Reklama

Reklama

Generace X

  • USA The Chumscrubber (více)
Trailer

Obsahy(1)

Černá komedie o životě v typickém americkém satelitním městečku. Každý se stará sám o sebe a o nic jiného se nezajímá. Příběh začíná v okamžiku, kdy Dean Stiffle (Jamie Bell) najde mrtvé tělo svého přítele Troye. Ví, že nemá smysl nikomu nic říkat, protože by to stejně nikoho nezajímalo. Brzy se však ukáže, že Troy sebral peníze místním drogovým dealerům a ti jsou přesvědčeni, že Dean ví, kde jsou ukryty. Pokud jim skrýš neukáže, zabijí jeho mladšího bratra, kterého unesli. Spletli si však dítě… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (236)

EastWicka 

všechny recenze uživatele

Moc fajn film, obzvlášť máte-li chuť na Americkou krásu, ale nechce se vám ji tak úplně pouštět, protože byste vlastně radši jeden, dva díly Divokých palem, anebo ještě spíš epizodku Twin Peaks (nějakou tu bez Boba)... anebo možná Donnieho Darka, ovšem bez psychohrátek s králíky... Je tam namíchaná přesně ta hřejivě známá, inteligentně podaná esence ze života obyvatel maloměsta/ předměstí, jakou známe z celé řady nezávislých amerických filmů. A taky nejroztomilejší z šílených rolí Ralpha Fiennese. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

Ja by som tento biedny pokus o sociálnu satiru nazval AMERICKOU KRÁSOU pre chudobných duchom. A naozaj tým nechcem uraziť nikoho z tunajších vysoko hodnotiacich užívateľov. Mne osobne nič na tomto filme neprišlo ani úchylné, ani kontroverzné či inak rozrušujúce alebo nedajbože originálne. Tie dve hviezdičky sú len za to "buňuelovské oko" a decentne vulgárnu CARRIE - ANNE MOSS (až tu som si totiž všimol, že tá ženská má "dudy" :-)). TECHNICKO - OSOBNÁ POZNÁMKA: Distribútor túto snímku v náhlom pomätení zmyslov nazval GENERACE X. Nuž tak týmto termínom sa v polovici 90 - rokov zvykli pomenovávať mladí američania, zobrazení napríklad v STILLERovej REALITY BITES alebo CROWEových SINGLES. Neskôr ju dodefinoval FINCHER vo FIGHT CLUBe. Možno ma tu nejaký teoretik zahamuje, ale bolo to tak. Generáciu tohto filmu by som ja nazval GENERACE D. To D je ako dementi, keby to niekomu nedocvaklo. :-) (7.8.2007) ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

"V žiadnom prípade vás neobviňujem s Troyovej smrti..." Že si film konečne pustím ma presvedčilo hlavne prirovnanie niektorých užívateľov k filmu Americká krása. Skutočne to v niektorých momentoch tento film pripomína. Je však o niečom inom. Bell hrá veľmi dobre a nestačil som sa čudovať koľko známych tvárí hraje vo vedľajších úlohách, pretože pred zhliadnutím som okrem Bella zvyšok obsadenia bližšie neskúmal. K úplnej spokojnosti tomu chýba dosť, ale základ je dobrý. Vadilo mi rozprávanie s obesencom, zbytočne animované-komiksové momenty, hlavný záporák a nepresvedčivý teatrálny výstup s vypichnutým okom...Nie je to film bez chýb, asi každý tu nájde niečo, čo mu veľmi nesedí, ale na druhej strane som našiel i niekoľko zaujímavých a magických momentov a celkovo ma svojím netradičným spracovaním prekvapil. 70%. ()

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Pro mne 2. Americká krása ,ale z trochu jiného prostředí. Jamie Bell, Glen Close, Allison Janney a Ralph Fieness byli tak perfektně trhlí a neurotičtí ... Film je jako lidi = bez zájmu - nikoho nic nezajímá. Konec je dosti překvapující a vrhá světlo na lidi, co jsme potkali na začátku, úplně jinak. Lidi se za něčím celý život hrnou a pak stačí okamžik a zjistí, že to vůbec není důležité a smysl života se přesouvá na něco jiného. Thomas Curtis byl překvapení filmu - vůbec ho neznám (ten malý unesený kluk) ,ale vyčníval tam svým mladým hereckým výkonem nejvíc - sice tam všichni měli plnou hubu morálky a co semá dělat, ale jen ten kluk se musel sám bránit. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Postmoderně lehce stravitelně koncipovaný satirický film o těch skutečně závažných a bolestných věcech a stavech, ke kterým mílovými kroky spěje i naše společnost. Režisér Arie Posin ve svém celovečerním debutu pregnantně popisuje to, kam až může zajít západní individualismus v kombinaci s hedonisticky konzumním způsobem života a materialismem coby náhražkou duchovna. Absolutní dysfunkce mezilidské komunikace, slova pozbývající svého významu, apatie a letargie jakožto společensky jedině akceptovaný stav, útěky do virtuálních a halucinačních světů... Všimněte si, jak podezřele často generace rodičů ve filmu svírá v ruce sklenku vína, nahrazuje ji totiž to, čeho se tak panicky bojí u svých dětí - drogy. V absolutním dostatku věcí totiž všichni těžce hledají absentující pocit štěstí a naplnění. Jestli někdo varovně zvedá prst proti bezbřehému přijetí amerického životního stylu, zbožštění individualistickému způsobu života či třeba vůči absolutnímu zákazu tělesných trestů rodinných potomků, pak je to právě tenhle film... Podobné filmy: Americká krása, Pan Rosnička, Elementární částice, Ledová bouře, Volání o pomoc, Tichá dohoda ()

Galerie (53)

Zajímavosti (7)

  • Natáčení probíhalo převážně ve Valencii, Los Angeles a kalifornské Santa Claritě. (Terva)
  • V 11. minutě, když jdou děti do školy, zní v pozadí skladba „Pure Morning“ od britské hudební kapely Placebo z jejich alba „Crossing All Over! Volume 8“, které vyšlo v roce 1998. (Trajektt)
  • Celosvětová premiéra proběhla 25. ledna 2005 na filmovém festivalu Sundance v Utahu (USA). (BMW12)

Reklama

Reklama