Reklama

Reklama

Msta přichází z močálu

  • Česko Msta přichozího z močálu (více)
Trailer

Obsahy(1)

Dr. Alec Holland prošel hroznou změnou. Jako oběť děsivé chemické nehody se stal mutantem, který musí opustit společnost a je odsouzen k prodírání se slizkým bahnem v bažinách, jimž se každý vyhne. Jeho jediným cílem je pomsta. Když se nakonec střetne s ďábelským maniakem, který je za jeho stav odpovědný, je scéna připravena na nelítostný boj na život a na smrt. (McLushi)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (79)

hanagi 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelná hovadina a mé první setkání s béčkovou produkcí má, jak jinak, velmi osobní pozadí. Jeden víkend s párem kutilů, kteří s pájkou v ruce dokázali z té krabice plné drátků vydolovat imaginární svět nám doposud nepoznaný. Byla to úžasná sranda! Ano jsme někde v roce 1987! A kde splašili to torzo videa a filmy - fakt netuším! Vůbec mě to tehdy nezajímalo! Jestli to někdo z nich čte - ozvěte se! ()

Nin 

všechny recenze uživatele

Mizérie. Vše to začíná ale poměrně nadějně. Úvodní seznamovačka je fajn, Ray Wise jako Alec Holland je před svoji proměnou v monstrum docela sympaťák, ta jeho holka má pěkný prsa... Ale najednou tu je Swamp Thing, po kterém jdou extrémně vypatlaní vojáci. Samotný Bažináč dokonce ale v prvních záběrech nepůsobí nejhůř. Naopak působí docela dobře. Sice je na hroudu bahna nějak moc hubený a příliš připomíná člověka, ale zvlášť třeba v blízkých záběrech zezadu, kde vidíme, jak je obrostlý bůhvíčím, vypadá velmi dobře a hodně připomíná jeho komiksový předobraz. Ale pak příjde ten největší průser - záběr na jeho obličej. Jakýkoliv zbytek respektu z monstra je fuč a v tu ránu máme před sebou superbéčkovou příšerku, která vypadá jako něco, co vypadlo ze starých hororů od Universalu. Prostě pomalovanej zelenej ksicht (ještě k tomu blbě, protože spodní víčka jsou většinou normálně oranžová) nějakýho starýho chlapa, co se snaží působit děsivě. Nevím, jestli to měla být nějaká pocta starým hororům; jestli jo, tak je Craven prostě blázen. Co určitě ale nebude žádná pocta jsou desítky nelogičností a chyb (např. na konci závěrečného souboje Swamp Thing meč zvedne nahoru a meč je přesto, že s ním před vteřinou "dodělával" padoucha, úplně celý čistý a nablýskaný). Celkově je film hrozně hloupý a nudný. Dialogy jak z knížky "nejpatetičtější filmové hlášky", postavy jak ze Žhavých výstřelů a monstrum, který je spíš k smíchu. Mimochodem podle Aleca Hollanda bude v roce 2001 6,5 miliard hladovějících lidí, takže už chápu ten žánr "sci-fi" ;) (3/10) ()

Reklama

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Dva roky před slavnou Noční můrou si Craven ještě střihl tohle béčkové sci-fi, v němž se vědec Ray Wise změní na bažiňáka, který v močálech likviduje nepřátelské vojáky, zachraňuje svou lásku v podání Adrienne Barbeau (Mlha) a ke konci zmlátí srandovního vlkodlaka. V podstatě je to hrozná blbůstka, ale má svoje specifický kouzlo a poměrně hezky se na ní kouká, a to nejen proto, že tu vystupuje David "věčnej grázl" Hess, ale hlavně díky povědomé Manfrediniho hudbě. Pozorným uším totiž jistě neunikne, že pouze vykradl vlastní motiv z kultovního Pátku třináctého. ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Komix jsem nečetl, takže nemohu posoudit jak moc se film drží své předlohy, ale Cravenovi se tenhle kousek úplně nepovedl... Žádná hororovost, prakticky žádná akce a romantika mezi Swamp Thingem a Adrienne Barbeau taky nefunguje... Prostě jediné co se mi na filmu líbilo byl samotný Bažináč (nostalgicky jsem zavzpomínal na Netvora z Černé laguny) a hlavně pěkné prostředí močálů... Nemůžu si pomoct, ale takovému námětu vážné zpracování příliš nesedí, Jim Wynorski to o pár let později pojal mnohem brakověji, komediálněji a lépe... Ale pořád je Swamp Thing mnohem lepší než Leonardův blábol Man Thing (2005). ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Ničím výjimečný, nicméně roztomilý sci-fi horor. Vědec doplatí na svoji vlastní geniální kašičku a když se pak vyhrabe z močálu, je z něj zmutovaný bahenní bouchač, člověk smíchaný s kytkou. Odlehčená podívaná, hlavně dík hlavnímu hrdinovi a v závěru i jeho úhlavnímu nepříteli, jejichž kostýmy vzbuzují spíš úsměv než hrůzu a respekt. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (3)

  • Kostýmy příšer se ve vedru neustále rozpadaly, a to dokonce i na hercích, a musely se tedy stále lepit. (LION-MR.T)
  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenného komiksu Lena Weina a Berniho Wrightsona. (Hans.)

Související novinky

Swamp Thing našel režiséra

Swamp Thing našel režiséra

05.09.2018

Očekávaný seriál Swamp Thing od nově založené služby DC Universe má konečně režiséra. Nějakou dobu se šířily spekulace, že by pilotní díl mohl natočit producent seriálu a mistr hororů James Wan … (více)

Reklama

Reklama