Reklama

Reklama

Kaktusový květ

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Noční ulice, mladá dívka v noční košili házející do schránky dopis, poté doma naplno pouštějící plynové kohoutky. Jenže zoufalou Toni (Goldie Hawn) zachrání její soused Igor (Rick Lenz) a dozví se, že dívku právě opustil její milenec, ctihodný dr. Julian Winston (Walter Mathau). Své rozhodnutí Julian zdůvodnil tím, že nemůže opustit svou manželku. Problém je ale v tom, že je starý mládenec a jen se potřebuje stále více majetnické Toni zbavit. Když už neví kudy kam, požádá sestru ze své ordinace (Ingrid Bergman), aby v roli jeho choti zaskočila. Řítící se události pak už nelze zastavit. (Robbi)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (171)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Jo, jo, už to tak asi bude. Tyto komorní konverzační komedie vycházející z divadelních her mě často baví a ani tahle nebyla výjimkou. Pravda, velmi brzy mi bylo jasné, jak to celé dopadne, kupodivu mi to ale nepokazilo výsledný dojem. Body u mě tvůrci nasbírali díky obsazení a výborně napsaným dialogům. V poslední době jsem se zaměřil na dnes už pamětnické filmy a uvědomil jsem si, že úroveň dialogů (případně monologů) je v nich diametrálně odlišná od většiny současných. Mě tedy konverzace všech přítomných postav bavila velice velmi, tradičně mě potěšilo, jak se vcelku jednoduchá lež rozrostla do vše prorůstajícího molocha, v němž už nebylo vůbec jasné, kdo je čí sestra, manželka, matka, tetička, manžel, otec, milenec, doktor, diplomat nebo agent CIA. Bez toho, že bych se chtěl chlubit, musím konstatovat, že jsem se ve všem po celou dobu dokonale orientoval, teoreticky bych uměl zatančit Kleště, Kladivo i Zubaře a můžu prohlásit, že mi byla způsobena dobrá nálada. / "Tebe přece miluju, svou ženu jsem pořádně nikdy ani neznal." "A co ty tři děti, ty ti přinesl čáp?" "To víš, ze začátku jsem byl zdvořilý." / "No tak mi řekni, co neřekla. Slovo za slovem." / Poučení: Když má lež krátké nohy, jsou tu ještě chůdy. ()

TheRoller 

všechny recenze uživatele

"I think I'm gonna kiss you." Ingrid Bergman bola konzervatívna ľadová kráľovná aj v rokoch štyridsiatych, o to viac je zaujímavé ju sledovať, ako dáva v päťdesiattrojke na diskotéke novú vlnu neskorých 60's. Aj s takouto prekérnou situáciou si dokázala poradiť ako dáma a znovu tým len potvrdila, akou skvelou herečkou je. Keby aspoň polovica kolegýň mohla vyzerať v jej veku tak šarmantne... Walter Matthau klasicky vysoko nadšandartný, Goldie Hawn je proste na zožratie. Zo skladu vytiahla tie najkrásnejšie oči á la Audrey Hepburn v modrom a zaslúžene si "vyzdvihla" Oscara. Príbeh veľmi milý, rôzne situácie viac než úsmevné, hudba príjemná (inštrumentálny I'm a Believer!!), scenár viac než dobrý. Kaktus je navyše môj najobľúbenejší kvet. 85% ()

Reklama

Aky 

všechny recenze uživatele

Jeden z květů zlaté éry amerických komedií šedesátých let. Jako by mi tam však k úplnému absolutoriu pořád něco chybělo. Ještě krůček ke vtipu, který by znamenal výbuch smíchu, ještě o chlup ostřejší vypointování humorných sekvencí, nepředvídatelnější závěr. Co mě značně překvapilo bylo, že se mi Ingrid Bergmanová zdála komičtější než komediantka Goldie Hawn. Jestli ona to nakonec nebude větší herečkla. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Tak tomuto poviem zábavná romantická komédia. Veľmi dobre sa pozeralo hlavne na donkichotského W. Matthau, ktorý bol s tým, ako sa veci okolo neho začali zamotávať a smerom ku koncu gradovať, čoraz viac komickejší. Aj napriek tomu, že sa rozuzlenie dalo čakať už veľmi dlho, som sa nenudil ani chvíľku, také príjemné humorno-romantické pohladenie, ktoré je k tomu navyše i výborne zahrané. Charizma tomuto snímku rozhodne nechýba. 85/100 ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

Okatá hubatá Goldie, Walter, co vypadá jako rozvařený knedlík, Igor-Gigol a upjatá sestřička. Zdravotní, naštěstí, u zubaře, naneštěstí. Perfektní čtyřúhelník, nebo vlastně spíš čtverec, protože síly jsou vyrovnány a výsledné spojnice mezi body předem zřejmé. Ale to nevadí. Knedík a Gigolo jsou tak rozdílní jako ta okatá se sestrou a jejich vzájemné konfrontace špičatější než tropický pichlák. Hezké filmové poupě, u kterého nejen spokojeně vydechnete, ale i dáte nohy na stůl. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (8)

  • Během scény v nočním klubu hraje na pozadí instrumentální verze písně „I'm a Believer“ od skupiny The Monkees. (AduskaV)
  • Divadelní hra na Broadwayi, která je filmu předlohou, začínala v divadle Royale a uskutečnila se v 1234 reprízách. Roli Stephanie Dickinson si v ní zahrála Lauren Bacall. (HellFire)
  • V obchodě k Toni (Goldie Hawn) přistoupí zákazník a zeptá se na desku. Jedná se o album z muzikálu „Mame“, což je odkaz na režiséra Genea Sakse, který režíroval právě tento muzikál při prvním uvedení roku 1966 na Broadwayi. (HellFire)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno