Reklama

Reklama

Bezhlavý jezdec

  • USA The Headless Horseman
Animovaný / Krátkometrážní
USA, 1934, 9 min

Režie:

Ub Iwerks

Předloha:

Washington Irving (kniha)
(další profese)

Recenze (6)

majo25 

všechny recenze uživatele

7. diel seriálu Comicolor Cartoon - tentoraz o Ichabodovi Cranovi a o "fingovanom" bezhlavom jazdcovi - s pohodovým spracovaním. 60% ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

I po cca třičtvrtě století stále (nebo možná o to více) okouzlující animáky z produkce Celebrity Pictures, nabité rozvernými gagy, s půvabnou dobově stylovou kresbou a animací. Tento filmek s českým názvem "Bezhlavý jezdec" na kompilačním dvd z produkce LK. Ovšem nutno pustit si film v originále! Krom původní zvukové stopy je totiž dvd bez českých titulků a s opravdu odpudivým českým dabingem, namixovaným na utlumený původní zvuk, takže částečně krom zpěvu a dialogů neslyšíte ani původní hudbu, ruchy nevyjímaje. Neuvěřitelné, co dokážou vyprodukovat tuzemští prasáčtí ignoranti s pokryteckým podtextem, že "dvd by si neměli nechat ujít fanoušci klasické animace, filmové historie nebo sběratelé" (sic!)... :-( - - - - - (Poprvé viděno 28.9.2008 na dvd, hodnocení a komentář zde jako první - 28.9.2008) ()

Fingon 

všechny recenze uživatele

V pořadí čtvrté zpracování legendy o Sleepy Hollow (Ospalá díra, Legenda o Sleepy Hollow, Adventures of Ichabod and Mr. Toad) a suverénně nejhorší. ()

Caelos 

všechny recenze uživatele

Legenda o ospalé díře ožívá! Bezhlavý jezdec se prohání lesem za tmavých nocí! No, ne, je to spíše taková parodie, ale zábavné to moc není. ()

papaguy 

všechny recenze uživatele

Z dnešního pohledu trochu naivní ztvárnění. Obsahuje řadu nekorektních výjevů (služebníci výhradně tmavé pleti) i tzv. "genderových stereotypů". V tom však spočívá jistý půvab. Trochu mě štve nesympatičnost všech tří hlavních postav. - Je to sice groteska, nemáte ale komu fandit. ()

Reklama

Reklama