Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve válkou proti Evropě zpustošeném post-apokalyptickém společenství budoucnosti zvaném Eurasie je planeta zdevastována účinkem nukleárních, biologických a chemických zbraní. Genetik Dr. Azuma (Akira Terao), který je sponzorován protřelou korporací, vyvine techniku zvanou "neo-buňka", schopnou regenerace těla lidské bytosti. Při snaze oživit svého syna, jenž padl při posledních bojích, nastane nečekaná nehoda v laboratoři, která ho nejen oživí ale navíc z něj udělá bájného bojovníka CASSHERN. Mezitím je na výrobní lince vytvářena nová rasa mutantů zvaných Neo-lidé, kteří se po krátké době rozhodnou vyhladit lidskou rasu a vybudovat svůj nový vlastní svět. Otázkou tak zůstává, ke které straně se CASSHERN rozhodne přidat. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (224)

bouncer 

všechny recenze uživatele

No musím přiznat, že jsem se v první třetině ztratil a do konce tohoto celkem dlouhého snímku jsem se v některých aspektech nedokázal odztratit. Film nabízí úžasné bojové scény, neskutečné efekty a lákavou vizuální stránku, ale nazapomíná i na poselství a vážnější myšlenky. Přesto se mi tahle kombinace zdála těžkopádná a dost nepřístupně podaná. Náročný film, který může oslovit, ale k dokonalosti mu hodně chybí. ()

Arbiter 

všechny recenze uživatele

Japonci asi nikdy nebudou schopni podat příběh tak, aby to zápaďákovi úplně sedlo. Kdyby to byl první asijský film, který sem viděl, tak by hvězdy byly o dost níže... Ale takhle 5* dát musim. Krásná audiovizuální stránka. Udrželo mě to, i přes svou délku, v křesle po celou dobu (to je co říct) a na konci se naštěstí z toho trošku zmatenějšího příběhu celkem obstojně vymotáme... jediné co mě zaráží, jsou místy neuvěřitelně citlivě a detailně pojaté vizuální efekty a famózní střih a jindy naopak úplně... mno. Je to divné :-) takové nepatřičně.. jakoby na tom v mezičasech dělal někdo jiný.. Když nad tím tak přemýšlím, tak sem měl přecejenom dát ty 4* :-) ()

Reklama

Expendable 

všechny recenze uživatele

Film mě bohužel vůbec neuchvátil, vizuálně je to sice pěkné a snaží se to diváka zatáhnout do děje a působit na jeho pocity, ale děj je velmi rozvláčný a plný fleshbacků ve kterých jsem se po chvilce strácel. Navíc těch 140 minut bylo strašně moc, film by byl lepší kdyby měl o půlhodinku méně. Tato stopáž byla až moc dlouhá. Víc jak 2* nemůžu dát. ()

wipeout 

všechny recenze uživatele

Škoda preškoda dlhej stopáže. Do polovice si uchováva Casshern skvelú dinamiku, artový vizuál ala Immortalle aj keď z pochopiteľných dôvodov nemohla animácia dosiahnuť takého detailu. Ale v tom nevidím vôbec problém, naopak ním je rozvláčnosť deja, príliš veľa dramatu na miestach kde to nie je vyžadujúce, a už spomínaná dlhá stopáž. Taká pol hoďka menej a asi by som tu miesto kritiky sa rozplýval. Veľkou devízou je hudba a ozvučenie, či už počas súbojov alebo mimo. Stále som sa čudoval hercom čo boli schopný zahrať keď ich 99% času obklopoval len zelený podklad. Tak rád by som dal viac hviezdičiek a srdce priviká, lenže tvrdá racionalita nepustí. 3,5* ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Velmi epické tam, kde jsem žádnou epiku neviděl, velmi poetické tam, kde jsem zíval a velmi akční tam, kde už jsem dávno spal. S tímhle pojetím filmu jsem se nějak nesešel, vyvolalo to ve mě jen jeden pocit či spíš nutkání, zhruba od 9 min jsem měl šílenou chuť to vypnout a já blbec tu obsedantní myšlenku neposlechl, nemusel jsem usínat u zapnuté televize a probouzet se s bolavým krkem :( Casshern vidím jen jako změť nesouvisejících obrázků, vcelku slušné muziky a alegorického protiválečného poselství ale bez jakéhokoliv účinku ( aspoň na mne). No nic ochutnal jsem zas jednou kousek žánru, který moc nemusím a opět jsem si potvrdil, že si nerozumíme a jen proto Cassherna nehodím do odpadu. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (6)

  • Titulní skladba "Dareka no Negai ga Kanau Koro" byla napsána a odzpívána bývalou režisérovou manželkou Hikaru Utada. (Conspi)
  • Překlad německého textu nacházejícího se nad průchodem do domu doktora Kozuki (Fumiyo Kohinata), zní: "Na památku mé zesnulé ženy". (Conspi)
  • Poslední film veterána japonské kinematografie Tatsuya Mihashiho. Ten, ačkoliv všechny herecké scény jeho postavy Dr. Furoie v pořádku dokončil, zemřel v době, kdy se snímek nacházel ve stádiu post-produkce. (Conspi)

Reklama

Reklama