Reklama

Reklama

Kouzelná chůva Nanny McPhee

  • Česko Kouzelná chůva (více)
Trailer

Pan Brown je majitelem krachujícího pohřebního ústavu, který drží nad vodou pouze štědré příspěvky panovačné tety Adelaide. Má sedm bystrých, ale také rozpustilých a velmi zlobivých dětí. Je pravidelným klientem místní agentury na hlídání dětí, po "likvidaci" sedmnácti chův s ním nechce mít majitelka agentury už nic společného. Bezradný pan Brown neví, co dál, jedinou oporou je mu mladá hospodyně Evangeline. Jednoho večera se objeví u jejich domovních dveří velmi nesympatická osoba, která je mimořádně ošklivá, a představí se jako chůva McPhee. Brown se domnívá, že mu ji poslala agentura. Za jiných okolností by ji nejspíš nezaměstnal, teď je jeho poslední záchranou. Děti ji nejprve odmítají poslouchat, záhy ale zjistí, že chůva používá čáry a kouzla, kterými je dokáže ovládnout. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (316)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Půvabná velmi britská pohádka. 1) Když pominu absenci smysluplného scénáře a přitažlivého hrdiny (asexuální Colin First jím pro mě tedy rozhodně není), pak jsem se v rámci možností docela bavil. Film má spoustu hezkých gagů, příjemný britský humor (chvílemi sklouzávající do trapných momentů - dortová bitva), skvělé postavy a vcelku má i dost spád._____ 2) Skvělá Emma Thomsonová (chůva McPheeová), autorka scénáře na základě knih Christianny Brandové, vytvořila postavu, na kterou se nezapomíná. There is something you should understand about the way I work. When you need me but do not want me, then I must stay. When you want me but no longer need me, then I have to go. It's rather sad, really, but there it is._____ 3) I teta Adelaide (Angela Lansburyová - ano, spisovatelka ze seriálu To je vražda, napsala) nebo kuchařka (Imelda Stauntonová - Dolores Umbridgeová z Harryho Pottera) se zaryjí nezapomenutelně do paměti._____ 4) Rovněž patnáctiletý Thomas Sangster (Simon) hraje jako o život a lze se jen těšit, až tento pěkný klučina dospěje fyzicky i herecky._____ 5) Jako malý kluk bych asi týden po shlédnutí neměl klidné spaní. Inu, jsem dospělý, iluze dětství jsou pryč a s nimi i moje nadšení. I did knock. ()

iamek 

všechny recenze uživatele

Hodně příjemná jednohubka pro sobotní večer kdy jsem koukal na akční snímky od Woa. Po dlouhé době jsem se u pohádky od srdce zasmál i když děj byl předvidatelný a jednoduchý. Herecké výkony rovněž velmi příjemné a Kelly Macdonald byla nádherná. Už se těším na druhý díl i když tentokrát bez sympaťáka Firtha. ()

Reklama

nunka 

všechny recenze uživatele

Ak to mám hodnotiť z pohľadu detisiek - chytia sa, pobavia a a isto iste sa to väčšine bude páčiť...Aj mne sa páčilo. Myšlienka aktuálna až nadčasová, optimistická atmosféra, len sa to hemžilo farbami. Film má všetky atribúty upútať, je tradične rozprávkový, no nie preumelkovaný a miestami podarene vtipný. Ideálny pre zabehnuté rodinky. ()

Mertax 

všechny recenze uživatele

Opravdu jsem se těšila na pěknou, místy kýčovitou pohádku s řádnou dávkou patosu. Proto jsem si ji taky pustila. Nechtěla jsem se zamýšlet nad zlem světa, složitými úkoly tajných agentů, mizernými životy emigrantů nebo se smát nablblé romantice. Jenže Nanny mě naprosto zklamala. Film je pestrobarevný jak stará dobrá kolorka, Firthův kabát á la nezralé zelené jabko je prostě úžasný. Děti správně zlobivé a vynalézavé, zápletka vcelku zajímavá… Ale magie málo, dialogů příliš a vtip by se musel hledat kouzelnou lupou. Mladí herci se snaží, nejvíc se mi líbil ten chytrolín s brýlema. Pobavila scéna s prsatou růžovou bábou, ale tetička alias Lansburyová byla nezajímavá, nevtipná a nezábavná. Kýčovitý sněhový konec s ohranou dortovou bitkou tvůrcům nevyčítám, však jsem se na něj těšila a každému muselo být předem jasné, že si pan Brown vezme svou služku. Pokud vezmu v potaz, že scénář napsala herečka a ještě se obsadila do hlavní role, tak musím konstatovat, že to ještě dopadlo tak děsivě, jak by člověk mohl předpokládat. Jenže Nanny (hl. postava!) je prostě nevýrazná. Děti ji nechtějí, pak si ji zamilují, mezitím je zázračně vychová a pak frnk pryč. Průběžně ji mizí jí bradavice a podobně hrůzné dermatologické anomálie:D Ráda bych se u filmu smála, jak se (soudě dle místních komentů ) mnozí smáli. Váhám mezi 2 a 3*, ale po týdenním odstupu dávám 2, protože tohle není americká, ale britská pohádka, tudíž sem očekávala více. Ve výsledku postrádá humor (britský nebo proste nějaký, kromě tedy scény s oslíkem a námluvami) a obsahuje jen americký kýč a vatu. Firth nepředvádí nic extra, spíše se jen tak starostlivě zachmuřeně usmívá a Thompsonová je prostě... ošklivá. A ten český distribuční název má být kurnik jako co?! ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Nanny McPhee mě nadchla stejně jako mé děti, které si film zamilovaly a okamžitě po jeho skončení si vyžádaly reprízu.. už dlouho jsem neviděl tak skvělou pohádkovou komedii, která má navíc příjemně pikantní příchuť bizarní osobitosti. Colin Firth byl jako bezradný otec mile zábavný, děti na zabití, Angela Lansbury jako teta skvěle nezapomenutelná a všemu tomu vévodí Emma Thompson jako chůva, která měla nejen velkolepý nástup (scéna přichodu s prvním zásahem v kuchyni je úžasná), ale až do konce dokázala celý film svou postavou ovládat téměř minimalistickými gesty. Okamžitý nástup do první desítky mého osobního žebříčku pohádkových příběhů... ()

Galerie (37)

Zajímavosti (10)

  • Snímek je návratem Angely Lansbury, známé hlavně ze seriálu To je vražda, napsala, na plochu celovečerních filmů. Poslední dvě dekády se totiž věnovala jen televizním projektům, nebo dabingu animovaných filmů. (imro)
  • Dům Brownových a jeho okolí štáb v podstatě vyrobil na zabláceném poli plném plevelu. Postavili tam dům, část vesnice, cesty, zahradu a stromy. (imro)

Související novinky

Kouzelná Emma Thompson se vrací

Kouzelná Emma Thompson se vrací

16.04.2009

Některá pokračování vás překvapí. Nejen tím, že vůbec vznikla, ale i relativně hvězdným obsazením. U nás Kouzelná chůva Nanny McPhee prosvištěla kiny téměř bez povšimnutí, v anglicky mluvících zemích… (více)

Reklama

Reklama