Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

George Banks tvoří se svou ženou Ninou výjimečně šťastný pár a vášnivě miluje své děti, malého Mattyho a starší Annie. I v ní stále vidí malé děvčátko, takže nemůže věřit svým uším, když se Annie vrátí ze studií v Evropě a oznámí, že by se chtěla vdávat. George vůbec není nadšen vyhlídkou, že čas jeho otcovské péče je u konce. Věnuje budoucímu zeti mimořádnou pozornost a zpočátku se k němu samozřejmě staví naprosto odmítavě. Sabotuje dokonce i svatební přípravy. Nakonec se však přece jen rozhodne nestát dceři v cestě a jako hrdý otec ji přivede k oltáři. Než se tak ovšem stane, je třeba svatbu připravit a to se ukáže být doslova noční můrou. (TV Nova)

(více)

Recenze (157)

JP84 

všechny recenze uživatele

Vítejte v utopii!!!Všichni tady bydlí v nádherných vilách plného luxusního nábytku,cestují po světě,můžou si dovolit zaplatit svatbu pro stovky lidí a,především,VŠICHNI SE TADY MAJÍ STRAŠNĚ RÁDI.A když uděláte brajgl v domě rodičů vašeho budoucího zetě?Jen to bonznou svému synáčkovi a jede se dál.Akorát ti páni policajti byli kvůli těm autům nějak moc zlí a museli je řešit opravdu škaredou domluvou...Tohle je jeden z nejvyumělkovanějších filmů jaký jsem kdy viděl. ()

Grimaldi 

všechny recenze uživatele

Pozitivem na tomto filmu je rozhodně Steve Martin, jeho humor je jemný, a i když ještě nemám dceru ve věku na vdávání, dokázal jsem se s díky jeho hereckému projevu s jeho postavou ztotožnit. Diane Keaton ho pak v roli manželky skvěle doplňuje. Horši to pak je s Martinem Shortem, který mě naopak místy dost iritoval. To ale nebylo nic v porovnáním s postavou dcery. Takhle namyšlenou, egoistickou a nevděčnou krávu jsem ve filmu už dlouho neviděl. Tváří se jako největší zlatíčko, ale jak není po jej jím, nastává otci duševní peklo. Až mi ho bylo líto, hodně. Film, co si bohužel už nikdy dobrovolně nepustím. ()

Reklama

Queendom 

všechny recenze uživatele

Tahle komedie je fajn ze dvou důvodů: ten první je určitě Steve Martin, ten druhej to, že nedodržuje klasický schéma, kdy se nařehtáte jen první část filmu a ve druhý zbyde jen trapná rodinná limonáda. I když to chvíli vypadá, že se k cukrový vatě schyluje, zklamání se nekoná a jízda pokračuje. Bezva! ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Pro každého otce je těžké smířit se s tím, že jeho holčička už není malá, v jejím životě je nový muž a bude se vdávat. To je základní motiv příběhu. Mě to čeká taky, takže mám pro Georga Bankse pochopení. Druhá strana mince je ta, že připravit takovou svatbu, navíc se spousty příbuznými není snadné ani levné. Komedie ale v principu jen naznačuje a bral bych ji spíše jako rodinou přípravu před svatbou v rodině... Kimberly Williams-Paisley v tomto snímku debutovala. ()

jezurka42 

všechny recenze uživatele

The thing I like best about this house are the voices I hear when I walk through the door. Když má člověk pod režisérskou a scénáristickou taktovkou roztomile krásnou Kimberly Williams, krásně roztomilého George Newberna, a tři amíga komediálního umu Steva Martina, Diane Keaton a Martina Shorta, víte, že nemůže vzniknout lepší devadesátková rodinná rom-com než je Father of the Bride. Má to všechno, co si jen divák může přát – smích i pláč, sny i vzpomínky, a plnou náruč lásky a vřelosti. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (22)

  • Tom Irish (Ben Banks) hraje v tomto filmu i v jeho původní verzi z roku 1950 stejnou postavu. Navíc v roce 1950 si v Nevěstinu otci odbyl svůj filmový debut. (HappySmile)

Reklama

Reklama