Reklama

Reklama

Tajemná zahrada

VOD (1)

Obsahy(1)

... je místo, kde se dějí zvláštní věci.
V roce 1993 natočila Agnieszka Hollandová remake tohoto překrásného filmu z roku 1949, který vznikl na motivy klasické knížky Frances Hodgson-Burnettové. Vypráví příběh malé Mary, která je nucena trávit nějaký čas u strýčka na venkově. Poté, co se zabydlí v tomto venkovském domě, objevují Mary, její invalidní bratranec Colin a místní chlapec Dickson zamčenou a opuštěnou zahradu. Díky svému přátelství a péči vracejí tomuto skrytému místu krásu a život a nemocnému chlapci zdraví. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (56)

Radyo 

všechny recenze uživatele

Tento rodinný snímek nenabídne divákům žádný novátorský postup, unikátní příběh ani záplavu megahvězd. Ale má v sobě skryto nějaké magické kouzlo, kterým dokázal očarovat i mne. To kouzlo je skryto především ve způsobu vyprávění a práci s kamerou. Agnieszka Holland dokázala natočit procítěný příběh s nádechem lyriky a okouzlujícími záběry, okořeněný hereckým výkonem Maggie Smithové, ale i dětských hrdinů filmu. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Nikdy byvh nevěřila, že se setkám s ryze poetickým filmem, jehož režisérkou bude dáma s břitkým vtipem, Agnieszka Hollandová. A hle, je to zde. Mistrovství práce s dětskými herci na úrovni Kachyni určitě není snadné dosáhnout, a tak se Hollandová místy v obzvláště vypjatých psychologických momentech uchyluje k vnitřnímu monologu hlavní hrdinky. Mám dojem, že obzvláště ten poslední byl zcela zbytečný, opuštěnist Mary byla zjevná. Režisérce kalibru Hollandové nemohu takovou začátečnickou chybu odpustit. A byť by film bez potíží dosáhl svým celkovým vyzněním na čtyři hvězdičky, tohle mu zkrátka jednu musí ubrat. ()

Reklama

juta 

všechny recenze uživatele

Kouzelný snímek, který jsem viděl několikrát a ještě nikdy jsem se nenudil. Vždy ve mě něco zvláštního zanechá. K tomuto snímku mě přivedl parádní videoklip od producenta známého jako Pogo, zde je jeho senzační videoklip, kde sestříhal zvuky právě z tohoto filmu http://www.youtube.com/watch?v=5GkjMZu2FrQ ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Asi bych Tajemnou zahradu zařadila pro hodně odrostlé děti, přece jen to pochmurno a tíseň na mě sálaly skoro až moc. Mary mně byla zpočátku tak nesympatická, že bych jí v reálu trochu srovnala, ale byla tak vychovaná, takže za to ani nemohla a ve výsledku to nakonec vedlo i danému pozitivnímu konci. V tomto případě bych měla asi připomínky k dabování, přece jen dabovat dětský hlas natolik, aby byl uvěřitelný, je náročné a tady se to nepovedlo. Škoda, protože pak to sráží celý příběh o level dolů. A já jako vždy jsem se těšila na roztomilou Maggii Smith i když tady bych tu roztomilost musela vyškrtnout. Tajemná zahrada není zrovna film, který bych cíleně vyhledávala, ale ty květinky, růžičky a zvířátka to srovnaly do podoby, která byla pro mě víc než stravitelná. Zhlédnuto v rámci Projekt 52 films by Women. ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Nesnáším anglický venkov. Je studený, sychravý a ze zámku, kam přijela malá Mary za příbuznými po smrti svých rodičů při zemětřesení v Indii, je cítit zatuchlina a plíseň.S Mary se nikdo nebaví a strýc se jí vyhýbá, jedinou spřízněnou duší je dětská služebná. Mary najde starou zamčenou zahradu a takřka nemohoucího synovce...... Nějaké kouzlo tam bylo, zahrada ušla,trochu poetiky, slušná hudba....víc jak na tři hvězdy to se mnou nezamávalo, lituji:-) ()

Galerie (55)

Reklama

Reklama