Reklama

Reklama

Dům voskových figurín

  • USA House of Wax (více)
Trailer

Víkend, který začíná jako jeden velký úlet, se pro partu šesti přátel stává hrůzným bojem o přežití. Z jejich cesty na každoroční největší fotbalové utkání univerzit se stává noční můra v okamžiku, kdy jsou Carly, Paige a jejich přátelé nuceni přespat v lese. Již tak stísněnou atmosféru ještě zhorší hádka s tajemným řidičem kamiónu, a Carly má co dělat, aby usmířila svého přítele Wadea s bratrem Nickem. Když se ráno vzbudí, zjistí, že jejich auto bylo někým záměrně znepojízdněno. Není se tedy co divit, že přijmou nabídku odvozu do města Ambrose, které je široko daleko jediným lidským sídlištěm. Když se dostanou na místo, okamžitě je upoutá největší atrakce – Trudyho muzeum voskových figurín, které je plné soch, jež vypadají jako živé. A zanedlouho přijdou na šokující důvod toho, co jim dává tak realistické vzezření. Jakmile přátelé odhalí temné tajemství města, začne je pronásledovat šílený zabiják a oni stojí na počátku krvavé bitvy o přežití. Skupina se musí probít z města a nebo se navždy stát součástí sbírky Domu voskových figurín ... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (598)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Promítnout mi tohle na planetě Parafínů, tak okamžitě ve stylu Rimmera vydám směrem k režisérovi povel, ať na mě přestane vejrat, padne vedle Gandhího k zemi a dá si 50 kliků. A hned! Karty se na začátku rozdávají tak dlouho, až hráči u stolu málem usnou a poté nastupuje stokrát viděné vraždění zabalené v klišé, jenž uspíší definitivní roztavení tohoto chatrného hororového domečku z vosku. Snad jej trochu zbylo na depilaci dlouhých nožek Paris a navazující podsukňový "úsměv č.2" pro objektivy bulvárních fotografů. Stejně je mi záhadou, jak ta trubka mohla hoteliérově dcerušce ublížit, když prošla částí těla vyplněnou vakuem.. Já tě vidím, Jaume..! ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Na tenhle horor jsem zcela náhodou zamířil do kina, a to z toho důvodu, že venku byla zrovna třicetistupňová vedra a v multikině byla chladivá klimatizace, tak jsem šel do kina kvůli tomu, abych uniknul slunečnímu žáru a abych se zchladil. A ani nevím proč, ale vybral jsem si tento film. A byl jsem docela spokojený. Jedná se o originální teenagerovskou vyvražďovačku pomocí originálního způsobu smrti (zalití zaživa do vosku asi není nic příjemného). Musím říci, že jsem se při mnoha momentech docela bál. Mne se to prostě líbilo a považuji to rozhodně za jednu z těch lepších vyvražďovaček. Takže já jsem spokojený a s čistým svědomím mohu dát tři hvězdičky, protože o podprůměr se určitě nejednalo, ale tak moc originální to zase také nebylo, prostě průměr. Ale rozhodně jsem těch peněz za vstupenku do kina vůbec nelitoval. ()

Reklama

Marius 

všechny recenze uživatele

Film, v ktorom absolútne nič nefunguje. Teda až na Elishino tielko. Prvá polovica je samoúčelne natiahnutá ako nohavičky na Parisinom zadku, tá druhá nevydesí , lebo obsahuje len zopár slušných kruťáren. A desiť by horor asi mal.....takže 2/10 za Elishu v tielku a za to, že vďaka Paris Hilton dostáva spojenie "zadrbať tyčou" nový obohacujúci význam. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Herecký výkon protagnistov je nemastný-neslaný. V hlavnej úlohe sa tu objaví Elisha Cuthbert, ktorú poznáme zo seriálu "24". Inak v tomto filme som snáď po prvý raz fandil záporňákovi, keď zavraždil Paige, ktorú hrala známa bohatá dedička hotelov Paris Hilton, že ma ušetril od utrpenia z jej hereckého výkonu. Mimochodom jej vražda je celkom efektná. Záver filmu neprináša žiadne šokujúce odhalenia, film odporúčam len skalným fanúšikom hororu alebo keď potrebujete zabiť jedno nudné popoludnie niečím nenáročným. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Přiznávám bez mučení, že jsem se velmi těšil, ale už u první scény mi zamrzl úsměv na rtech. Strašidlácké písmo oznamuje rok konání a mi máme tu čest sledovat první zbytečnou scénu, která nám vypráví, jak vraždící monstra vznikla. Při přechodu do součastnosti překvapí zejména old režie, která se snaží vymykat se zbytečným filtrům a spíše si užívá starých dobrých detailů. Bohužel tvůrčí tým nepobral špetku talentu, takže ani z těch nejlépe napsaných scén nedokáže vytěžit kapku napětí (ten trapný nájezd do kampu, první zabití...). Absence atmosféry se vleče celou stopáž a už už jsem se začínal bát, že tenhle snímek opravdu nemá co nabídnout. Jediným štěstím tak zůstává nijak úchvatný závěr, který opět přímo šokuje neschopností tvůrců, jenže má alespoň pár příjemných překvapení. Rozdělení dvojčat, opětovné spojení, roztékání se domu to sjou všehovšudy tři scény, na které hned nezapomenu. Abych všechno nenechával jen režii a kolektivu, musím pořádně profackovat i scénáristy, kteří nám představují nejdementnější hlavní postavy (zejména Wade je prostě idiot), jaké jsme měli tu čest vidět. Jejich drzost, když všude lezou, rozbíjí věci a šahají na to co jim nepatří ve fázi, kdy jim vlastně o nic nejdou snad ani nezná mezí, takže jsem si dokonce přál, aby jejich vražda byla mnohem násilnější. Nejsympatičtější a zároveň nejlépe zahranou postavou se tak k mému velkému překvapení stala Paige, ovšem ta dostala trestuhodně málo prostoru. Celkově nejhrůznější scénou je představení loga produkční společnosti a nejpovedenější ve filmu - krom samotného závěru - Paris ve stanu a příjemné video nahrávky v kempu. Ohromná nuda a hlavně zklamání. ()

Galerie (100)

Zajímavosti (48)

  • Ze statického hlediska není možné postavit celý dům jen z vosku - musel by mít pevné základy. (ČSFD)
  • Paris Hilton (Paige) vůbec nemusela projít konkurzem. Režisér si zkrátka v této roli neuměl představit nikoho jiného. (becki_tu)

Související novinky

Dracula zase trochu jinak

Dracula zase trochu jinak

10.02.2011

Nejslavnější příběhy mají tu smůlu (nebo štěstí?), že se tvůrci pořád snaží o jejich nová, originální zpracování. Někdy to vyjde, někdy vznikají bizarní projekty. Stokerův Dracula není výjimkou – z… (více)

Reklama

Reklama