Reklama

Reklama

Dům voskových figurín

  • USA House of Wax (více)
Trailer

Víkend, který začíná jako jeden velký úlet, se pro partu šesti přátel stává hrůzným bojem o přežití. Z jejich cesty na každoroční největší fotbalové utkání univerzit se stává noční můra v okamžiku, kdy jsou Carly, Paige a jejich přátelé nuceni přespat v lese. Již tak stísněnou atmosféru ještě zhorší hádka s tajemným řidičem kamiónu, a Carly má co dělat, aby usmířila svého přítele Wadea s bratrem Nickem. Když se ráno vzbudí, zjistí, že jejich auto bylo někým záměrně znepojízdněno. Není se tedy co divit, že přijmou nabídku odvozu do města Ambrose, které je široko daleko jediným lidským sídlištěm. Když se dostanou na místo, okamžitě je upoutá největší atrakce – Trudyho muzeum voskových figurín, které je plné soch, jež vypadají jako živé. A zanedlouho přijdou na šokující důvod toho, co jim dává tak realistické vzezření. Jakmile přátelé odhalí temné tajemství města, začne je pronásledovat šílený zabiják a oni stojí na počátku krvavé bitvy o přežití. Skupina se musí probít z města a nebo se navždy stát součástí sbírky Domu voskových figurín ... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (598)

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Konečně tu máme zase nějaký fajny....a ne "japonský remake"...americký horror. Sice taky remake, ale celkem povedený. Tak si to nějak shrneme: Máme tu několik postaviček...je tu krásná Elisha, potom šampón (který chodí s Elishou...že by klišé?), pak dementní Paris (ale v jedné scéně málem odhalí bobříka "cudnosti"...takže malé plus), následně jednoho bohatého nigga, (který čekal na šoust moc dlouho...až se ho nedočkal)(s hodně NICE autíčkem...my favourite, jo ještě je tu hovnař (takový ten funny guy, co musí chcípnout...další klišé), poté Nick (je to celkem fajn týpek)...potom už tu je jen vidlák (sympaťák) a dva bratřičkové. Hmmm, jo postavy celkem rozmanité...ale co, dyť stejně skoro všichni chcípnou (a to je to, oč tu běží)...a když už jsme u toho hebání, tak musím jedině pochválit....krásné, naturalistické a brutání (na dnešní horrory určitě). Tenhle horrůrek se poved (a nikdo to nedokáže docenit....jen já a pár dalších). ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Těm, jenž se nemilosrdně pouštějí do kritizování slaboduchých hororových vyvražďovaček, bývá diváky z řad cílové skupiny mnohdy doporučováno „ať se na to nedívaj, když se u toho nebavěj“ časté jsou rovněž nechápavé dotazy typu „a co ste čekali, umělecký dílo?“. Jenže s podobnou logikou by byla automaticky vyloučená kritika kteréhokoliv filmu, jež plní svůj účel. Třeba bylo účelem Kameňáku nepobavit ani jednoho diváka staršího dvanácti let, kdoví. Tímto obšírnějším úvodem se chci dostat ke konstatování, že bychom měli být rádi za současné americké horory nevalných kvalit, moc dobře se totiž kritizují. Dům voskových figurín přitom nedopadl zcela katastrofálně, přinejmenším v závěru to dokázal pořádně rozpálit. Otázkou je, zda-li má smysl vyměnit bezmála dvě hodiny svého života za to, co zmíněnému finále předchází. Všichni mladiství herci jsou otřesní, alespoň že herecká účast Paris Hilton je kompenzována (POZOR blíží se SPOILER) roztomile morbidním způsobem jejího skonu (konec SPOILERU). Malinko silnější dojem ve mně zanechaly postavy vraždících bratří, z nichž jeden připomíná Ozzyho Osbournea a jejichž vražedné metody vzbuzují přinejmenším znepokojení (představte si, že jste zaživa zalití do vosku…). Množství klišé je přímo úměrné množství logických kiksů, atmosféru nemá film žádnou, všehovšudy jsem sebou jednou ucukl, režie je nudná, závěrečné titulky odfláknuté… stačí? Myslím, že ano. 40% Zajímavé komentáře: Djkoma, choze, Ruut, Damielka, ABCD Marta ()

