Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jedno přísloví říká: "Jez proto, abys žil. Nežij proto, abys jedl." Jenže starý indiánský mýtus Weendigo zase vypráví o tom, že ten, kdo požije maso svého nepřítele, získá jeho sílu a duši. Má to ovšem háček každý, kdo to udělá, dostane i neukojitelný hlad po další lidské potravě, změní se v dravce a tomuto neblahému osudu může uniknout pouze vlastní obětí. Americko-britský film Dravci, který je kombinací kanibalského a upírského hororu, se odehrává v polovině 19. století na zapomenuté pevnosti v kalifornském pohoří Sierra Nevada. Právě sem je na zimu převelen kapitán John Boyd, vyznamenaný za hrdinství v mexicko-americké válce. Jenže jak už to při válečných konfliktech bývá, všechno se ve skutečnosti odehrálo trochu jinak. V bohem zapomenutém místě však Boyda čeká nejtěžší bitva jeho života střet s kanibalem Colqhounem, který pronikne do pevnosti a vláká její posádku do pasti. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (468)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

John Boyd dostáva medailu za "statočnosť". Za "odmenu" je prevelený do zapadákova v Kalifornii. Po pár dňoch sa v nočných hodinách do opustenej vojenskej základne priplazí ranený muž. Potom ako sa preberie, rozpovie šialený, hrôzostrašný príbeh z neďalekej jaskyne. Ako sám uvádza, pre svoju záchranu na danom mieste, zanechal mladú ženu, ktorá je v ohrození života. Skupinka vojakov poskytne výpravu na jej záchranu. Mám akési zmiešané pocity. Film sa mi páčil. Príbeh jednoznačne najsilnejšou stránkou. Pointa s indiánskou legendou dodáva filmu ten správny "šmrnc". Ale komický hudobný doprovod v určitých pasážach mi neprišiel, ako najšťastnejšie riešenie. Mňa osobne dosť negatívne rozlaďoval. Vytrácal sa mi pocit napätia, ktorého je bez tak v tomto snímku pomenej - 60%. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Žánrová perokresba zvrácených degustačních norem, která využívá kontrastu obrazu a hudby, hereckých výkonů herců druhé hollywoodské ligy a starobylého atmosférického prototypu. Animální stravovací návyky jsou nechutné, bestiální, hříšné...antropofagie (v pravěku občas i běžná) patrně Antonii Bird učarovala natolik, že se odvážila natočit film, který jsem zhnusen téměř nedodíval do konce. Proto nezbývá než dodat, že tím byl splněn účel filmu. Démonický Robert Carlyle to zahral pašácky. ()

Reklama

Dadel 

všechny recenze uživatele

Hodně originální, ale místy poněkud zmatený a celkově trochu nevyrovnaný thriller. Vhodné pro milovníky Vysokých Tater, kanibalismu a Michaela Nymana (jen díky jeho hudbě jsem přidal čtvrtou hvězdičku - btw..pomáhal mu s ní Damon Albarn z Blur) Stejné prvky naleznete i ve filmu Kuchař, zloděj, jeho žena a její milenec. (tedy až na ty Tatry:) ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Pro někoho slabčáci Guy Pearce a Robert Carlyle (nejen) zde dokazují, že jsou kvalitními herci. Tento thriller potřísněný hororem je jedním slovem neobvyklý. Neobvyklý, a to ze dvou důvodů. Prvním je zasazení do občansko-válečné doby, druhým je děsivá pointa sama o sobě. Komu by se zalíbila dobová atmosféra, tomu bych doporučil Exit Humanity. 75% ()

choze 

všechny recenze uživatele

Snaživý nadpřirozený thriller v historických reáliích, s kvalitním hereckým obsazením, pár dobrými zvraty a skvělou, zajímavě použitou hudbou. Ale postava Guye Pearce mě svou permanentní vyplesklostí srala a kdyby Carlyle lákal do jeskyně v horách mě, poslal bych ho pěkně rychle do prdele. Takovej křivák od pohledu! Vždyť hrál i Hitlera! ()

Galerie (24)

Zajímavosti (14)

  • Ako reklama na film pred uvedením do kín boli na internete uverejnené recepty na úpravu ľudského mäsa. (andykovac)
  • Scéna s naháňačkou zakončenou skokom bola natočená na Tomášovskom výhľade v Slovenskom Raji. (Zl0)
  • Syndrom windigo je reálně existující popsaná psychotická porucha projevující se krom jiného nutkáním požívat lidské maso. (kwaicheng)

Související novinky

Horor na Divokém západě – svatokrádež?

Horor na Divokém západě – svatokrádež?

16.03.2008

Soudný den je za rohem, ale režisér této drsné akční sci-fi Neil Marshall (kromě jiného tvůrce vynikajícího klaustrofobického Pádu do tmy) se přesto dívá do budoucnosti. Která leží v minulosti. Máte… (více)

Reklama

Reklama