Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dvacetiletá Laura, redaktorka bulvárního ženského týdeníku Vyrovnaná žena, si v metru všimne na reklamních tabulích milostného dopisu, který je podepsán Oliverem. O stejném dopisu se baví ženy v kadeřnictví, kam má namířeno. Je mezi nimi i její matka, rozvedená překladatelka Jana, která nesnáší české muže. Její první láskou byl egoista Pažout, kterému nikdy neodpustila, že přišel do divadla pozdě, a navíc ve svetru. Neuspokojil ji ani první manžel, který sice sehnal byt, ale jinak byl stejný buran jako Pažout. Naštěstí onemocněl rakovinou a zemřel. Od té doby Jana hledá toho pravého. Hledá ho i Laura, která vypráví, jak se před dvěma lety seznámila v Tatrách s Oliverem, osamělým starším mužem. Po jedné schůzce skončí s Oliverem doma, překvapí je matka a dostane hysterický záchvat, protože v Oliverovi pozná Pažouta. Okamžitě ho vyhodí. Laura přistihne na vánočním večírku Olivera v objetí s bývalou přítelkyní, ale on si ji usmíří poukazy na Kanárské ostrovy. Po roce se však v jejich vztahu objeví první trhliny a hádky... (TV Nova)

(více)

Recenze (760)

CinemaView.sk (Pavel Smejkal)

"Nápad dostať na plátno Vieweghov úspešný Román pro ženy je zdá sa odsúdený na úspech. Chopila sa ho česká filmárska špička, takže podozrenie z nedôslednosti práce je neopodstatnené. Isté sklamanie však môžu spôsobiť očakávania časti publika, ktorá má o proklamovanom inteligentnom humore vlastnú…" více

Filmpub.cz (Aleš Herda)

"Filmu chybí nosná dějová linie a je tvořen pouze jednotlivými historkami. Ty se snaží Renč skloubit efektními obrazovými vložkami, podkreslenými hudbou, ať už jde o lyžování, paraglading nebo sjezd na bobové dráze. Tyto scény jsou sice obrazově zajímavé, podkreslené výbornou hudbou, ale ve svém…"

Filmweb.cz (Matej Šišolák)

"Vieweghovi lze zase přičíst švih scénáře a lehkost a duchaplnost dialogů. V ústech dobrých herců, jimž vévodí nezvykle obsazená dáma Simony Stašové, zní (většinou) na domácí poměry až nezvykle přirozeně a to přesto, že se jedná o mluvu značně stylizovanou. Postava Marka Vašuta byla pro mě malým…" více

Kinema.sk (Vladimír Kurek)

"Román pre ženy je príjemný oddychový film od ktorého ani nič iné nemožno čakať. Žiadne hlboké posolstvá, ani nové prekvapivé pointy." více

Tiscali.cz (Jan Jaroš)

"Román pro ženy pobaví, přinejmenším během promítání, i když se tak děje hlavně zásluhou herců. Herectví totiž přesně odráží jak zkušenost jednotlivých interpretů a jejich schopnost s nadhledem oživit i klišé (Stašová se svými bravurně rezignovanými glosami, rozpačitá nesmělost Donutilova, Vašut,…"

Tiscali.cz (Darja Nečasová)

"Renčův snímek v některých ohledech připomíná filmy z první poloviny 90. let, neobratně zachycující reálie kapitalismu po česku. Laura pracuje v časopise s názvem Vyrovnaná žena, Oliver o sobě říká, že je takzvaný kreativec a tvoří slogany typu Měkký chlup z Měcholup. Tradičním neduhem je také…"

Volny.cz (Eva Froňková)

"Režisérova tvůrčí ruka je tady jasně znát, obzvláště jeho "úchylka" na bizarní postavičky, kterých je ve snímku více než dost (od Ingrid přes Rickieho až po babičku). Hloupé kadeřnice nebo Oliverův přítel Hubert svým karikaturním vykreslením mohou připomenout třeba slizkého a přestylizovaného…"

Související novinky

Český lev 2005

Český lev 2005

27.02.2006

V sobotu 25. února 2006 proběhlo v paláci Lucerna předávání 13. ročníku výročních filmových cen České filmové a televizní akademie, Český lev. Podle všech očekávání si pro nejvíce sošek přišli lidé,… (více)

Reklama

Reklama