Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Paříž 2010. Město je zdí rozděleno na ghetta, kde neplatí žádná pravidla ani žádné zákony. Mocnému gangu v Okrsku 13 se podařilo ukrást experimentální nukleární bombu. Damien, důstojník speciální policejní jednotky, a Leito, obyvatel okrsku 13, mají 24 hodin na to, aby nálož zneškodnili. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (539)

Matty 

všechny recenze uživatele

Devadesát procent zdejších akčních scén spočívá v tom, že někdo před někým utíká a utíká maximálně efektním způsobem, tzn. proskakuje úzkými škvírami, skáče ze střechy na střechu, odráží se ode zdí apod. Aktivní parkouristé budou jenom tiše závidět a tajně doufat, že se jednou vypracují na podobnou úroveň jako David Belle a Cyril Raffaelli, kteří jsou přeci jenom více kaskadéry než herci. Háček spočívá v neexistenci jiného smyslu těchto akčních scén, než aby jednoduše byly a já se táži, když už tedy jsou, proč jich není víc? Nejlépe plný film? Když například padouši několik minut pronásledují oba borce městem, usilují jim o životy a následně je znenadání obklíčí a z plezíru jim nabídnou mírový výměnný obchod – nutně vyvstávají pochyby o legálnosti drog užívaných scénáristou, tedy samotným Bessonem. Pierre Morel působil dlouhou dobu jako kameraman (např. zmíněný Utržený ze řetězu) a pomocný technik, Okrsek 13 je jeho režijním debutem, nicméně je znát, že se učil od lidí, kteří svého řemeslu rozumí. Slovo „cool“ je uplatnitelné na naprostou většinu aspektů tohoto počinu. Zasazení děje do blízké budoucnosti bylo pak mazaným tahem producentů. Pár rozpadlých baráků v čemsi, co bylo kdysi Paříží, pár natuněných sporťáků a máte prostředí nenapadnutelné pro svou nezařaditelnost ze žádné strany. 70% Zajímavé komentáře: Lateef, genetique, SeanLSD ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Obdivuji ty mrštné parkourové chlapíky, co skáčou po střechách (vždyť zkusit to ve svém filmu Seagal, volá se pokrývač, podlahář a možná i pohotovostní služba vodovodů a kanalizací), francouzské Taxi bez taxíku, trapná klišé a prostoduchá sociálně-politická sdělení si však už tolik adorace nezaslouží, nehledě na to, že o pár let později indonéský Serbuan Maut subžánr urbanistických bojůvek zcela redefinoval. Tak se mi zdá, že od roku 1998 píše scénáře pod pseudonymem Luc Besson ten fíkus z Leona.. ()

Reklama

kulyk 

všechny recenze uživatele

Krásný životní styl, hópat jako opička, dokud mi synoviální tekutina, femur, menisky i vazivo nesplynou v jedno. Prosím, mládežníci, držte se toho! On už rád někdo volnokalhotářským osmnáctiletým zkriplencům, kteří si bez pomoci nedojdou ani na hajzlík, obhospodaří jejich neukojené partnerky (žádosti prosím do schránky). Faktem je, že čurákování po střechách vypadá efektně. Což také třináctému ogrcku vynáší od kulínka oněch 40%, protože příběh je stupidní jako kocour Mikeš, rádoby sociální přesah k smíchu a hlavní geroj si neumí obléct ani tričko. Snad se při točbě nenastudil, to by mu ještě chybělo. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Už dlouho jsme neviděl tak dobře natočenou reklamu na poloboha, který umí brutálním způsobem utíkat, mlátit lidi a nebýt k smíchu. Klidně bych to sestříhal na 20minut a děj mezi honičkami a střelbou bych vypustil. Výsledek by byl skoro stejný, jen by ten adrenalin nevyprchával ve slabších okamžicích, kdy místo boje zkusili někteří protagonisté mluvit. Takže čekám na svou vysněnou další reklamu, kratší, ještě přímočařejší a klidně bez děje.... Chci vidět krev! ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Nařachaná akční jízda, která nemá prakticky konkurenci. Film totiž má jeden zásadní prvek - parkour. Režie je prvotřídní, skvělá návaznost střihů a ani kamera nic nemrví. To co tam předvádí David Belle je úplně nadlidské a nikdy tomu nepřijdu na kloub. Jeho skills si budu pamatovat do konce života. Má zde i parťáka, Cyril Raffaelli interpretuje špičkovou choreografii. Bitky jsou drsné, kontaktní, dynamické a dostane se nám mnoho nepříjemných eliminací. Přestřelky nabídnou pestrou škálu zbraní a monstrózní ozvučení. Hudba nakopává film do jiných rozměrů, spousta hlášek je povedenejch a postavy na můj vkus dostatečně zajímavé a pestré. Filmu hraje do karet i ta špína kolem, exteriéry zasviněné hmyzem, plísní a potagované interiéry, kde se válej bouchačky a stráží jej spoustu noname drsňáků s pořádnejma prackama. Stopáž ideální a nuda je knock-outována různorodou paletou zábavnosti. "Voda, plyn, elektřina..." - Konec mě i maličko dojal. MÁSTRPÍS! ()

Galerie (30)

Zajímavosti (24)

  • Behom filmu sa Leïtove (David Belle) tetovania menia a má ich stále na inom mieste. (ČSFD)
  • Parkour (někdy také Le Parkour, zkratka PK) neboli "l’art du déplacement" (umění pohybu / umění přemístění) je disciplína francouzského původu, jejímž základem je schopnost dostat se z bodu A do bodu B (a také umět se dostat zpět) bezpečně, plynule a efektivně za použití vlastního těla, a to prostřednictvím výšky, výskoků, přeskoků a lezení. (Beastmaster4)

Reklama

Reklama