Reklama

Reklama

Rambo II

  • USA Rambo: First Blood Part II (více)
Trailer

Obsahy(1)

Veterán z vietnamské války John Rambo je zavřený a pracuje v kamenolomu. Jeho bývalý velitel plukovník Trautman za ním přijede a nabídne mu, že ho dostane z vězení, když pomůže zachránit zajatce ve Vietnamu. Rambo souhlasí a letí na základnu do Thajska. Má za úkol najít zajatecký tábor a potvrdit jeho existenci fotografiemi – nesmí však vejít v kontakt s nepřítelem. Velitelem operace je Murdock, který v Rambův úspěch příliš nevěří, ale chce uspokojit své nadřízené. Rambo má seskočit z letadla, ale seskok se nevydaří: zůstane viset za popruhy a musí se odříznout. Murdock chce akci zrušit, protože nevěří, že by Rambo mohl takový skok přežít. Plukovník ho ale přemluví ať počká alespoň 36 hodin... Rambo přežil a setká se se spojkou – ženou, která ho má dovést na místo určení. Po řece je přeplaví říční pirát a v noci dorazí k táboru. Při prohlídce najde Rambo několik zajatců zavřených v chatrči a jednoho přivázaného ke kůlu. I přes jasné rozkazy se rozhodne tohoto muže zachránit. Společně prchají džunglí a pronásledují je vietnamští vojáci. Nastoupí na loď, piráti je ale chtějí zajmout. Rambo je zneškodní a potopí i člun, který na ně zaútočil. Mezitím se k místu setkání blíží vrtulník s plukovníkem, který má Ramba vyzvednout. Nahlásí Murdockovi, že má Rambo s sebou jednoho ze zajatců a ten dá okamžitě rozkaz ke zrušení akce. Když plukovník protestuje, namíří na něj pilot zbraň a on nemůže nic dělat. Murdock předpokládal, že tábor bude prázdný, a tím pádem se kongres o zmizelé americké vojáky přestane zajímat. Přítomnost zajatců ale mění celou situaci... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (692)

DaliX 

všechny recenze uživatele

Sequel ako patrí:) Už to nie je mierumilovný veterán, ktorý nechcel nikomu ublížiť. Nie. Rambo je opäť v plnej sile a je odhodlaný ukázať tým vietnamským radikálom čoho je schopný. Lenže je tu aj vláda USA a jej vlastné ciele a tak je jasné, že náš hrdina zostane sám, zradený a opustený krajinou, ktorú tak miloval. A tak Rambo vezme spravodlivosť do vlastných rúk a rozpútava skutočné peklo (je to na dnešnú dobu možno trochu prehnané) takže je opäť radosť sa na čo pozerať. Na dobu svojho vzniku a vôbec, na 80 roky je to špičkový akčný snímok s parádnymi akćnými sekvenciami (kopa filmov v dnešnej dobe nemá ani spolovice toľko akcie), zaujímavým dejom, čo na tom, že je lineárny a Sylvesterom Stallonem v hlavnej úlohe. Myslím, že Rambo 2 bol vo svojej dobe zrejme medzi najlepšími akčnými filmami desaťročia a príznačné je aj to, že na scenári sa podieľal okrem Sylvestra Stalloneho aj James Cameron. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

V jednotke sa John Rambo pekne rozbehol. Najskôr poškárlil armádu pri krátkej prechádzke lesom a potom vystrielal polku "zlej" dediny. Či už ste vojnový veterán, alebo obyčajný pošuk, za niečo také vás niekto musí potrestať. Rambo preto sedí vo väzení. Jedného krásneho dňa za ním ale príde americká armáda sa skromnou prosbičkou. Vo Vietname zrejme ostali ešte nejakí preživší zajatci a je potrebné dostať ich čo najrýchlejšie do bezpečia - kým nie je neskoro. K niečomu takému je samozrejme potrebné niekto, kto sa vyzná v tunajšom teréne a rozumie vietnamským vojakom. ()

Reklama

kinej 

všechny recenze uživatele

Tento film jsem poprvé viděl, s rychlodabingem a asi ve čtvrté kopii, když mi bylo asi tak 9 let. Kdo tenkrát neviděl Ramba II, nebyl nic. Nedávno jsem ho viděl znovu. Po těch letech působí tento vrcholný akčňák 80. let úsměvně. Například scéna kdy Rambo zbrojí, plná samoúčelných záběrů na Stalloneho našlehanou muskulaturu skoro už ani není třeba parodovat. Legrační je i scénář: Rambo si s vietnamskou agentkou vyznají lásku jen pro to, aby jí mohli pět vteřin nato proděravět na řešeto a on se mohl chladnokrevně pomstít. Je to prča. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

K tomuhle filmu mně vážou hodně nostalgické vzpomínky na moje dětství, kdy za bolševika "zakázaný" Rambo byl pro mně a mé kamarády mýtus, film, který pokoutně koloval na špatně simultánně dabovaných kazetách. Nezapomenu, jak jsme u kamaráda na to koukali a já si pak připadal jako ten největší disident pod sluncem, nebo přímo jako Rambo :o)) Když jsem to opět viděl po letech, musel jsem se smát, jak je to naivní, ale pořád svižná akčňárna a milá vzpomínka na divná 80. léta, plná špatného vkusu :o) ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Sylvester Stallone, James Cameron / Story by Kevin Jarre / Characters created by David Morrell | Hudba: Jerry Goldsmith, Peter Schless | Produkcia: Buzz Feitshans, Mario Kassar, Andrew G. Vajna | Distribúcia: TriStar Pictures | Štúdio: Anabasis Investments | Rozpočet: 44 miliónov $ | Tržby: USA: 150,415,432 $, Celosvetovo: 300,400,432 $ || Vždy cítiť, keď sú pokračovania vytvorené na základe úspechu debutového kusu. Ale tu je to viac než slušne zvládnuté, Sly je na testosterónovom maxime a akcia tiež. Prekvapí scenáristická spoluúčasť Jamesa Camerona. ()

Galerie (143)

Zajímavosti (75)

  • James Cameron napsal scénář k filmu společně se scénářem k Vetřelcům (1986). Ve stejnou dobu napsal i další verze scénáře k Terminátorovi (1984), jehož natáčení se opozdilo. Na každém scénáři pracoval u jiného stolu, aby od sebe projekty oddělil. (Divočák)
  • Při plavbě Ramba (Sylvester Stallone) do oblasti nasazení mu velitel lodi ukazuje RPG (ruční protitankový granátomet) jako prostředek proti hlídkám na lodích. Na hlavici je ovšem čitelně vidět nápis, že se jedná pouze o tzv. vložnou hlaveň pro výcvik na náboje ráže 7.62 mm. (Pyron)
  • V závěrečné scéně bylo použito 12 hektolitrů benzinu, 100 kilo černého prachu, 2 kilometry zápalné šňůry a 400 hořících pneumatik pro kouřový efekt. Vše snímaly 4 kamery současně. (M.B)

Reklama

Reklama