Reklama

Reklama

Království ohně

  • USA Reign of Fire (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

V dnešním Londýně pozoruje dvanáctiletý chlapec svoji matku, stavební inženýrku, jak neúmyslně probudí ze spánku trvajícího staletí obrovského oheň chrlícího draka. O dvacet let později je náš svět těmito obludami a jejich mláďaty zamořen a téměř zničen. Vrchní požárník Quinn (Christian Bale) má za úkol toto nebezpečí odvrátit a udržet malou komunitu při životě. Do jejich středu přijde Američan Van Zan který tvrdí, že ví, jak tyto obludy zabít a jak zachránit lidstvo. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (376)

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

Vize posapokalyptické budoucnosti světa, jenž ovládají draci ? Nápad dobrý, ale jeho uskutečnění bohužel ne. Bale se zase snaží hrát na maximum, Butler také, McConaughey dostává opravdu nečekanou, ale velmi kvalitní vizáž. Bohužel ať se herci snaží sebevíc, ať je ve filmu sebevíc milých momentů jako Luke versus Darth Vader, scénář je tak předvídatelný a stereotypní, že film uběhne jako nic a finální pocit ani neexistuje. Už od momentu, kdy do "pevnosti" přijede drsňák Van Zan se svou úžásnou teorií si divák uvědomí, jak vše skončí. Nejhorší věcí na celém filmu je ale jeho hlavní lákadlo - draci. Nejenže, když se objeví, tak jsou záběry na ně nijak kolosální a fantastické, ale hlavně jejich "dílo" zkázy ve mně velké napětí neprobudilo. A finální souboj o záchranu planety ? Výsměch s McConaugheyho "kamikaze" stylem doslova uspává. Ne díky, ale tohle zkrátka nedosahuje Dne Nezávislosti. Final Decision: 60% ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $60miliónovTržby USA $43,061,982Tržby Celosvetovo $82,150,183║ Jeden z ďalších filmov o drakoch s výborným hereckým obsadeným a nevyužitým potenciálom, ďalšia premrhaná šanca režiséra Roba Bowmana smerujúca v konečnom dôsledku takmer do béčkových vôd. /45%/ ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Tešil som sa na odvážnu kombináziu žánrov. Postapokalyptické akčné fantasy bolo dostatočným lákadlom aby zarobilo pár dolárov. Efekty, herci a rozpočet na to bol, čo z toho, keď ďalší seriálovský režisér nevie čo si počať s dvojseriálovým timeingom. Scenár deravý ako sito a to všetko viedlo k tomu aby si film zarobil ledva na svoje náklady. 45%. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Tvůrci sebevědomě prohlašovali, že půjde o hit letní sezóny. Přitom jde o ubohé, umorousané béčko, které ničím nezaujme, nepobaví a ani těch digitálních draků si moc neužijete. Nejhorší je, že se tenhle film bere moc vážně, chybí tu nadhled, naopak nechybí dlouhé pohledy, vroucná objetí a "hlubokomyslné" proklamace. Děsná nuda a velký propadák. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Chcete vědět, co dělali Batman, král Leonidas a "ten, který se teď stává dobrým hercem i když ještě nedlouho tomu byl známý jenom jako týpek, co si svléká tričko každých pět minut" předtím, než byli opravdu slavní? Bojovali s draky někde v Anglii. Nebo (podle zajímavostí) to bylo spíše Irsko, ale to není zas tak důležité… Reign of Fire mě zaujal hlavně tím, že můžete krásně slyšet Butlerův "před-hollywoodský" akcent, vidět plešatého Matthewa a celé se to točí kolem draků. Jenže zatímco v poslední době jsou draci zobrazováni jako mystická zvířata, která si ochočí někdo dobrý a oni pak jsou dobří, tady bojují sami za sebe a jsou opravdu zlí a myslím, že to je určitě jeden z mála fantasy filmů, ve kterých se vyskytuje tolik opravdu zlých draků, kteří žijí jen proto, aby zabíjeli (všechny) lidi. Taky se mi líbil fakt, že konečně někoho napadlo vysvětlit, jak vlastně draci plivou oheň. Ale jinak je tento film takový moc šedý. A nemyslím natáčecí set a kulisy, myslím, že nic jiného tam nenajdete a film jako takový je lehce zapomenutelný. A věřím, že kdyby se z ústředního tria nestali takové hvězdy, jakými pánové nyní jsou, o tomhle filmu by věděl jen málokdo. 50 %. ()

Galerie (87)

Zajímavosti (10)

  • Natáčelo se v Irsku ve Wicklow Mountains, a to pouze pod podmínkou, že po sobě štáb nezanechá žádné stopy, které by hyzdily krajinu. (HellFire)
  • Natáčalo sa na lokalitách ako sú Dublin, Glendalough v Írsku či Trafalgar Square v Londýne. (Greenpeacak)
  • Keď Van Zane (Matthew McConaughey) tvrdí Quinnovi (Christian Bale), že priletel, ten ho vysmeje, vraj vo vzduchu už 20 rokov nič neletelo. Na začiatku sa ale skrz novinový titulok dozvedáme, že Quinn ešte ako mladý chlapec uvidel úplne prvého draka v roku 2008. Takže draky vládnu oblohe iba 12 rokov. (johnsnow)

Reklama

Reklama