Reklama

Reklama

Tajemná zahrada

VOD (1)

Obsahy(1)

... je místo, kde se dějí zvláštní věci.
V roce 1993 natočila Agnieszka Hollandová remake tohoto překrásného filmu z roku 1949, který vznikl na motivy klasické knížky Frances Hodgson-Burnettové. Vypráví příběh malé Mary, která je nucena trávit nějaký čas u strýčka na venkově. Poté, co se zabydlí v tomto venkovském domě, objevují Mary, její invalidní bratranec Colin a místní chlapec Dickson zamčenou a opuštěnou zahradu. Díky svému přátelství a péči vracejí tomuto skrytému místu krásu a život a nemocnému chlapci zdraví. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (56)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Jeden z najkrajších tzv. detských filmov, takmer ako Nekonečný príbeh. Neuveriteľne krásna výprava, silné herecké obsadenie a typicky detský dojímavý príbeh. Čudujem sa, že sa z toho nestala televízna klasika, možno aj vianočná. Slovenská komerčná televízia tento film zabila uvedením o ôsmej ráno, kedy som ho aj náhodou videl. Ešteže som zapol televízor:) No a každé pripomenutie nie príliš frekventovanej Irene Jacob je balzamom pre oči. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Dílo Frances Hodgson Burnett je pro filmaře synonymem Malého lorda Fauntleroye, Malé princezny a Tajemné zahrady. Jsem ráda, že jsem náhodně znovu objevila Hollandové variantu právě tohoto příběhu, protože se jí skutečně podařilo natočit tak křehkou látku s opravdovou pokorou. ()

Reklama

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Nikdy byvh nevěřila, že se setkám s ryze poetickým filmem, jehož režisérkou bude dáma s břitkým vtipem, Agnieszka Hollandová. A hle, je to zde. Mistrovství práce s dětskými herci na úrovni Kachyni určitě není snadné dosáhnout, a tak se Hollandová místy v obzvláště vypjatých psychologických momentech uchyluje k vnitřnímu monologu hlavní hrdinky. Mám dojem, že obzvláště ten poslední byl zcela zbytečný, opuštěnist Mary byla zjevná. Režisérce kalibru Hollandové nemohu takovou začátečnickou chybu odpustit. A byť by film bez potíží dosáhl svým celkovým vyzněním na čtyři hvězdičky, tohle mu zkrátka jednu musí ubrat. ()

MissJ 

všechny recenze uživatele

Tak na tenhle film jsem čekala; teda ne na tento konkrétní, ale s podobným námětem a především nekýčovitý. Není to dokonalý film: neoriginální příběh a stokrát ohrané téma, přesto konečně v podání, které můžu s klidem ohodnotit plným počtem. Absence kýče (aspoň z mého subjektivního pohledu), ať už vizuálního, nebo co se týká obsahu či hereckých výkonů, je velkou předností a je pro mě, vzhledem k tématu, docela překvapením. Určitá porce sentimentality k těmto příběhům samozřejmě patří a nechybí ani tady, ale v tomto případě jsem ji strávila lehce. Zatímco knižní předloha je určena primárně pro děti (jo, moc se mi líbila), film podle mě ocení spíš starší publikum (oproti knize je v něm několik drobných změn, většina z nich mi sice přišla zbytečná, na druhou stranu jejich význam v ději je minimální a nijak příběh nenarušují).90% ()

Madison 

všechny recenze uživatele

Najviac sa mi pozdáva, ako je prostredie chladných múrov typického anglického panstva úžasne kompenzované roztomilou detskou fantáziou, ktorá nepozná hranice. Agnieszka Holland natočila poeticky ladený príbeh, v ktorom nechýba príjemná rodinná atmosféra, krásne prírodné zábery, myšlienky či emócie. Celé ma to úplne vtiahlo do svojho sveta, ústrední detskí herci a rovnako i Maggie Smith boli výborní. ()

Galerie (55)

Reklama

Reklama