Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve válkou proti Evropě zpustošeném post-apokalyptickém společenství budoucnosti zvaném Eurasie je planeta zdevastována účinkem nukleárních, biologických a chemických zbraní. Genetik Dr. Azuma (Akira Terao), který je sponzorován protřelou korporací, vyvine techniku zvanou "neo-buňka", schopnou regenerace těla lidské bytosti. Při snaze oživit svého syna, jenž padl při posledních bojích, nastane nečekaná nehoda v laboratoři, která ho nejen oživí ale navíc z něj udělá bájného bojovníka CASSHERN. Mezitím je na výrobní lince vytvářena nová rasa mutantů zvaných Neo-lidé, kteří se po krátké době rozhodnou vyhladit lidskou rasu a vybudovat svůj nový vlastní svět. Otázkou tak zůstává, ke které straně se CASSHERN rozhodne přidat. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (224)

teutates 

všechny recenze uživatele

Silný zážitok... Apokalypticko futuristická drama, ktorá ma takpovediac zaskočila. Osobne neviem čo si mám o tomto myslieť... Casshern predbehol svoju dobu a na poli "audio/ video" tvorby len ťažko nájde premožiteľa. Väčšie mínus ako u všetkých zúčastnených, prepálená stopáž. Trochu ma zaskočilo bezhlave premýšľanie snaď nad všetkým čo v konečnom dôsledku miestami strácalo zmysel... 7/10 ()

kagemush 

všechny recenze uživatele

To se to blbne a vymejšlí ,,Originální" pojetí a stylizace,když už tu byli Brazil,Robocop,Metropolis,Moderní doba,1948,451st. Fahrenheita, -atd,a tak podob.Nějaké zásadní ,,Filozofické" přesahy,natož Myšlenky se tu určitě nekonaly,ale spíše Dáme tam všecko a uvidíme.....Trochu moc myšlenkování za každou cenu pro mě.-Nicméně film zaujal a pobavil těsně nad těch 60%,-na 61 řekl bych(i když ta Měsíční sonáta, na začátku a na konci-jako že nostalgický motiv??-mě tahá za uši ještě teď ,a i jiných samoúčelných motivů by se ještě našlo....) ()

Reklama

Zelilu007 

všechny recenze uživatele

Hodnocení tohoto filmu bylo jak na houpačce. Moc se mi líbil začátek a celkový vzhled tohoto filmu. Bylo to moc dobré Sci-Fi. Už od začátku jsem sympatizovala s obludkama, ale jak začali směřovat k fašizmu (dokonce i ten jejich znak byl jak svastika), tak se mi už moc nelíbili. CASSHERN hodnotím spíše kladně a to především díky vizuální stránce. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Zacatek zajimavej. Vsechno je takove barevne a pocitacove takze se clovek jen kocha. Herecke vykony taky slusne. Pak pride prvni vetsi bitka a zda se ze film uz lepsi bejt nemuze....bohuzel nemuze, ale muze bejt horsi. Prece jen trva moc dlouho. Nektere rozhovory sou prinejmensim o nicem a film zacina nudit. Pak je tu ale konec ktery je opet perfektni. Neni to dokonale ale rozhdone velmi nadprumerne a zajimave scifi. ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Absolutní mazec, o úchvatné ost se postarala řada interpretů, které mám rád, Glay, Shiina Ringo a další. orchestrální skladby Shiro Sagisu a pořádně se s nimi vytáhl, ty motivy jsem nemohl dostat z hlavy hodně dlouho. Co se týče děje motivy jsou jasně napsány, problémy, které sice už pár sci.fi řešilo, ale tady se to děje formou, kdy to nevypadá klišovitě a podbízivě. Emocionále to vskutu působí, aniž by tobylo vyděračské. Vizuální stránka a akční scény jsou silnou devizou filmu, je to lahůdka. Kdo chce vidět zajímavé sci-fi s dobrým příběhem má možnost. ano jsou tu mouchy, jak zminil Marius, ale jsem je ochoten filmu odpustit, protože mi nevyšuměl z hlavy, viděl jsem ho vícekrát a myslím, že je přístupný široké obci diváků, nejenom uctívačům "Dálného východu" :) ()

Galerie (57)

Zajímavosti (6)

  • Titulní skladba "Dareka no Negai ga Kanau Koro" byla napsána a odzpívána bývalou režisérovou manželkou Hikaru Utada. (Conspi)
  • Poslední film veterána japonské kinematografie Tatsuya Mihashiho. Ten, ačkoliv všechny herecké scény jeho postavy Dr. Furoie v pořádku dokončil, zemřel v době, kdy se snímek nacházel ve stádiu post-produkce. (Conspi)
  • Stejně jako byl režisér, dle vlastních slov, při tvorbě vizuálního konceptu snímku ovlivněn Shakespearovým Hamletem, dle vlastních slov mu stejně dobře posloužila i ruská avantgarda. To je etapa ve vývoji moderního umění, které je poslední vývojovou fází novodobého umění. (Conspi)

Reklama

Reklama