Reklama

Reklama

Kouzelná chůva Nanny McPhee

  • Česko Kouzelná chůva (více)
Trailer

Pan Brown je majitelem krachujícího pohřebního ústavu, který drží nad vodou pouze štědré příspěvky panovačné tety Adelaide. Má sedm bystrých, ale také rozpustilých a velmi zlobivých dětí. Je pravidelným klientem místní agentury na hlídání dětí, po "likvidaci" sedmnácti chův s ním nechce mít majitelka agentury už nic společného. Bezradný pan Brown neví, co dál, jedinou oporou je mu mladá hospodyně Evangeline. Jednoho večera se objeví u jejich domovních dveří velmi nesympatická osoba, která je mimořádně ošklivá, a představí se jako chůva McPhee. Brown se domnívá, že mu ji poslala agentura. Za jiných okolností by ji nejspíš nezaměstnal, teď je jeho poslední záchranou. Děti ji nejprve odmítají poslouchat, záhy ale zjistí, že chůva používá čáry a kouzla, kterými je dokáže ovládnout. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (316)

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Britové opět vyprodukovali další skvělý snímek pro celou rodinu. Dobře zvolené a příjemné herecké obsazení v čele s Emmou Thompson (mít chůva takovou vizáž a autoritu, tak jsem poslušný jako pejsek) a Angelou Lansbury (od dob, kdy psala vraždy, uteklo už spousta let). Vizuální ztvárnění je nenásilné a plné pestrých barev (a to já můžu). Hudba je skvělá a nepřeslechnutelná. Zkrátka další film, který potěší. ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mě v poslední době jako jeden z mála opravdu překvapil. Čekala jsem dobrý film, spíš trochu nadprůměrný, ale dostalo se mi mnohem více. Film je více než trochu nadprůměrný. Pohádka, která není jen pohádkou. Bude se to líbit dětem, ale také dospělým, kteří navíc mohou okoukat nějaké výchovné metody. Je to pestrobarevné a hravé a také poučné. A i když je konec předvídatelný, pořád vás to baví a stejně film sledujete dále. Musím vyzvednout um Emmy Thompson, která ze sebe je schopna udělat ošklivku a navíc perfektně hraje. Zkrátka britská charakterní a dobrá herečka. Celý film mě tedy mile překvapil a líbil se mi! Taková oddychovka, která vás navíc bude i bavit. ()

Reklama

Ellesime 

všechny recenze uživatele

Milá pohádka se skvělým obsazením. Šílenosti tam sice byly (např. osel), ale tak nějak mi vůbec nevadily. Morální podtext tam sice byl, ale tak nějak mi vůbec nevadil. Předvídatelný příběh to sice byl, ale tak nějak... dál už to znáte :-) Všechno bylo, tak jak mělo. Ani chvilku jsem se nenudila. Mělo to spád, vtip a pohladilo to mou pohádkovou duši :-) ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Sú rozprávky, ktoré sa mi páčia. Nanny McPhee je ako škaredá verzia Mary Poppins, keď ale človek pozná twist, ktorý má prísť, tak to všetko do seba zapadá a dáva zmysel. A Emma Thompson je vo svojej role skvelá. Nevedel by som si v tej role predstaviť asi nikoho iného. Páči sa mi spôsob, akým deti vychováva, páči sa mi myšlienka a aj niektoré nechutné momentky vie film podať veľmi vtipne. Colin Firth funguje rovnako a aj decká sú vo svojej role celkom dobré. Celkom som im to všetko aj veril. Páči sa mi aj rovnako, že všetko nie je len o trestoch, a že jednotlivé lekcie majú v sebe aj skryté významy, ktoré postupne deti ale rovnako aj ich otec odhaľujú. Film má dobré myšlienky a dobré srdce. Preto sa naň dívam rád. Škoda, že pokračovanie ale už tak nedopadlo, ale tak originál je len jeden. Napriek tomu, že si myslím, že film sa trošku spomenutou Mary Poppins inšpiroval. Aspoň v niečom. ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Jestli chce člověk trochu rodinné pohody o vánočních svátcích, měl by přijít i nějaký oddechový rodinný filmek. A nemusí to být jen o stromku, dárcích a rolničkách. Chůva McPhee je v tento čas ideální společník. Musím také podotknout, že pestrost barev v této pohádce je to, co jí nadmíru zdobí. Příjemné, pěkné, pohodové... 75% ()

Galerie (37)

Zajímavosti (10)

  • Herci Colin Firth, Emma Thompson, a Thomas Sangster spolu hráli už v Lásce nebeské (2003) a další herecké trio Colin Firth, Celia Imrie a Patrick Barlow se zase objevilo v Deníku Bridget Jonesové (2001). (imro)
  • Snímek je návratem Angely Lansbury, známé hlavně ze seriálu To je vražda, napsala, na plochu celovečerních filmů. Poslední dvě dekády se totiž věnovala jen televizním projektům, nebo dabingu animovaných filmů. (imro)

Související novinky

Kouzelná Emma Thompson se vrací

Kouzelná Emma Thompson se vrací

16.04.2009

Některá pokračování vás překvapí. Nejen tím, že vůbec vznikla, ale i relativně hvězdným obsazením. U nás Kouzelná chůva Nanny McPhee prosvištěla kiny téměř bez povšimnutí, v anglicky mluvících zemích… (více)

Reklama

Reklama