Reklama

Reklama

Had a duha: Smrtící voodoo

  • Česko Had v duze (neoficiální název) (více)
Trailer

Strhující dílo Wese Cravena, režiséra kultovních hororů VŘÍSKOT a NOČNÍ MŮRA V ELM STREET. Útěk z amazonského pekla byl pro antropologa Dennise Alana pouhým začátkem hrůz, které na něj číhají při pátrání po tajemném léku. Vydává se pro něj na ostrov Haiti a brzy zjišťuje, že původ zázračného anestetika, které by mohlo pomoci miliónům nemocných, je spojen s rituály voodoo. Spolu se svou kolegyní Marielle se stále více propadají do spletitých nástrah tropického ostrova a zjišťují, že voodoo není jen snůškou povídaček k pobavení turistů, ale že jeho základ je v pravdě smrtící… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (99)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Haiti - Amazonie - Haiti. Doktor Dennis Alan (Bill Pullman) připomíná tak trochu Indiana Jonese, který se také odmítá vzdát vytčeného cíle za každou cenu, i kdyby ho to mělo stát život. Zázračný smrtící prostředek, který může léčit, je spojen s magickými rituály voodoo. S jeho pomocí lze vytvořit zombie - poslušnou živou mrtvolu, jejíž duši vlastní a ovládá šaman. Pokud však uvězněné duše uniknou, pak šamana roztrhají - to, co sdělil Murder Legendre Beamontovi v Bílé zombie, to lze na vlastní oči vidět v Hadovi a duze. Působivá kamera předkládá běžné výjevy ze života na Haiti i revoluční nepokoje, ukáže ale i fascinující obraz hřbitova plného svící a ležících lidí či fantastické sny, které prožívá doktor Alan. Kultovní scénou je i moment, kdy z úst mrtvoly vystřelí had a zakousne se Alanovi do obličeje. Film není prvoplánově strašidelný, ale má neklidnou, místy tísnivou atmosféru a napětí, jež se směrem k závěru stupňuje. Kupodivu tentokrát nevadí šťastný konec. Po opětovném zhlédnutí musím jednu hvězdu přihodit. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Celkem slušnej horůrek, Wes Craven opět dokázal, že je mistrem žánru. Nedá se říct, že bych se přímo bál, zas tak strašidelné to není, přesto je to velmi slušný film s pěknými exteriéry, celkem slušnou hororovou atmosférou a dobrým Billem Pullmanem. No a woodoo zápletka byla více než výborná, to téma mě celkem zajímá a tak mě potěšil i tento film. Nejlepší byly ty noční můry : D. Čekal jsem to trošku povedenější, ale i tak obrovský nadprůměr. Byly tu totiž i celkem povedené lekačky a pár odporných scén. 80%. ()

Reklama

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Wes Craven nenatočil jen legendární Noční můru nebo Vřískot, ale i tenhle neprávem opomíjený a přehlížený kousek. Páč tam, kde je Freddy a Ghostface často i (černo)humorný, je Had a duha psycho od začátku do konce. A to si maestro Wes vystačil i bez litrů krve nebo nějakých extra brutálních scén. Ne ne, tady se jede hlavně na atmosféru a to hned od prvních minut, přičemž samotný závěr je pak inferno jak se sluší a patří. Na voodoo šamany, samozřejmě. A pokud jste chlap, bude vás tenhle horor bolet o to víc... :-) ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Wes Craven sa filmom Had a Duha opat predviedol ako skuseny filmar : scenar nam ponuka daleke exoticke Haiti premiesane s mysteriami zombie tematiky. Takto postavenemu dobremu scenaru treba pripocitat hustu atmosferu, solidne hercke vykony /Pullman, Cathy Tyson ..../ a plno zaujimavych lokalit. Zaverecna bitka dobra so zlom sice mala svoje muchy /trochu pobabrane efekty...../ ale aj tak je Had a Duha vyborny mystifikacny horor o Haiti a ich kulture voodoo, ktora nie je uplne znama ani dnes. 77 % ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"Had a Dúha". V legendách o voodoo je had symbolom Zeme a dúha symbolom Neba. Medzi týmito dvoma elementami musia všetky živé bytosti žiť a zomrieť. Ale keďže človek má dušu, môže byť uväznený na hrôzostrašnom mieste, kde smrť je len začiatok trápenia. Napínavý exotický výlet s režisérom Wesom Cravenom na čierno-čierny ostrov Haiti ma bavil. V tomto karibskom štáte vzniklo koncom sedemnásteho storočia toto tajuplné náboženstvo a má svojich oddaných vyznavačov i súčasnosti. Americký doktor Dennis Alan tam na vlastnej koži pocíti jeho ukrutnú a temnú silu. Voodoo zombie horror. *** ()

Galerie (31)

Zajímavosti (4)

  • Ve scéně, kdy hlavní hrdina běží po tripu od svého mrtvého kamaráda ve vrtulníku, spatří leoparda. Zvíře bylo ale točeno za mřížemi a ty poté neodborně retušovány, což je ve scéně patrné. (Grid)
  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenného románu Wada Davise. (Hans.)
  • Skladba "Voodoo" od americkej skupiny Godsmack je inšpirovaná práve týmto filmom. (Sunwheel)

Reklama

Reklama