Reklama

Reklama

Království ohně

  • USA Reign of Fire (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

V dnešním Londýně pozoruje dvanáctiletý chlapec svoji matku, stavební inženýrku, jak neúmyslně probudí ze spánku trvajícího staletí obrovského oheň chrlícího draka. O dvacet let později je náš svět těmito obludami a jejich mláďaty zamořen a téměř zničen. Vrchní požárník Quinn (Christian Bale) má za úkol toto nebezpečí odvrátit a udržet malou komunitu při životě. Do jejich středu přijde Američan Van Zan který tvrdí, že ví, jak tyto obludy zabít a jak zachránit lidstvo. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (376)

Nancy 

všechny recenze uživatele

No tak sem viděla velkýho, oheň chrlícího draka, kterej letěl pár metrů ode mě. Připadala jsem si, jak když sleduji nepovedený dokument. Takovou neskutečnou nudu jsem už dlouho neviděla. Není tak dlouho, co jsem to viděla a matně si vzpomínám jen na to, jak drak někoho honil po chmelnici. Film se tváří strašně vážně a důležitě a přitom se z reproduktorů ozývají jen nemyslitelné bludy o dracích a jejich chování k lidem. Doufám, že moc často nenarazím na takové nudné blbosti, jako je tento snímek. ()

Ampi 

všechny recenze uživatele

Zajímavě pojatý post-apokalyptický příběh. Na Dentonovi Van Zanovi (Matthew McConaughey) se potvrdilo, že ten kdo bojuje s draky stává se drakem. Quinn Abercromby (Christian Bale) se nenechal úplně zastínit. Alex Jensen (Izabella Scorupco) je drobnou třešničkou na dortu. Svým způsobem má Království ohně mytologické zabarvení. Aby taky ne, jsou tu přece draci. ()

Reklama

Sawy 

všechny recenze uživatele

Ježišmárja,to byla zas jednou blbost.Čekal jsem slušné béčko s draky.Dostalo se mi špatného béčka,ve kterém ti draci skoro nejsou.Zhruba jednou za dvacet minut se objeví,něco zapálí a zase si zalezou,asi někam pokecat.Jsem asi jeden z mála lidí,kteří nesnáší Christiana Balea a tady si u mě fakt moc nepolepšil.Silácké pózy Matthewa McConaugheyho byly dost směšné a jediný z hereckého obsazení,kterého mám rád,tedy Gerard Butler,dostal spíš cameo.Stručně řečeno,je to hodně špatné a to jsem od toho zázraky vážně nečekal.20 % ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Film jsem kdysi viděl dokonce dvakrát v kině. A to díky tomu, že jsem měl vstupenky na tento film zadarmo. Ale film mne zaujal a docela se mi líbil. Ale dnes, asi po pěti letech, kdy jsem ho viděl poprvé, to vnímám trochu jinak. Nápad je zajímavý, docela dobře natočený, ale fantasy prostě není můj šálek čaje. Nemám nic proti tomuto filmu, to rozhodně ne, spíše je to asi ve mne. A nevím proč, ale mám pocit, že film se dal natočit lépe, nebo spíše, že scénář mohl být trochu jiný, ale těžko do toho kecat, když jsem si ani režijní, ani scénáristickou profesi nikdy nezkusil. Každopádně dějově se jedná o zajímavý snímek, který jistě stojí za zhlédnutí, ale názor diváka může být rozporuplný. Herecké výkony mi přišly jako vcelku dobré, vzuální efekty byly lehko uvěřitelné, skutečně jsem věřil, že jedná o reálné a živé draky. A tak, protože bych se do toho nerad ponořoval hlouběji, dávám průměrné tři hvězdičky a více bych to nerad rozpytvával. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $60miliónovTržby USA $43,061,982Tržby Celosvetovo $82,150,183║ Jeden z ďalších filmov o drakoch s výborným hereckým obsadeným a nevyužitým potenciálom, ďalšia premrhaná šanca režiséra Roba Bowmana smerujúca v konečnom dôsledku takmer do béčkových vôd. /45%/ ()

Galerie (87)

Zajímavosti (10)

  • Natáčalo sa na lokalitách ako sú Dublin, Glendalough v Írsku či Trafalgar Square v Londýne. (Greenpeacak)
  • Dĺžka Van Zanovej brady sa permanentne mení. (Greenpeacak)
  • Způsob, jakým draci „tvoří“ oheň je inspirován dvěma zvířaty současnosti – kobrou plivající jed a střevlíkem (ten na svou obranu vypouští jistou odpudivou směs). (HellFire)

Reklama

Reklama