Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

George Banks tvoří se svou ženou Ninou výjimečně šťastný pár a vášnivě miluje své děti, malého Mattyho a starší Annie. I v ní stále vidí malé děvčátko, takže nemůže věřit svým uším, když se Annie vrátí ze studií v Evropě a oznámí, že by se chtěla vdávat. George vůbec není nadšen vyhlídkou, že čas jeho otcovské péče je u konce. Věnuje budoucímu zeti mimořádnou pozornost a zpočátku se k němu samozřejmě staví naprosto odmítavě. Sabotuje dokonce i svatební přípravy. Nakonec se však přece jen rozhodne nestát dceři v cestě a jako hrdý otec ji přivede k oltáři. Než se tak ovšem stane, je třeba svatbu připravit a to se ukáže být doslova noční můrou. (TV Nova)

(více)

Recenze (157)

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Pro každého otce je těžké smířit se s tím, že jeho holčička už není malá, v jejím životě je nový muž a bude se vdávat. To je základní motiv příběhu. Mě to čeká taky, takže mám pro Georga Bankse pochopení. Druhá strana mince je ta, že připravit takovou svatbu, navíc se spousty příbuznými není snadné ani levné. Komedie ale v principu jen naznačuje a bral bych ji spíše jako rodinou přípravu před svatbou v rodině... Kimberly Williams-Paisley v tomto snímku debutovala. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Môžeš mu hovoriť ´ocko´ alebo ´George´.“ – „Stačí George.“ Tieto americké rodinné neškodné a nezávadné komédie mi občas niečo hovoria a občas nie, HLAVU RODINY mám každopádne už zopár rokov rád a napriek nešťastnému pokračovaniu si ju vždy pozriem rád. Ktovie, keby tvorcovia vychytali muchy (napríklad by vystrihli aspoň štvrťhodiny), hodnotil by som až 80%, faktom je, že i 105 minútová verzia obsahuje scény kúzelné, ktoré si zamilujete (basketbal). A k tomu prvotriedne herecké obsadenie, v ktorom sa - medzi autoritatívnym Steveom Martinom a milujúcou Diane Keatonovou či komickou dvojkou Short/Wong – nestratí ani neobyčajne magická dvadsaťročná a herecky debutujúca Kimberly Williamsová. Vtipné a dojemné. ()

Reklama

AndrewNewman 

všechny recenze uživatele

Príjemná, oddychová komédia, ktorú vydvihuje hlavne Martinov výkon. Tomu táto úloha naozaj sadla ako uliata. Takisto sa dobre pozeralo na roztomilú nevestu. Ale je to rovnaký gýč, aký sme už stokrát videli. Otcovi nevesty sa nepáči ženích, tak začne vyvádzať, no nakoniec s tým samozrejme zmieri a zistí, že ženích nie je zase až taký debil. Ako jednohubka to stačí, ale nečakajte zase výbuchy smiechu. Skôr je to také príjemne romantické a miestami zábavné. ()

Rudyamon 

všechny recenze uživatele

Komedie se Stevem Martinem mám rád. Není to komik-šílenec jako Eddie Murphy, jeho komediální umění spíš jemně inteligentní, dokáže rozesmát jednoduchými pohledy a mimikou. Hlava rodiny je možná tou nejlepší komedií jakou natočil. Příběh není nějak zvlášť naročný, ale v jednoduchosti je síla a to tento film dokazuje. George (Steve Martin) a Nina (Diane Keaton) mají krásnou dceru Annie(Kimberly Williams-Paisley) a ta jim jednoho dne oznámí, že se bude vdávat. To zvlášť George nese těžce a to přináší velké množství příležitostí pro ukázku umění Stevea Martina. Všichni herci v hlavních rolích jsou skvělí, ovšem perlou filmu je poněkud přihřátý Frank (Martin Short), který fakticky film rozehřeje na chvílkama neúnosnou teplotu. Tato komedie určitě potěší i po několika dalších shlédnutích. Zaslouží si, myslím vyšší hodnocení, než má momentálně. Mé hodnocení: **** - 90%... ()

Queendom 

všechny recenze uživatele

Tahle komedie je fajn ze dvou důvodů: ten první je určitě Steve Martin, ten druhej to, že nedodržuje klasický schéma, kdy se nařehtáte jen první část filmu a ve druhý zbyde jen trapná rodinná limonáda. I když to chvíli vypadá, že se k cukrový vatě schyluje, zklamání se nekoná a jízda pokračuje. Bezva! ()

Galerie (35)

Zajímavosti (22)

  • Ve scéně, kdy Nina (Keaton) přijde zaplatit kauci za manžela (Martin), zazní poprvé a naposledy jeho celé jméno George Stanley Banks. (Nocturno culto)
  • Tom Irish (Ben Banks) hraje v tomto filmu i v jeho původní verzi z roku 1950 stejnou postavu. Navíc v roce 1950 si v Nevěstinu otci odbyl svůj filmový debut. (HappySmile)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno