Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Paříž 2010. Město je zdí rozděleno na ghetta, kde neplatí žádná pravidla ani žádné zákony. Mocnému gangu v Okrsku 13 se podařilo ukrást experimentální nukleární bombu. Damien, důstojník speciální policejní jednotky, a Leito, obyvatel okrsku 13, mají 24 hodin na to, aby nálož zneškodnili. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (541)

schizmo 

všechny recenze uživatele

Po pár prvních minutách jsem měl pocit, že se bude jednat o naprosto debilní film, což sice není úplně nepravda co se vratkého scénáře, mnoha hereckých výkonů nebo dialogů týče, na druhou stranu to celkem zachraňuje abnormální počet akčních scén či chcete-li sportovních výkonů. Ano, ona je to v podstatě přehlídka vrcholových sportovců přestrojených za herce, takže pokud jste fanoušci oku lahodících akčních pekel, je tohle něco pro vás. Naopak pokud by jste rádi opravdové herecké umění, záchrana města hopsajícími chuligány vás asi příliž nenadchne :D. ()

Hwaelos 

všechny recenze uživatele

Rozhodně jedna z lepších klisen Bessonovy stáje. Videoklipový střih a epileptické fokusy kamer zajišťují perfektní vizuální look. Raffaelli je jako řešič vynikající (škoda jen, že nemá víc prostoru) a David Belle si krom efektních útěků pro sebe krade i většinu vtipných hlášek. Patetické dialogy nejspíš zaskakoval Bessonův retardovaný dobrman, ale jinak je scénář bez větších logických kiksů. Jak už psal Lateef, příjemná jednohubka. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

No tak Francúci toto vedia. Už Yamakasi'' ma trhalo, ale toto bola naozaj pecka! Plné akcie, scény som pozeral s otvorenou hubou, bez zbytočných odbočiek od deja, bez hluchých miest a scenár je tiež fajn, až na ten koniec. Mi povedzte, keď niekomu má o minútu pri hlave vybuchnúť riadená strela, že by si spomenul akurát na dátum a súradnice miesta, ktoré bomba ma ako deaktivačný kód ;-). Ale scenár nepustí. Inak príbeh nadčasový, veď ak to bude s Parížom pokračovať naďalej ako bolo pred rokom, tak sa podobného môže dočkať. Ale film? Treba vidieť. A nie raz! 85%. ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

David Belle a Cyril Raffaelli dostali docela dost prostoru na vyblbnutí, naštěstí je ten film dost krátkej - skoro jako epizoda ze seriálu - takže divák ani nemusí začít řešit ne úplně promyšlený a originální příběh. Stejně se to Bessonovi docela povedlo, jenom mě trochu vadí, že žádný prvek nedokáže zastřít, že je to jeho film. Vidět jeden Bessonův snímek - a viděli jste všechny. B13 se nese zcela v duchu jeho dalších akčních filmů, které na první zhlédnutí docela zapůsobí, ale poté na ně buď zapomenete, nebo si prostě radší pustíte něco jiného. V mém případě mě ještě navíc znechutil anglickej dabing, to prostě byla kravina, za kterou si můžu sám, ale zážitek z filmu to snížilo hroznym způsobem. Nicméně na pokračování se asi podívám:) PS: Vtipná je bitka, při který má Cyril Raffaelli k ruce poutama připevněnej volant - srovnej s mnohem invenčněji pojatou scénou Jackyho Chana v Křižovatce smrti (1998). ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

>Mašíbl< ... Mám pocit, že s relevantním komentářem k téhle magořině musím počkat napříště. Tenhle film je prostě třeba vidět vícekrát, už pro ta artistická cvičení... ;-) Ty čtyři hvězdy proto jsou víceméně odrazem jakési mé patafascinace, cože je v současné postmoderní cinematotální popkultuře možné... ()

Galerie (30)

Zajímavosti (24)

  • David Belle (Leïto) je synem Raymonda Bella, který byl považován za jednoho z předchůdců pohybových umění parkouru a freerunningu. Proslavil se akcí 19. ledna 1969, během které, za extrémních podmínek, slanil z vrtulníku a strhl vlajku Vietcongu z věže katedrály Notre-Dame. Také byl jedním z nejúspěšnějších pařížských hasičů vůbec, se specializací na slaňování a další fyzicky náročné výkony. Za míru sebeobětování pro záchranu životů obdržel Raymond Belle mnoho vyznamenání a stal se vzorem nové generace. (Dan.nesnera)

Reklama

Reklama