Reklama

Reklama

Kukuřičné děti

  • USA Children of the Corn (více)
Trailer

Mladí milenci se na své cestě napříč Amerikou zastaví v malém městečku v Nebrasce a dozví se šokující věc. Jednoho dne před třemi lety zde děti, na příkaz démona zvaného ‘‘Ten co chodí mezi řádky‘‘, zabili všechny dospělé... V mysteriózním hororu natočeném na motivy povídky Stephena Kinga.
Dvanáctiletý kazatel přijíždí do malého městečka obklopeného nekonečnými lány kukuřičných polí. Ovládne místní děti a přikáže jim zabít všechny dospělé, aby jejich krev přiživila úrodu. Dětem je zakázáno tančit, hrát nebo zpívat a když je jim osmnáct, musí se obětovat kukuřičným polím. Některé z nich se pokusí utéct, ale krvelačný Malachai je uloví. Pár mladých milenců na cestě napříč zemí uvidí na cestě mrtvého mladíka, přivezou ho do zdánlivě pustého městečka a potkají tam jeho vyděšenou sestru. Dívka se jim snaží vysvětlit co se zde děje a varovat je před ďábelskou nadvládou teroru, ale dvojice jej brzy pocítí na vlastní kůži. Živí dospělí nejsou v Gatlinu vítáni, takže musí udělat vše, aby unikli z posedlého městečka živí... Literární předlohou dnes již kultovního snímku byla povídka mistra hororu Stephena Kinga. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (205)

Koly 

všechny recenze uživatele

Výborná hudba v kombinaci s atmosférou vylidněného města a lánů kukuřice mě skvěle pobavila. Od Kinga jsem toho četl spousty, ale na CHILDREN OF THE CORN jsem zatím nenarazil. Osobně, ale co se Kinga týče, nejsem pro srovnávání s knižní předlohou. Už jsem pár Kingovin, co se mi líbily víc než knížka, viděl. Zajímavý je taky samotný "kukuřičný kult". Taková zvrácená mutace křesťanství. I když co se týká krve, která kvůli němu tekla, je ve srovnání s křesťanstvím náboženstvím lásky a porozumění. ()

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele

Už ani nevím, kdy jsem viděla naposledy. A je pravda, že jsem si z filmu pamatovala pouze to scénu na silnici, kde je ten skvělej jump scare, hned v úvodu. Průměrný film, kterému asi nejvíc dělalo plusové body, že jsem ho viděla teď s titulkama. Ale jinak průměr s koncem, který mi neseděl. Ten jsem po té době zapomněla. Teď už vím proč  ;) ()

Reklama

petero 

všechny recenze uživatele

V podstate len priemerná záležitosť (čo by som dal za to, keby aj dneska každý druhý horor bol aspoň takýto), začne hneď vyvraždením všetkých dospelých v malom mestečku Gatlin na čele s Malachaiom (s ústami ako Steven Tyler) pod vedením Isaaca (divného nadurdeného fanatika), ktorý tu zdá sa založil detskú fanatickú sektu uctievajúcu „toho čo chodí pomedzi riadky“. Sem nechtiac zablúdi Burton a Vicky hľadajúci pomoc a pri prehľadávaní ľudoprázdneho mestečka je Vicky unesená. O zraneného Burtona sa postará súrodenecká dvojica ktorá zatiaľ kultu odoláva... Podarená satanistická atmosféra podporená dobrou hudbou v štýle Omena, dostáva to správne čaro v nekonečných lánoch kukuričných polí a čím ďalej tým užšej cesty, kde listy kukurice šľahajú po aute stále viac a viac nervózneho Burtona. Je až s počudovaním aká je detská súrodenecká dvojica odolávajúca kultu sympatická, nie len že tu nemá funkciu brnkať divákovi na nervy ale výdatne pomáha, čo sa dnes v hororoch často nevidí. Škoda že tá nadprirodzená schopnosť malého dievčatka nie je viac využitá. ()

schizmo 

všechny recenze uživatele

Osmdesátková klasika, u které se domnívám, že etablovanost jejího názvu daleko převyšuje skutečné kvality. Naopak velký potenciál tématu nedostává svému naplnění a laťka nastavená v úvodní scéně v bistru je vlastně takovým highlightem celého filmu a dál se jede v podstatě na vlně vraždění fanatických dětí s větším či menším gore nádechem a autentickou dobovou atmosférou. Osobně považuju za nejsilnější prvek filmu soundtrack Jonathana Eliase, který se svou morbidností a vlastně i zpracováním nejvíce přibližuje Goldsmithovu majstrštyku Omen! ()

curunir 

všechny recenze uživatele

Od tunajšieho hodnotenia z ktorého si už viem urobiť celkom slušný názor som očakával niečo horšie, vo výsledku som bol však viac-menej prekvapený. On ten film má vlastne celkom aj hlavu a pätu, samozrejme zaužívané hororové napätie sa tu nijak nemení a odklon od poviedky i keď v mnohom značný a nie natoľko atmosférický v konečnom dôsledku natoľko nevadí, takže Deti kukurice možno radiť medzi slušný priemer. Film akosi presahuje Kingovi poviedku, ,,ten kto kráča medzi riadkami" tu naberá omnoho ucelenejšiu podobu, výsledok v knihe je úplne iný a ani hlavným hrdinom by sa mohlo o takomto konci iba snívať. Z hercov najviac vynikajú diabolskí haranti, John Franklin v úlohe Izáka je neuveriteľne démonický a odporný, oproti tomu je veľmi sympatické súrodenecké duo. Výraznejším kladom je potom ešte hudba, ktorá vďaka detským chorálom (trocha pripomínajú The Omen) dopomáha celkovej atmosfére filmu. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (21)

  • V původním příběhu měla být postava Lindy Hamilton dětmi zabita. (Chatterer)
  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 100. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (martin1m2)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno