Reklama

Reklama

Svatba v korálovém moři

  • Německá říše Hochzeit im Korallenmeer (více)

Obsahy(1)

Historicky první český kreslený film. (oficiální text distributora)

Recenze (18)

Radko 

všechny recenze uživatele

Český kreslený film, prvý na ktorom sa podieľal celý tím tvorcov, a nebol len výsledkom práce jednotlivca, má svoju historickú hodnotu. Príbehom a zvolenou animáciou žiadnu veľkú dieru do sveta neurobil. Na výslednej podobe sa čiastočne podpísala práve spomenutá metóda kolektívnej tvorby. Filmík sa totiž rozdrobuje do viac, či menej humorných epizódiek (zrejme podľa toho, kto momentálne na filme pracoval). ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Rybu-nevěstu těsně před obřadem unese lásky chtivá chobotnice. Ryba-nevěsta je najednou studená jak ryba. Ryba-ženich, vypadající jako vlajkonoš Gay Pride, za podpory půlky moře razantně zasahuje. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Příjemná animovaná podívaná, která má svou podmořskou atmosféru. Jsem mile překvapen, jak byly filmy pro děti hezky zpracované už v těchto letech. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Výtvarné zpracování této kratičké výpravy do korálového moře se mi líbilo, stejně jako mnohé nápadité výjevy (např. hned na začátku - tvorba perel) a rybky (s pilkou, nožem, a dalšími věcmi místo nosu). Ale! Trochu mě zarazila postava chobotnice - a ne proto, že by měla namísto osmi nohou jen šest (už předtím jsem rozdýchával mořskou želvou, která se dokáže schovat do krunýře) - ale spíš ten její (či spíše jeho) taneček a touha po rybce(!?). Zkrátka pro děti určitě pestrá podívaná, která vypadá na svou dobu dobře, pro mě spíše jeden z prvních českých kreslených filmů (tudíž braný s rezervou). ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Žonglující perlorodky neměly chybu. Nejvíce mě pobavila želva chytající svítící rybku do lucerny a záporák chobotnice, tancující kozáčka, taky stála za to. Příběh je velmi jednoduchý, ale vykouzlily z něho pěkné drama. V těch jedenácti minutách je obsaženo úplně všechno, co má takový film mít. Animace by se neztratila ani u věhlasného Disneye. Naši animátoři byli prostě klasa a hlavně průkopnící, kteří hodili laťku hodně vysoko. ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Animovaný filmeček Svatba v korálovém moři je sladkou podobou fantazie v ladném souladu pohybu. Hlavním režisérem byl Horst von Möllendorff a pokud by se měli všichni animátoři vtěsnat do kolonky režie, byl by seznam jmen o dobrých dvacet položek delší. Zneuznaný varietní umělec je situován do úlohy padoucha, vynucuje si pozornost v nevhodnou dobu na dosti nevhodném místě a proti mnohonásobné přesile nemá nejmenší šanci. Precizní cirkusová halasnost je prostředkem, gejzír radosti je cílem. Animace je kvalitní, je to stará dobrá ruční práce a víření veselí. ()

LeoH 

všechny recenze uživatele

Historicky první český kreslený film? Oficiální text distributora pěkně kecá, ve skutečnosti nejmíň dvacátý (resp. přibližně sto čtyřicátý, pokud by se počítaly i reklamy) – viz zde nebo koneckonců část i zde. Nicméně hravý, nápaditý, půvabný a s dobře zvládnutou „podmořskou“ animací. ()

Braddy 

všechny recenze uživatele

Film je výjimečný zejména tím, že byl první český. A i když je to vlastně okopírovaný Disney, má něco do sebe. Je to také první a zřejmě poslední "kolektivní animovaný film". Naštěstí pro nás už další filmy mají své tvůrce. ()

Arkanoid 

všechny recenze uživatele

Groteska poteší svojou hravou animáciou, no fakt, že ide o prvý český animovaný film, by nemal zakrývať nedostatky v príbehu a absenciu postáv. Jednohubka, ktorá poteší, ale aj rýchlo vyšumí z hlavy. ()

bratr.Milan 

všechny recenze uživatele

Od začátku mi na tomto filmu něco nesedělo. Plochý prázdný, bez nějaké osobité myšlenky, líbivý, na pohled pěkný, ale vevnitř prázdný, napodobující americkou animaci. Cirkusové představení bez nějaké jednotící myšlenky, bez vtipu a autorské vize. Některé pasáže jsou krásné (např. žonglující perlorodky) a jako samostatným kraťasům bych jim dal i vysoké hodnocení, ale jako celek to nefunguje. Když jsem si po zhlédnutí otevřel profil filmu na ČSFD a přečetl zajímavosti, začalo mi to dávat smysl. Nad dílem totiž držel ochranou ruku samotný vůdce Třetí říše a jeho poskok Goebbels, chtěli aby se lid bavil animovanými groteskami v americkém stylu a tvůrce Horst von Möllendorff vytvořil přesně to co žádali. Normálně bych tomu dal jednu hvězdu, ale díky výborným začínajícím animátorům, kteří dostali během války práci a opravdu se snažili, dávám dvě... Nyní jsem si vyhledal ještě další informace a zjistil, že čeští animátoři pracovali na filmu bez nároku na honorář, zásluhy prý měl získat pouze němec. Ach jo, tak alespoň praxi získali, když už ne peníze a uznání. Režisér filmu je neznámý, byla to velmi kolektivní práce. Za celek zodpovídal Horst von Möllendorff, ostatní co jsou zde uvedeni jako režiséři byli výtvarníci a možná i režiséři jednotlivých scének. Také bych ho nenazýval prvním českým kresleným filmem, protože od roku 1925 už jich bylo natočeno celkem dost. ()

TomasKotlant 

všechny recenze uživatele

Krásná hravá animace se slušnou zápletkou. Hodně podobné tvorbě Disneyho. *** Ve zkratce: Pusinkující se rybičky a zlá chobotnice. ()

Marty_v.S. 

všechny recenze uživatele

úžasná animace na svou dobu .. prakticky Disney. mimochodem zlá chobotnice asi úmyslně (vzhledem k době vzniku) tančící kozáčka :) ()

honzic 

všechny recenze uživatele

Na první barevný animovaný film to nebylo špatné, navíc v době protektorátu a válečném stavu to bylo zajímavé, vzniklo to v době, kdy už Německo ustupovalo a celkově se čekalo na ukončení bojů a války. Premiéra byla až po válce, Trnka sice pak přešel hlavně na loutky, ale tohle bylo dobrým začátkem. Hodnocení: 60 % ()

Reklama

Reklama