi-šukálistovi přislíbí, že se ho zbaví, ale už mu neřekne, že mu dá činkou do hlavy a tím ho usmrtí. A pak se rozjede kolotoč lží a intrik, do kterých nebohý psychiatr spadne, když začne své milence věřit. Heather je soudem osvobozena pro nepříčetnost a umístěna do psychiatrické léčebny na pozorování. A pak psychiatr začne litovat, že raději nenechal ptáčka zpěváčka v gatích. Jo, blondýny nejsou zrovna hodné holky, když jde o velké prachy, a tahle to na něho dokonale ušila. Jeho otisky jsou na vražedném nástroji, ve hře je milionová pojistka mrtvého manžela a Heather unikne z léčebny. Psychiatr to má spočítané. Děj jsem popsal, jak nejlépe to šlo, ale mně to všechno přišlo takové průměrné, i když režie dokázala vykouzlit někdy až velmi temnou atmosféru. Film jako by měl na víc, ale nedokázal to dostatečně podat. Napětí ne a ne se dostavit. Pak neobvyklé finále v majáku a převládal takový ten pocit, že to bylo sice dobře rozehrané, ale konec taky mohli vymyslet lepší. Thriller bez napětí, tak by se dal charakterizovat tenhle film, ale dobré nápady a herce má. 60% ()

Agatha 

všechny recenze uživatele

Nebýt opravdu příšerného dabingu, který mě deptal od začátku až dokonce, tak by to byla poměrně slušná zábava. Originální příběh, napínavý děj a dobré herecké obsazení. Richard Gere a Kim Basinger se k sobě perfektně hodili a nebudeme zastírat, že se k sobě měli i po natáčení... A Uma Thurman snímku dodává takovou tajemnou atmosféru, stejně jako lehce perverzní Eric Roberts. Co víc si může divák thrilleru přát? Já v tomto případě asi trochu víc energie a nápadu. Bylo to takové studené. Ale pro diváka jedinečná možnost vidět Kim v roli záporačky. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (10)

  • Toto bol druhý film za približne päť rokov, kde herečka Kim Basinger stvárnila postavu, ktorá po požití alkoholu prešla dramatickou zmenou osobnosti. Prvým filmom bola komédia Schôdzka naslepo (1987). (Arsenal83)
  • Pôvodný scenár bol zasadený do New Yorku, ale bol zmenený kvôli prebiehajúcemu štrajku odborov. San Francisco bolo vybrané kvôli jeho „charakteru“ a ikonickým lokalitám. (Arsenal83)

Reklama

Reklama