Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ta banda musí viset. Do jednoho... Do malého městečka poblíž mexických hranic přijede mlčenlivý návštěvník ze vzdáleného ranče Jim Douglass (Gregory Peck). Má jediný cíl – vidět na vlastní oči zítřejší popravu čtyř banditů, kteří čekají na smrt ve zdejší zadržovací cele. Muži zde přepadli banku a zabili člověka, avšak podle Jima toho mají na svědomí mnohem víc. Bandité ale s pomocí komplice z vězení uprchnou a dokonce unesou půvabnou Emmu, dceru místního obchodníka Guse Steinmetze (Jiří Voskovec). Po jejich stopách se vydají téměř všichni muži z městečka. A především Jim, který s sebou nosí fotografii své zavražděné ženy… (Česká televize)

(více)

Zajímavosti (6)

  • Bravados vyniká obrazově impozantními, rozmanitými exteriéry z mexických provincií Michoacán a Jalisco. Tam filmaři našli úchvatné rozlehlé pláně, kaňony, vodopády a lesnaté hory, kterými vedli fiktivní stopování padouchů skupinou dobrovolníků z malého městečka Rio Arriba. (Zdroj: Letní filmová škola)
  • Jeden z prvních filmů natočených barevným procesem pod značkou De Luxe. (Terva)
  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenného románu od Franka O´Rourka. (Terva)
  • Přírodní záběry byly natočeny v Mexických oblastech jako jsou Michoacán nebo Jalisco. (Terva)
  • Albert Salmi dostal za roli Eda Taylora od National Board of Rewiew cenu pro nejlepšího herce ve vedlejší roli. (Terva)

Související novinky

Zemřel herec Henry Silva

Zemřel herec Henry Silva

17.09.2022

V požehnaném věku devadesáti pěti let zemřel americký herec Henry Silva, jenž díky své nezapomenutelné tváři a zejména svým ostře řezaným obličejovým rysům byl fanouškům znám hlavně prostřednictvím… (více)

Reklama

Reklama