Reklama

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack John Ottman: 1. Spitfire - The Prodigy ,2. I Never Told You What I Do for a Living - My Chemical Romance ,3. Minerva - Deftones ,4. Gun in Hand - Stutterfly ,5. Prayer - Disturbed ,6. Path to Prevail - Bloodsimple ,7. Dried Up Tied and Dead to the World - Marilyn Manson ,8. Dirt - The Stooges ,9. Not That Social - The Von Bondies ,10. Cut Me Up - Har Mar Superstar ,11. New Dawn Fades - Joy Division ,12. Taking Me Alive - Dark New Day , ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Nostalgická kóma stredných nultých rokov v plnej paľbe. A začína pekne z ostra hneď v úvode, kedy nám po krátkom predstavení pôvodu voskovej zápletky súčasné dianie otvorí euforická fantázia menom 'Minerva' od Deftones. Prvá polhodina zastupuje dôležité prvky (teraz už vnímané nostalgicky) reflektujúce mid-00s – rock, nu-metal, adi súpravy, DCR kamery, Cadillac Escalade, Paris Hilton, MTV vibes, škaredé zvonenia na mobiloch a čil bez nich... Po nej nasleduje 90 minút vidláckej sadistickej tyranie dvoch bratov okupujúcich opustené mestečko uprostred lesa, ktorá je v niektorých momentoch pomerne explicitná. Možno je taktiež na mieste z deja, najmä pred koncom, cítiť zbytočnú prehrotenosť. A s príchodom záverečných titulkov aj uvedomenie, že si za tieto dve hodiny nebol ničím prekvapený. Vysokorozpočtová neoficiálna "prerábka" zabudnutého slasheru z konca 70. rokov s názvom Tourist Trap, ktorá nemá s predchádzajúcimi snímkami série (Mystery of the Wax Museum & House of Wax) okrem mena a múzea nič spoločné. Soundtrack je ale vážne neskutočný <3 (x) (9.9.2019) (6.6.2020) (8.9.2021) (12.10.2022) ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Naštěstí jsem od filmu nečekal žádný zázraky a tak mi vůbec nevadilo, že děj je občas trochu nedomyšlenej a že je to založený jen na krvavých scénách bez nějakýho většího napětí, ale i přes ty místy brutální scény mi to stejně jako horor moc nepřipadalo, snad jen když se Paris Hilton snažila hrát . Jenže tyhle nepovedenosti jsem moc nevnímal a tak jsem se u toho bez větších problémů mohl bavit dobře a závěrečná scéna v domě voskových figurín je asi nejlepší částí filmu a nechává zapomenout na nepovedený děj a haldu nesmyslů. A s Elishou ve filmu tomu prostě míň než 3 dát nemůžu ()

Galerie (100)

Zajímavosti (48)

  • Kvôli neskoršej popularite filmu scenáristi uvažovali o filme, ktorý by slúžil ako prequel. Ten mal byť o prvých vraždách Vincenta a Boa (oba Brian Van Holt). (Real Tom Hardy)
  • Náklady na výrobu byly zhruba 40 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Aj napriek negatívnemu prijatiu a slabému výkonu v kinách sa film stal kultovým. (Real Tom Hardy)

Související novinky

Dracula zase trochu jinak

Dracula zase trochu jinak

10.02.2011

Nejslavnější příběhy mají tu smůlu (nebo štěstí?), že se tvůrci pořád snaží o jejich nová, originální zpracování. Někdy to vyjde, někdy vznikají bizarní projekty. Stokerův Dracula není výjimkou – z… (více)

Reklama

Reklama