Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Charlieho Bartletta (Anton Yelchin) vyhodili z další soukromé střední školy, a tak se musí uchýlit na státní. Ne že by tam zrovna zapadl, ale dostane nápad - otevře si psychiatrickou poradnu pro spolužáky. Jenže pak se sám zakouká do ředitelovy dcery…  Soukromá střední škola - prachy kam se podíváš, všichni študáci tu důvěrně znají alkohol i drogy. Charlie Bartlett (Anton Yelchin) do takového prostředí nezapadá a navíc ho ze školy vykopnou, což ovšem není poprvé. Zazobanému mládenci, který žije s neurotickou matkou, tudíž nezbývá než se snížit k docházce na státní střední. Ani tady sice nezapadne do kolektivu, ale časem zjišťuje, že zdejší teenageři se zase tak neliší od těch, co poznal dřív - i oni mají své problémy, se kterými nejsou schopni se vypořádat, i oni tápají. A tak Charlieho napadne spásná myšlenka zahrát si na školního psychiatra. Neoficiálně si otevře “kancelář” na pánských záchodcích, kde ostatním spolužákům radí ohledně rodičů, školy či lásky. Sám posléze zaměří svou pozornost na jednu půvabnou dívku. Bohužel to je ale Susan, dcera školního ředitele (Robert Downey Jr.)... a ten Charlieho bytostně nesnáší. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (243)

moviesfan 

všechny recenze uživatele

Charlie je středoškolák, který se chová natolik dospělácky, že dává rady a pomáhá svým spolužákům. Může to znít zvláštně, ale tento film je více než dobrý. Chvíli se smějete, po chvíli film přejde na vážnější stránku a řeší všední i nevšední problémy. Být o trochu delší, tak by se děj mohl více protáhnout a ještě více vyprofilovat hlavní postavu. Beztak zvedám palec nahoru. ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Důkaz toho, že žánr "film ze střední školy" nemusí mít zákonitě odpadovou kvalitu. Velmi příjemně stylizovaných 90 minut, kde se nedá vytknout nic ani hereckému obsazení, ani hudbě. Charlieho Bartletta jsem si koupila náhodou jen kvůli sympatickému, červenému designu DVD a tváři Roberta Downeyho Jr. a jsem ráda, že tahle sázka na neznámý film tentokrát dopadla nad očekávání. ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele

Této komedie jsem se trochu obával. Čekal jsem klasickou středoškolskou ubohou komedii o tom jak "je mi náct let a nebaví mně svět". Opak je pravdou, komedie se rozjela v úplně jiném stylu. Ukázala, že i ve školách jsou myslící lidé a svět nebavil někoho jiného. Robert Downey Jr. si zahrál ředitele školy, otce, alkoholika, majitele motorového člunu a pistole. Konec byl trochu "dramatický" ale jen v uvozovkách. Jmenuji se Charlie Bartlett. ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Jak se stát oblíbeným? Charlie Bartlett Vám dá jednoduchý návod. Za prvé musíte být prudce inteligentní. Za druhé se oblíkejte úplně jinak než všichni kolem vás. Za třetí choďte s trapným kufříkem místo báglu. Za čtvrté padělejte řidičáky... tak za váma budou všichni chodit, protože chtějí logicky chlastat a vy pro ně budete nepostradatelní. Když vám to ale nevyjde, protože vás vyrazí ze školy a jste nuceni jít na jinou... no pak musíte začít odznova... krok číslo jedna až tři je stejný. Krok číslo čtyři prodávejte prášky aka drogy. Jednoduché ne? Tím se zbavíte i případného šikanizéra, když z něj uděláte svého obchodního parťáka. Naprosto skvěle mě tato komedie pobavila a rozveselila v těch divných šedých dnech, co tam jsou za okny poslední dobou. Tohle prostě pracuje, tak jak má. 4*. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Veľmi príjemná a inteligentná komédia. Obsahovo je tu všetko pekne pomiešané do originálneho koktejlu drámy dospievania, humoru a romantiky. Nič bláznivé ani vyslovene smiešne tu síce nie je, zato však má všetko svoju hlavu a pätu, pričom dej si voľne plynie na komédiu nápaditým a nie celkom vyšľapaným spôsobom. Celkom spokojnosť, za pozretie Charlie Bartlett určite stojí. 75/100 ()

Galerie (15)

Zajímavosti (7)

  • Natáčelo se převážně v kanadském Torontu a Ontariu. (Terva)

Související novinky

Zemřel herec Anton Yelchin

Zemřel herec Anton Yelchin

19.06.2016

V pouhých 27 letech nás dnes opustil Anton Yelchin, jehož určitě znáte jako Chekova z posledních dvou filmových Star Treků. Yelchina při stále nevyřešené nehodě zabilo jeho vlastní auto, na premiéře… (více)

Reklama

Reklama