Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Charlieho Bartletta (Anton Yelchin) vyhodili z další soukromé střední školy, a tak se musí uchýlit na státní. Ne že by tam zrovna zapadl, ale dostane nápad - otevře si psychiatrickou poradnu pro spolužáky. Jenže pak se sám zakouká do ředitelovy dcery…  Soukromá střední škola - prachy kam se podíváš, všichni študáci tu důvěrně znají alkohol i drogy. Charlie Bartlett (Anton Yelchin) do takového prostředí nezapadá a navíc ho ze školy vykopnou, což ovšem není poprvé. Zazobanému mládenci, který žije s neurotickou matkou, tudíž nezbývá než se snížit k docházce na státní střední. Ani tady sice nezapadne do kolektivu, ale časem zjišťuje, že zdejší teenageři se zase tak neliší od těch, co poznal dřív - i oni mají své problémy, se kterými nejsou schopni se vypořádat, i oni tápají. A tak Charlieho napadne spásná myšlenka zahrát si na školního psychiatra. Neoficiálně si otevře “kancelář” na pánských záchodcích, kde ostatním spolužákům radí ohledně rodičů, školy či lásky. Sám posléze zaměří svou pozornost na jednu půvabnou dívku. Bohužel to je ale Susan, dcera školního ředitele (Robert Downey Jr.)... a ten Charlieho bytostně nesnáší. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (243)

freddy 

všechny recenze uživatele

Opravdu hodně příjemný film, hodně příjemná teenage komedie, kterou stálo za to vidět a která má něco, čemu u lidí říkám charisma. Ano, vím že je to zvláštní označení v případě filmového díla, ale v tomhle případě říkám, že tenhle film má neskutečné charisma, nebo chcete-li oplývá jakýmsi zvláštním kouzlem, díky kterému mám pocit, že jsem viděl jeden z nejúžasnějších filmů na téma život na střední škole. Už když jsem se o tomto filmu dozvěděl, tak jsem tušil, že by se mi mohl hodně líbit, a mé tušení bylo velice správné, tomuto filmu jsem maximálně propadl a až do konce jsem si ho opravdu parádně užíval. A v tomto případě to není jen zásluha brilantního scénáře, i když ten na tom mám samozřejmě velkou zásluhu, ale především to je zásluha naprosto vhodně vybraného herce do hlavní role. Anton Yelchin je kluk, který nepůsobí dojmem typicky hollywodského krasavce s krásnou tvářičkou, ale nepůsobí rozhodně ani jako typický looser. Je to něco mezi, něco, díky čemu jsem si hlavního hrdinu naprosto zamiloval. V tomhle případě se tedy jedná o hodně povedený výběr mně neznámého herce, který působí hodně sympaticky a reálně. K tomu je zde v parádní roli ředitele školy Robert Downey Jr., který byl ve své roli také úžasný. Zkrátka tenhle film je nesmírně kvalitním a nesmírně povedeným dílkem, které se opravdu vydařilo a u kterého tak trochu váhám mezi čtyřmi a pěti hvězdami. Ale tak když to tak vezmu, tak proč se držet zkrátka, film se mi líbil, nemám mu co vytknout, jsem maximálně spokojený, tak na co si tu poslední hvězdu šetřit. Dávám tedy pět hvězd. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Veľmi príjemná a inteligentná komédia. Obsahovo je tu všetko pekne pomiešané do originálneho koktejlu drámy dospievania, humoru a romantiky. Nič bláznivé ani vyslovene smiešne tu síce nie je, zato však má všetko svoju hlavu a pätu, pričom dej si voľne plynie na komédiu nápaditým a nie celkom vyšľapaným spôsobom. Celkom spokojnosť, za pozretie Charlie Bartlett určite stojí. 75/100 ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Je to len priemerná stredoškolská komédia, a to tam tých humorných prvkov bolo dosť zriedka. Nesympatický hlavný hrdina je vyvážený aspoň slečnou Denningsovou, úloha Roberta Downeyho je pre mňa záhadou, riaditeľa školy mohol v takomto filme hrať ktokoľvek. Myšlienka filmu - psychologická poradňa pre puberťákov, ktorí sa väčšinou cítia nepochopení - je pozitívnym odkazom. ()

somnar 

všechny recenze uživatele

Je jen dobře, že teenagerovské komedie stále častěji reflektují skutečné problémy - nedávno je řešila takřka dokonalá Juno, teď Charlie Bartlett. Neotřelou komedii o samozvaném školním psychologovi tvůrci naladili na sympatickou tragikomickou vlnu, díky které u mě mají filmy z poloviny vyhráno. Příběhem navíc proplouvají veskrze sympatické, životné postavy s charaktery na míle vzdálenými hollywoodským schématům. Kdy se vám poštěstí, že se s jednou z postav skoro dokonale ztotožníte? Byl jsem překvapen a potěšen zároveň:). Anton Yelchin dokazuje, že (komediální) talent rozhodně nepostrádá, Robert Downey junior je sázka na jistotu. Nenápadný Charlie Bartlett není bezchybný, jen je tak mile bezprostřední, jako právě zmiňovaná Juno. Za 5 let na mě může působit jinak, teď mu napálím silných 80%... ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Mladí už nejsou na houbách, už si užívají sexu, vztahů, problémů, průserů a kdovíjakých vylomenin a Charlie Bartlett je kluk s IQ, ne tykve, ale vysokém jak Eiffelova věž v Paříži, který se snaží vtírnout a být součástí těchto vztahů. Nebavilo mě to, přišlo mi to neskutečně trapný. Hlavně ty postavy mě tam šíleně rozčilovaly. Robert Downey Jr. se taky choval jak ocas největšího ražení. Proč to teda má tak vysoký hodnocení? Já fakt nevím, mně ten film k srdci skutečně nepřirostl. Melrose Place, O.C., Beverly Hills a kluk, který do toho vůbec nepatří. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (7)

  • V poslední scéně je jméno psychiatra P. Sarossy, stejné jméno nese i kameraman filmu Paul Sarossy. (Hal_Moore)
  • Natáčelo se převážně v kanadském Torontu a Ontariu. (Terva)

Související novinky

Zemřel herec Anton Yelchin

Zemřel herec Anton Yelchin

19.06.2016

V pouhých 27 letech nás dnes opustil Anton Yelchin, jehož určitě znáte jako Chekova z posledních dvou filmových Star Treků. Yelchina při stále nevyřešené nehodě zabilo jeho vlastní auto, na premiéře… (více)

Reklama

Reklama