Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh o vášni, jež se vymyká kontrole. Žena, která vede úspěšnou uměleckou galerii, pozvolna shledává, že se propadá hlouběji a hlouběji do děsivého vztahu s mužem, který otevírá její nitro a posunuje rozkoš za hranice všeho, co kdy poznala, neboť je jím svedena k takovému odevzdání, jež nezná žádných zábran. (Bonton Home Video)

Recenze (173)

Madison 

všechny recenze uživatele

Erotický thriler alebo smutná dráma? V zobrazovaní sexuálnej príťažlivosti, dráždivosti a vášne je Lyne macher a od mnohých scén - oplývajúcich neopísateľným fluidom erotického napätia - som nemohla odtrhnúť pohľad. Nostalgická osemdesiatková atmosféra, vnútorne nepokojná, skvelá Basinger a najmä atraktívny Rourke, ktorý v tom čase ešte vyzeral k svetu :-) ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Za mě 4* díky nádhernému páru, který mi k sobě ohromně pasoval....Ta vášeň, touha, chtíč, který jsem mezi nimi cítila...to je to, co jsem u jiného filmu zatím nezažila. Zároveň si tím pár prochází mnoha situacemi, které nejsou jednoduché a jsem ráda za daný závěr :) První polovina filmu je hodně o něčem, co si všichni představujeme, ale není to tam ukázáno - za což tvůrci tleskám - až teprve později vidíte tělo, pot a sex jako takový. Myslím si, že plno filmů si odsud vzalo inspiraci, ale originál je jen jeden ;) ()

Reklama

curunir 

všechny recenze uživatele

,,SLOBODNÁ BIELA ŽENA, VEĽMI PEKNE STAVANÁ BLONDÍNA, ŠTÍHLA, KULTÚRNA, POUŽÍVA VIBRÁTOR...“ __ Opäť som si rozšíril svoje divácke obzory a konečne som videl kultových ,,9 a ½ týždňa“. Vzhľadom na porovnanie rozpočtu a konečných tržieb mi však jeho slávna kultovosť príde nadsadená (možno klamlivá) a status erotického filmu zrejme získal, keď sa u nás v 90. rokoch dostal na TV obrazovky, zavše uvádzaný v neskorých večerných hodinách, tuším raz dokonca vysielaný na Valentína. V skutočnosti – ako uvádza popiska – ide o romantickú drámu a erotiky tam dokonca ani veľa nie a ak áno, ide skôr o zbierku návodov na okorenenie si milostného života, kedy sú však ľúbostné scény useknuté v ich polovici, preto nevyznievajú natoľko dráždivo ako v prípade neskoršieho ,,Základného inštinktu“ alebo Lyneho ďalšieho filmu ,,Osudovej príťažlivosti“, kde svoju obľúbenú tému skúmania zákutí ľudskej sexuality zvládol výrazne lepšie. Každopádne Lyne mal ,,oko“ a svietením jednotlivých scén dosiahol (trocha gýčovú) vizuálnu stránku, ktorá výrazne dopomohla vystihnúť atmosféru New Yorku 80. rokov. Ku obom hlavným predstaviteľom poviem toľko, že v prípade Mickeyho Rourka som nepovažoval za vhodné nadabovať ho do češtiny Jiřím Prágerom, avšak na druhej strane daný dabing podporil jeho úchylný charakter. Kim Basinger bola v danej dobe ozaj kočka a kdesi som čítal, že bozkávať sa s Rourkom bolo pre ňu ako oblizovať popolník. ,,50 odtieňov kadečoho“ v ktorých si po rokoch zahrala nepochybne čerpalo práve z tohto filmu a ktovie, ako ich tento film ovplyvnil. Nebude to určite náhoda. A kto si všimol Rona Wooda? (4047. hodnotenie, 63. komentár k filmu) ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Místo erotiky samá neuróza. Nebolí Basingerovou zadek, když zasedla při masturbaci ovladač k projektoru? Proč nechává pár během slavné scény v kuchyni neustále otevřenou ledničku - nenastydly by Basingerové vaječníky? Kdo uklízel ten bordel na podlaze? Nebo proč si to pár rozdá na pravděpodobně pochcaných-od krys podělaných-nemocema prolezlých schodech do sklepa někde v zapadlé čtvrti a neustále leze pod prasklou trubku, ze které zřejmě teče nepitná rezavá voda? Vážně by takhle blbej převlek za chlapa Basingerové někdo sežral? Kdo jí sakra krmí kočku, žije ještě vůbec? Půjde si pokecat s malířem na večírku? Sebere už jí někdo tu blbou buřinku, to mohl s Rourkem rovnou chodit pan Tau, ne? Basingerová je prostě jako otrok lásky z 80´s pro moderního diváka skoro nesnesitelná. Film dnes kromě výše zmíněných otázek šokuje už jen tím, jak se původně solidně vypadající charakterní herec Rourke změnil v plastikama/boxem zmasakrovanou obludu, co hraje místo prestižních rolí v nic moc filmech. Nedá se tomu upřít jistý intelektuální styl, ale pro moderního štamgasta xvideos a pornhubu už je tento snímek s vlídnou atmosférou 80.let jen téměř nepochopitelnou připomínkou dávných nevinných let lidstva - a nuda po stránce příběhu. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Nesmírně sexy filmy, kdy Kim Basinger ukazuje, jak je krásná a jak se dovede předvést, a to jak jako trochu upjatá, tak jako naprosto odvázaná. S Mickeym jí to dokonale sedlo a jsou zde skvělým párem. Člověku hned dojde, de se inspirovalo "Padesát odstínů něčeho". Jen je škoda, že ten film pořádně nekončí. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (16)

  • V některých sexuálních scénách byly za Elizabeth použity dablérky. (HellFire)
  • Hovorí sa, že Kim Basinger (Elizabeth) neznášala svojho hereckého partnera, lebo smrdel cigaretami a alkoholom. (Raccoon.city)
  • Snímek byl natočen podle stejnojmenného románu Elizabeth McNeill. (Hans.)

Související novinky

Kdo se ponoří do Padesáti odstínů temnoty?

Kdo se ponoří do Padesáti odstínů temnoty?

29.01.2016

Kim Basinger se letos objeví v komedii Správní chlapi Shanea Blacka (Iron Man 3), pořádný comeback si ale dá až v únoru 2017. Zahraje si totiž Elenu Lincolnovou, obchodní partnerku a bývalou milenku… (více)

Reklama

Reklama