Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pozoruhodná poloanimovaná a velmi černá komedie.  Stu Miley to s obživou jako kreslíř na volné noze nikdy neměl lehké, teď se na něj ale konečně usmálo štěstí. A může za to především jeho bývalá terapeutka a nyní velká láska Julie. Tak dlouho ho podporovala, až se Stu vrhnul na tvorbu Opoparchanta nejprovokativnějšího komiksu všech dob. Dopravní nehoda však přesune Stua do Země snů fantaskní říše všech nočních můr. Stua si zde velice váží, jeho noční běsy jsou prý jedny z nejoblíbenějších. Stu se ale pochopitelně v tomto k zešílení vedoucím prostoru nechce zdržet ani o minutu déle, než je nutné. Průšvih je, že cesta ven vede pouze přes propustku, kterou by musel ukrást samotné Smrti. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (62)

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Buď méně absurdit a více humoru (alespoň) trošku chytřejšího, nebo méně srandy, méně romantiky a trochu více napětí a horou. Takto se film potácí od ničeho k ničemu, což mu rozhodně neprospívá. Úplná srágorovina to není, ale dobré také ne, vlastně pokud by tam nebylo tak dobré obsazení, šlo by to celé do kopru. Díky nerozhodnosti tvůrců, jakým směrem se bude film ubírat (neb pro děti to rozhodně není a na dospělé je to dost blbé) zde vidím promarněnou šanci. za mě sotva 45% za snahu. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Stu Miley byl odjakživa tak trochu blázen. Až do doby, kdy mu jeho terapeutka poradila hodit jeho bláznivé druhé já na papír. A tak se Stu Miley stal obdivovaným komixovým kreslířem, který stvořil opičí kreaturu Opoparchanta, miláčka malých i velkých. Po jedné premiéře nového dílu Opoparchanta se však stane nehoda, a Stu upadne do kómatu. Dostane se do Země snů, kde je však velkou celebritou pro své noční můry - a odkud jej jen tak zpět nepustí. A Stu má pouze tři měsíce času, než bude jeho tělo odpojeno od přístrojů ... Tento film mi hodně dlouho se svým slabým hodnocením zacláněl ve filmotéce, a tak jsem si dneska dodal odvahy, a podíval se na něj. A musím říct, že by to nebyl až tak úplně špatný film, nebýt několika maličkostí. 1) Brendan Fraser není žádný velký herec, a v tomto filmu - ač měl dvojí příležitost - to jen potvrdil. 2) Země snů a Země mrtvých by byly docela zajímavé, pokud by člověk byl zfetovaný, opilý, a nebo v kómatu. 3) Příběh byl jednak hloupý, a jednak těžce předvídatelný. 4) Opičák byl děsnej parchant ... aha, tak tohle asi do filmu patřilo. Ale abych jen nekritizoval, párkrát jsem se i zasmál - a to hlavně díky Chrisi Kattanovi a jeho dárci orgánů, a skupině chirurgů, kteří jednotlivé orgány sbírali po městě... ()

Reklama

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tohle jsem viděl jako malej, tehdy se mi to líbilo. Bylo to správně ujetý a dpbře udělaný. Dneska jsem se spíše smál co se mi to tak líbilo. Ale na druhou stranu nemůžu souhlasit že je to 266 nejhorší film. Sice je tu pár věcí strašně debilních a některý masky jsou vyloženě nepovedené a svět kde vládne "smrt" byl strašně umělej a takovej nedodělanej, ale je tu i hodně scén který potěšily, a i Fraser se choval a hrál obstojně. Sice to rozhodně není film pro každýho ale já dávám 3* navíc ono moc takovýhlech filmů není, možná jedině mě ted napadá Cool world. ()

Opsha 

všechny recenze uživatele

Prosím? Štípněte mě jestli nespím. Protože tohle by byla dost podivná noční můra.Tahle nádherně ujetá, originální a černohumorná jízda je v 200 nejhorších ? To je stejně špatný vtip jako Donnie Darko v 200 nejlepších. Opravdu jsem jediný komu se to líbilo? Jsem Marťan já , nebo zbytek CSFD? Kritici, doufám že skončíte jako dárci orgánů. ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Kreslíř Stu Miley (Brendan Fraser) utrpí jakýsi nespecifikovaný šok a upadne do komatu. A zatímco tělo leží bez hnutí v nemocnici, ocitne se jeho vědomí v podzemní říši snů v podobě lunaparku plného...nočních můr. Tam potká svůj výtvor, kresleného (CGI animovaného) Opoparchanta. V nemocnici se mezitím rozhoduje, po jak dlouhé době strávené v komatu Stua odpojí od přístrojů - tzn. klasicky hollywoodský deadline. Hlavní hrdina se musí dostat ze snového podsvětí, aby ho neodpojili, a - opět v stylu klasického hollywodu - zachránil svůj vztah s doktorkou, kterou před osudným šokem nestihl požádat o ruku. Co je na filmu zajímavé, to jsou nejrůznější snové představy a bizarnosti, fantazii mají tvůrci docela velkou. Snímek je plný neslušných narážek a náznaků úchylného humoru, ale právě že jen narážek a náznaků - je totiž nepochopitelně zaměřen na mladší publikum. Jakoby se tvůrci nemohli rozhodnout, co vlastně chtějí. __ Vliv Henryho Selicka při adaptování komiksu byl zásadní, je pozoruhodné, jak se jednotlivá témata v jeho tvorbě opakují a rozvíjejí. Inspirací byl Selickovi určitě i Beetlejuice... Ohledně komiksové předlohy: Komiksovou knihu Dark Town napsal v roce 1995 Kaja Blackley a její příběh se od toho filmového moc neliší. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (4)

  • Jay Caputo soutěžil o dvě ceny Taurus, které uděluje společnost World Stunt v kategoriích nejlepší kaskadérské kousky. (Terva)
  • Snímek byl natočen podle grafického románu "Dark Tower" Kaji Blackley. (Terva)

Reklama

Reklama