Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Modernizovaná verze slavného románu Jane Austenové vypráví příběh patnáctileté Cher Horowitzové, dobrosrdečné, ale povrchní dívky, která je přitažlivá a bohatá, ale poněkud izolovaná ve svém světě posedlém módou. I když je obdivovanou hvězdou střední školy, má trvalého kritika, nevlastního bratra Joshe, který k ní má spoustu výhrad. Neustále se popichují, a zatímco Cher si bere na mušku jeho idealismus, on jí vyčítá povrchnost a sobectví. Když už toho má Cher plné zuby, rozhodne se Joshovi ukázat, že dokáže udělat něco pro jiné. Nejprve si zahraje na dohazovačku a rafinovaně dá dohromady dva osamělé učitele. Překvapeně zjistí, že dělat dobré skutky ji baví, a tak se rozhodne pokračovat. Její druhou „obětí“ se stane nová spolužačka, zoufale nemoderní Tai Frasierová. S kamarádkou Dionne začne Cher pracovat na její popularitě, k čemuž patří i snaha uhasit její rodící se vztah s dobráckým rebelem Travisem a nasměrovat ji do náruče bohatého snoba Eltona. V tomto bodu sice selže, protože Elton Tai odmítne a začne balit Cher, jinak se jí ovšem daří. Popularita Tai roste možná až příliš, protože než se Cher naděje, je populárnější než ona. S tím se dívka nehodlá smířit a začne bojovat o ztracenou pozici. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (148)

rozbris 

všechny recenze uživatele

Co to jako bylo, ani se mi nechtělo věřit, že to má tolik procent?! Přijedu ze silvestrovské chaty, úplně vyřízený s velkou kocovinou, nedokážu ani promluvit, ale tento film mě k tomu donutil zařvat si OMG!! Film o kámoškách ze školy - jedna má v hlavě jak po vykradení, druhá je namyšlená zbohatlice a třetí je asi slepá, protože s tím klukem co chodí, je teda pěkný "vopruz". Film tak akorát pro blondýnky a to návod jak být ještě více praštěná! Hvězdička je jen za Paula Rudda, protože hrál v Přátelích, kde se mi moc líbil a neměl bych to srdce dát odpad. ()

Chicharron 

všechny recenze uživatele

Co si budem nalhávat - díval jsem se na to jen kvůli sexy idolu devadesátek, Alicii Silverstone, které to vizuálně velmi slušelo, ale kdykoli otevřela ve filmu pusu a pokoušela se "hrát", byla to tragédie a zklamání. Jediný, kdo dokázal film držet nad vodou a převyšoval své herecké kolegyně a kolegy (nepočítám-li hereckou "těžkou váhu" Dana Hedaya) o několik sáhů, byl mladý Paul Rudd, který mne ve filmu překvapil a z jeho výkonu byl cítit skutečný talent. Ostatní je zbytečné komentovat. Takovou sbírku pitek a šampónků by jeden pohledal. Vtipných scének bylo pomálu - nejvíc pobavila jízda na dálnici, ale chvála bohu za kárované košile...no a závěr filmu jsem doslova pros... prospal, takže jak to vlastně dopadlo? ()

Reklama

Alementina 

všechny recenze uživatele

Uplne nahodou jsme to zahledla v nedeli dopoledne v telce a nejak jsem u toho vydrzela se na to koukat... Vzhledem k tomu, ze jsme cetla Emmu od Austenove, tak me ta podobnost hned napadla :) Alicii jsme vubec nepoznala, jsem si jen rikala, ze je mi nejaka povedoma, ale to jsem taky necekala, ze ten film je az tak moc stary! Cekala jsem tak 10-13 let, ale 18 let me dostalo, coz jsme si jen uvedomila, jak moc stara jsem ja. Nenarocne podivani na nedelni dopoledne pri vareni pro zensky, nic vic, ale svuj ucel to splnilo... verim, ze kdyz to za 5 let zase dopoledne uvidim, ze u toho klidne budu zase neco delat :) PS: Ty paralery, jak pretavili udalosti z dob 18 stoleni do soucasnosti byly kouzelne (ten obrazek si vyfotila ty - v originale namalovala, looser = skatebodista - tehdy farmar...) ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Romantická stredoškolská blbinka o náprave jednej pipinky podľa tisíckrát obohranej dejovej schémy, no dá sa pri tom vypnúť a oddýchnuť. Ku cti slúži aj to, že dejová linka nenudí a dokonca by sa tu našlo aj niekoľko vydarených vtipných scénok. To najlepšie je však očarujúca mladučká A. Silverstone (nad ktorou tu zaslintá nejeden chlap) a príjemná deväťdesiatková atmosféra - ach, tá nostalgia. Priemer. 60/100 ()

P@\/EL 

všechny recenze uživatele

Teenagerovská komedie která neurazí, ale ani ničím moc nenadchne. Občas se zde objevil nějaký ten vtípek nebo povedená hláška, ale celkově té srandy moc není. Děj je jednoduchý a více méně předvídatelný, ale rozhodně se na něj dá dívat. Plusové body dávám za sountrack, zejména za The Mighty MIghty Bosstones. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (26)

  • Během filmu bylo použito 53 různých druhů kostkované látky na výrobu kostýmů, z nichž sedm druhů nosí Cher (Alicia Silverstone) a dvanáct druhů ostatní hlavní postavy. (Stanislaus)
  • Cher a Josh sledují epizodu ze seriálu Beavis and Butt-Head (1993) jménem The Great Cornholio. (ČSFD)
  • Scénáristé seděli ve třídách na škole Beverly Hills High, aby se lépe vžili do studentského prostředí. (ČSFD)

Reklama

Reklama