Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Posádka podmorskej americkej výskumnej stanice nájde vo vraku ruskej lode Leviathan fľašku s alkoholom, jeden z jej členov sa z nej napije a začne sa geneticky meniť v slizkú príšeru. Popcornový, nízkorozpočtový klon Priepasti, Votrelca a Veci. (POMO)

Videa (1)

Trailer

Recenze (209)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Jde o solidní skloubení několika známějších filmů, kdy si tenhle kousek vždy vypůjčil to nejlepší a dokázal z toho celkem hodně vytěžit. Začátek je sice trošku vlažnější a napětí se zde rozjíždí dost pomalým tempem, ale jinak nemám větších připomínek skoro k ničemu. Monstrum vypadá dobře (všechny jeho fáze přemeny), herecké výkony jsou na hodně slušné úrovni (vždyť se zde sešla spousta skvělých herců), kamera i zvuk taktéž. Jen mě trošku sral ten český dabing. 7/10 ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Parazit na Cameronově Propasti od tvurců Vetřelce a Věci. Čili narychlo spíchnutý blábol vytvořený za účelem se svést na slavnějším filmu a nahrabat si co nejvíc prašulí. A taky to podle toho vypadá. Něco pořádného se začne dít až zhruba po 60% filmu. Chybí gradace napětí. Pořádný záporák. I příšerka není nic moc. Celkem ucházející herci a slušný rozpočet už tuhle slátaninu nespasí. ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Leviathan patří k pozapomenutým titulům svého žánru, po pravdě si ani nevzpomínám, že by ho kdy v minulosti odvysílala nějaká z českých televizních stanic, které jinak s oblibou recyklují kdejaký podřadný šunt. Nutno dodat, že v zapomnění upadl oprávněně. Není tak špatný, aby se řadil ke kategorii guilty pleasure nebo upoutal pozornost svou bizarností. Je jenom zoufale neoriginální, nevýrazný, klišoidní a především nudný. Problém není v hercích ani ve výpravě. Nečekejte oskarové výkony, ale casting odpovídá tomu, co si béčkové sci-fi žádá, a herci odevzdávají přesně to, co je nutné. Interiéry podmořské stanice vypadají obstojně, jenže režisér nemá cit a schopnosti pro vytvoření té správné temné a klaustrofobické atmosféry. Scénář snaživě kopíruje úspěšné sci-fi horory minulé dekády Vetřelcem počínaje a Věcí konče, jenže se moc nenamáhá s logikou a určitě není vynalézavý. Co se vysloveně nepovedlo, je příšera. Když už ji neumí udělat pořádně, aspoň ji neukazuju a pracuji s náznaky. Tu kesonovou nemoc po závěrečném tryskovém úniku ze stanice na mořskou hladinu bych vážně léčit nechtěl... Celkový dojem: 40 %. ()

Legas 

všechny recenze uživatele

Za kopii Vetřelce bych byl možná vděčný, ale tenhle gumový panák, který se nám představuje v půlvteřinových střizích, aby bylo co nejméně poznat, že je gumový, za pozornost rozhodně nestojí. Po deseti letech od prvního Vetřelce si ani netroufne vyhřeznout z břicha, pouze naznačuje. Ale kopií Vetřelce jako filmu, tedy jeho děje, je Leviathan ze svých 99%. Velmi špatnou kopíí. Čerstvě po revoluci na VHS s rychlodabingem OK, ale v roce 2008 "Say "ááá", motherfucker!!" ()

anais 

všechny recenze uživatele

Příběhem někde mezi Vetřelcem, Věcí a Propastí. Atmosférou ale zdaleka svých vzorů nedosahující. Za pozornost rozhodně stojí propracované interiéry podmořské základny, které měl na svědomí slavný filmový výtvarník Ron Cobb, a z větší části také práce Stana Winstona. Hlavně první fáze obludy jsou patřičně hrůzostrašné. Finální monstrum ale nikdy nevidíme tak nějak v plné kráse, a z jednodlitývh bleskových záběrů se mi zdálo trochu moc komplikované a neohrabané. A pak je tu ještě ukázkové obsazení pojící v sobě to nejlepší z hvězd nižší svítivosti:) ()

Galerie (37)

Zajímavosti (6)

  • Na začátku filmu, kdy Tony 'DeJesus' Rodero (Michael Carmine) začne lapat po dechu, Steven Beck (Peter Weller) ve snaze pomoct mu spustí monitor, na němž běží zmatečné 3D animace. Jednou z těch animací je 3D náčrt lampy s míčem, což je Luxo Jr. ze stejnojmenného krátkého filmu Luxo Jr. (1986), který je zároveň prvním 3D filmem natočeným pod hlavičkou studia Pixar. Nezbedná lampa se pak stala i logem tohoto studia. (Bertramm)
  • V interiéru podmořské základny je možné zahlédnout plakát s nápisem „Thing“, který odkazuje na snímek Věc (1982). (SeBig)
  • Část potápěčských obleků byla vypůjčena z filmu 2001: A Space Odyssey, přičemž zbytek byl vytvořen z fotbalových chráničů. (Chatterer)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno