Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Šestidílný televizní seriál ze života studentů maturitního ročníku natočil tvůrčí tým scenáristů Štorkán, Bednář, Adamec. Na úspěšnou spolupráci autoři navázali o šest let později ve zcela stejném složení dalším seriálem z podobného prostředí s názvem Bylo nás šest. (hippyman)

Recenze (77)

Rodin 

všechny recenze uživatele

Týjo... největší sranda byla, oč se ti týnejdžři v té kavárně sázeli. Mám na mysli sázku o svedení Jindry Bartošové Janem Čenským a "elpé platně", o něž sázka byla. Nikdo z mých vrstevníků (a chodil jsem tehdy na gympl) o existenci podobných hudebních skvostů nikdy neslyšel. Nicméně z nostalgie si seriál s absolutně geniálním výkonem Tondy Navrátila v roli totálního blba Mirka Žaluda, kterého maloměstská krasavice nakonec pojme do svého lože (v seriálu nejasné) a Ljubou Krbovou jako moudrou funkcionářkou SSM těch svých 31,15% zaslouží. ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

V dospelych rolich spickove (klasicky) obsazeno, v detskych rolich uz je to slabsi. Navratil za divnyho, mladej Censky za tenistu, k tomu nekolik neznamych tvari...a Juricka samozrejme nechybi. Jinak jde o serial, ktery si vychutnaji spise obdivovatele socialistickeho vizualu. Pribehove slabe. Muzika Staidl. 3- ()

Reklama

insurgentes 

všechny recenze uživatele

"Příběh" tohohle seriálu by se dal sestříhat do průměrně nudného 1,5 hodinového filmu. Zbytek jsou: titulky (celkem 6x7 minut, tedy 42 minut, tedy celkem délka téměř jednoho celého dílu) a hlavně kilometry vaty, kdy třeba rejža řekne Čenskýmu, hele dělej něco, aby bylo vidět jako že si sportsmen, no a on v kuchyni 5 minut za naprostýho ticha onanuje před kamerou, staví se na hlavu, hraje si s nějakou tenisovou pálkou a protahuje se způsobem, ze kterého je jasné, že o sportu slyšel naposledy na základce na hodině TV. Další zápor díla: nebyl jsem schopen se rozhodnout, jestli Jindra Bartošová, která hraje jednu z hlavních postav, je pěkná nebo děsně ošklivá. Takovýhle záhady nemám rád. ()

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Když pominu nostalgii, tak musím dát jen lepší dvě hvězdičky. Připomíná to nastavované bývalé televizní inscenace - a vlastně se jedná o jediný příběh, příběh Hvězdáře, jehož maminka je neustále bez peněz, které jí neposílá její manžel, jenž zůstal v Chomutově. Takže se to vlastně neúměrně táhne, i když to trvá jen šest dílů. Snad to mělo mít nějaký výchovný cíl a dnešní slátaniny se tomu ani rovnat nemohou, jenže... Jak daleko je z Chrudimi do Chomutova, aby si tam dva kluci vyjeli na mopedech? ()

Mylouch 

všechny recenze uživatele

Přinejmenším rozsahem vkusný seriál, jehož děj je realitě blíž než cokoliv z prvorepublikových cukráren nebo z dnešních ulic, zahrad a ordinací. Chrudim, Štorkánova a Bednářova scénáristická práce, sociální aspekt ( v socialistické společnosti - sic !), škála typů (chybí už jen Váleček) a převážně živé herecké výkony. K tomu trochu Adamcovy režijní chtěnosti a ♫ porce Štaidlova falzetového oslizla ... Ale je pravda, že méně elitní gymnaziální třídy v té době ve skutečnosti řešily spíše výhody steroidů při tělesném vývoji. Věčné pedagogické dilema: -"To přece nejde: žít s nima a myslet si, že jsou to hajlzové!" ()

Galerie (13)

Zajímavosti (12)

  • Chrudim byla vybrána, protože režisér Adamec ji dobře znal, neboť pochází z nedaleké Skutče. (Kulmon)
  • V čase 18:50 je ve společenském sále na zdi vidět dřevěná plastika. Stejná plastika byla i v epizodě Setkání (1976) seriálu Muž na radnici (od r. 1976), např. v čase 48:48. I podle architektury se jedná o stejný společenský sál. (HonzaR.)

Reklama

Reklama